Skip to main content

Helsingin IFK kohtasi tiistaina ystävyysottelussa ruotsalaisen suurseuran AIK:n. Sonera Stadiumilla pelattu ottelu päättyi lopulta 2-2 tasapeliin, kun HIFK onnistui nousemaan viimeisen kymmenminuuttisen aikana tasoihin kahden maalin takaa-ajoasemasta.

HIFK – AIK 2 – 2 (0 – 2)
22′ 0-1 Aleksander Isak
30′ 0-2 Carlos Strandberg
81′ 1-2 Daniel Rantanen
87′ 2-2 Juho Mäkelä

HIFK Avauskokoonpano
#4 Tommi Vesala
#5 Jukka Sinisalo
#6 Xhevdet Gela
#13 Esa Terävä (C)
#15 Juho Pirttijoki
#18 Matias Hänninen
#20 Rickson Mansiamina
#21 Ville Taulo
#22 Fredrik Lassas
#26 Ville Salmikivi
#72 Alessandro Marzuoli (MV)

Vaihtopelaajat
#3 Pauli Kuusijärvi
#7 Daniel Rantanen (45′ —> Rickson Mansiamian)
#9 Pekka Sihvola (45′ —> Esa Terävä)
#10 Juho Mäkelä (45′ —> Ville Salmikivi)
#12 Otto-Pekka Jurvainen (45′ —> Tommi Vesala)
#14 Alfred Mapoka (45′ —> Ville Taulo)
#16 Tuomas Mustonen (61′ —> Xhevdet Gela)
#31 Joni Korhonen (45′ —> Fredrik Lassas)
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Ensimmäinen puoliaika eteni vierasjoukkue AIK:n komennossa. 22. peliminuutilla AIK-hyökkäys käytti HIFK:n hölmöilyn omassa päässä tylysti hyödykseen ja lopulta 16-vuotias Aleksander Isak laukoi pallon Jukka Sinisalon jalan kautta vasempaan alakulmaan.

Puolen tunnin kohdalla Carlos Strandberg käytti jälleen HIFK:n pallonmenetyksen auttamatta hyväkseen. Strandberg sai kuljettaa pallon vapaasti HIFK:n rangaistusalueelle ja Strandbergin vasemman jalan laukaus painui HIFK-maalin oikeaan takakulmaan. Strandberg on AIK:n paras maalintekijä Allsvenskanissa seitsemällä maalilla.

jalkapallon ystävyysottelussa HIFK - AIK, Sonera Stadiumilla, 21. kesäkuuta 2016.

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet suorittivat lukuisan määrän pelaajavaihtoja harjoitusottelun hengessä. HIFK sai entistä paremmin pelijuonesta kiinni ja tähtirinnat pääsivät pitämään entistä pidempiä jaksoja myös palloa hallussa.

81. peliminuutilla Daniel Rantanen sai hyvän syötön vasempaan laitaan Alfred Mapokalta. Rantanen otti pallon taitavasti haltuun, eteni pari askelta ja laukoi tulisen oikean jalan rintapotkun kohti etukulmaa. Laukaus lähti sen verran napakasti, ettei AIK-maalivahti Oscar Linnerillä ollut mahdollisuuksia torjua Rantasen kovaa laukausta. Maali oli debyyttikauttaan Veikkausliigassa sekä ensimmäistä kansainvälistä ottelua IFK-paidassa pelanneelle Rantaselle toinen HIFK:ssa.
> Katso Rantasen haastattelu ja maali HIFK:n Facebook-sivulta

87. peliminuutilla HIFK nousi tasoihin. AIK-puolustus hölmöili omassa päässä oikein urakalla ja Juho Mäkelä oli kokeneena pelimiehenä oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Mäkelä sai pallon boksissa, harhautti vastaantulleen Linnerin ja siirsi pallon maaliin.

Ottelun lisäajalla Tuomas Mustonen sai kuumenettua AIK-laituri Ahmad Yasinia sen verran, että mies hölmöili itselleen punaisen kortin. Lisäosumia ei nähty. HIFK nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin ja sai hankittua hyvän tuloksen Eurooppa-liigan karsintoihin valmistautuvaa AIK:ta vastaan.

HIFK kohtaa seuraavaksi Veikkausliigassa vieraskentällä PS Kemin 3. heinäkuuta.

Kommentit

– Tuomas Mustonen todella sytytti joukkueemme vaihdosta tultuaan toisella puoliajalla. Se oli ottelun käännekohta, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kehui.

– AIK oli todella hyvä ensimmäisellä puoliajalla, emme pystyneet kontrolloimaan peliä juuri ollenkaan. Toisella näytimme sellaiselta joukkueelta, joka todella haluaa voittaa pelin. Se oli tärkeintä.

13522944_1184064664946094_5461330028266058756_o