Skip to main content

0504 VPS 222

Otteluraportin tarjoaa: www.memyymmekotisi.fi

Otteluraportin tarjoaa: www.memyymmekotisi.fi

VPS ja HIFK taistelivat liigapisteistä keskiviikkona 4.5. Kaarlen kentällä. Peliareenan heikkokuntoinen luonnonnurmi vaikeutti molempien joukkueiden pelinrakentelua. Kotijoukkue VPS voitti ottelun lopulta lukemin 3-1 vakuuttavan esityksen jälkeen. HIFK:lla oli suuria vaikeuksia murtautua hyvin pelanneen VPS-puolustuslinjan ohi.

VPS – HIFK 3 – 1 (2 – 1)
6′ 1-0 Kevin Peth
13′ 1-1 Pekka Sihvola (Joni Korhonen)
36′ 2-1 Andre Clennon (Aatu Laatikainen)
74′ 3-1 Pyry Soiri (Andre Clennon)
> Ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK Avauskokoonpano
#2 Tuomas Aho
#3 Pauli Kuusijärvi
#6 Xhevdet Gela
#9 Pekka Sihvola
#10 Juho Mäkelä
#15 Juho Pirttijoki
#20 Rickson Mansiamina
#21 Ville Taulo
#27 Nnaemeka Anyamele
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#4 Tommi Vesala (76′ —> Rickson Mansiamina)
#13 Esa Terävä
#16 Tuomas Mustonen
#17 Jani Bäckman (40′ —> Ville Taulo)
#22 Fredrik Lassas (49′ —> Pauli Kuusijärvi)
#72 Atte Otronen (MV)

Avausmaali nähtiin heti alussa, kun ottelun 6. peliminuutilla kotijoukkue VPS iski heti ensimmäisestä hyökkäyksestään. VPS-laitapuolustaja Kevin Peth sai luvattoman paljon tilaa edetä pallon kanssa ja Pethin kova vasemman jalan laukaus upposi HIFK-maalin oikeaan alakulmaan ilman mahdollisuuksia jääneen Carljohan Erikssonin.

Vain kuusi minuuttia myöhemmin Pauli Kuusijärvi antoi vapauttavan läpisyötön oikeaan laitaan Joni Korhoselle. Korhonen otti tyhjän tilan pois ja antoi laadukkaan matalan keskityksen boksiin Pekka Sihvolalle. Sihvola tuikkasi pallon ensimmäisellä kosketuksella ohi VPS-maalivahti Evgeni Kobozevin ja toi HIFK.n tasoihin. Maali oli HIFK:n viime kauden parhaalle maalintekijälle kuluvan liigakauden ensimmäinen.

36. peliminuutilla VPS siirtyi 2-1 johtoon. Keskikenttäpelaaja Aatu Laatikainen vapautti hienolla läpisyötöllä Andre Clennonin läpiajoon eikä jamaikalaishyökkääjä erehtynyt – pallo taitavasti haltuun ja pallo varmasti oikeaan yläkulmaan.

Clennonilla oli mainio paikka maalintekoon vielä ensimmäisen puoliajan lopussa, mutta laukaus painui reilusti yli. Tauolle lähdettiin VPS:n 2-1 johdossa.

HELSINKI, FINLAND 2016-04-28. Veikkausliiga: HIFK - KuPS at Sonera Stadium in Helsinki, Finland. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

Xhevdet Gela taisteli Vaasan Palloseuraa vastaan täydet 90 minuuttia keskikentällä. Kuva KuPS-ottelusta. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

Toisen puoliajan alussa HIFK-puolustaja Pauli Kuusijärvi loukkasi itseään ja mies kannettiin paareilla ulos kentältä. Kuusijärven tilalle tuli vaihdosta 19-vuotias Fredrik Lassas, joka esiintyi siis ensimmäistä kertaa HIFK-paidassa tällä kaudella Veikkausliigassa.

HIFK ei onnistunut saamaan missään vaiheessa kunnollista loppukiriä päälle, sillä VPS puolusti fiksusti ja keskittyi vastahyökkäyksiin. Ottelun 74. peliminuutilla VPS:n toisesta maalista vastannut Andre Clennon antoi millintarkan syötön takatolpalle, josta Pyry Soiri ohjasi pallon tyhjään maalin ja VPS karkasi lopulta ratkaisevaan 3-1 johtoon.

Lukemat päätösvihellyksen jälkeen kirjattiin numeroin 3-1 Vaasan Palloseuran hyväksi. HIFK on nyt kuuden pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa viidentenä, kahdeksalla sarjapisteellä. VPS nousi kauden toisella voitolla sarjataulukossa seitsemänneksi. HIFK kohtaa seuraavaksi kotikentällään Rovaniemen Palloseuran maanantaina 9.5. kello 18.00 Sonera Stadiumilla.

Kommentit

– Huonoja maaleja päästettiin. Ensimmäinen maali oli erikoinen tilanne. Vastustaja pääsi liian vapaasti etenemään ja hyvä laukaus Pethiltä. Se ei helpota, että tällaisella kentällä ollaan takaa-ajoasemassa. Nätillä vastahyökkäyksellä saatiin peli tasoihin, mutta Vepsu osui vielä toistamiseen ennen taukoa, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertasi ensimmäistä puoliaikaa.

HIFK:lla oli tänään vaikeuksia päästä maalipaikoille. Kaarlen kentän pelialusta ei ainakaan helpottanut kummankaan joukkueen pelaamista.

– Pallollinen pelaaminen oli ensimmäisellä puoliajalla aivan olematonta ja toisella puoliajalla saimme siihen parannusta. VPS puolusti hyvin ja piti enemmän palloa – vaikka saimme niin sanotusti painetta, niin emme saaneet paikkoja. Ei mitään selittelemistä. Liikaa kolisee omissa. Kolme kun päästää niin harvoin pystyy peliä voittamaan. Tänään olimme selkeästi jäljessä, Honkavaara totesi.

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kiitti yhtenäisesti pelannutta joukkuettaan.

– Saimme hyvän alun ottelulle. Pelin avaaminen toimi hyvin ja pääsimme murtautumaan HIFK:n linjan taakse. Paikkoja ja aihioita oli vielä enempäänkin. Pallollinen pelaaminen oli tänään erityisen hyvää, Vuorinen kertoi.

– Toisella puoliajalla HIFK sai enemmän painetta meidän päähän, mutta puolustimme hyvin ja lähdimme vastahyökkäyksillä hyökkäämään. Pallonmenetysten jälkeen prässi oli hyvää varsinkin ensimmäisellä puoliajalla eikä HIFK päässyt peliin mukaan. Kiitos pelaajille – joukkue pelasi todella yhtenäisesti. Tämä oli hyvä osoitus joukkueen pelaamisesta ja antaa uskoa pelaajille, Vuorinen sanoi.

HIFK_ROPS.jpg

Klikkaa kuvaa ja hanki liput HIFK:n seuraavaan otteluun!

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – RoPS maanantaina 9.5. kello 18:00 Sonera Stadiumilla
> Ennakkoliput otteluun Ticketmasterista

Lippujen hinnat

  • De Stjärnprydda / Pääkatsomo / Huvudläktaren
    Ennakkoon 21€ Ovelta 25€
  • IFK Klacken / Pohjoispääty / Norra ändan
    Ennakkoon 15€ Ovelta 18€
  • Lapset 16-7v, molempiin katsomoihin
    Ennakkoon 7€ Ovelta 10€

Hinnat sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun. Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi.