Skip to main content

 

0520 FBC IFKM ItäAuki

LG2_VikingLine

Helsingin IFK kohtaa perjantaina 20.5. kello 18.30 huippuvireisen IFK Mariehamnin Sonera Stadiumilla pelattavassa Veikkausliigaottelussa. Aurinkoinen Itäkatsomo on avoinna toista kertaa tällä kaudella ja ennakkoliput otteluun voit ostaa Ticketmasterin verkkosivuilta.
> Osta ennakkoliput otteluun

IFK Mariehamn kulkee tällä hetkellä kahdeksan ottelun tappiottomassa putkessa. Maarianhaminalaiset ovat sarjataulukossa toisena tasapistein Veikkausliigaa johtavan HJK:n kanssa. IFK Mariehamnin puolustus on ollut alkukauden aikana sarjan eliittiä, sillä se on päästänyt yhdeksässä ottelussa vain kolme maalia omiin.

HIFK ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen Liigacupissa ja tuon ottelun HIFK vei numeroin 1-0 Daniel Rantasen maalilla.

– IFK Mariehamn on todellinen vastahyökkäysjoukkue. He puolustavat todella tiiviisti ja usein alhaalla, eivätkä pyri hallitsemaan palloa. Meidän tulee pelata järkevästi, jotta emme menetä huonosta kenttätasapainosta palloa. Muuten juostaan todella nopeasti vastaan, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

– Soneran iso kenttä ei sovi niin hyvin heille, kuin heidän kotikenttänsä, joka on pieni ja hitaampi. Meidän pitää pystyä liikuttamaan palloa ja pelaamaan riittävän leveällä.

IFK Mariehamnin 24-vuotias maalivahti Walter Viitala valittiin Veikkausliigan huhtikuun pelaajaksi. Viitala siirtyi HIFK:n riveihin 15-vuotiaana ja on edustanut uransa aikana tähtirintoja Kakkosessa ja Ykkösessä. Veikkausliigan maalipörssiä johtavan Dever Orgillin rooli oman joukkueensa hyökkäyspelaamisessa on merkittävä, sillä jamaikalaishyökkääjä on tehnyt IFK Mariehamnin kymmenestä maalista peräti kuusi.

– Myös Diego Assis on todella vaarallinen pelaaja. Hän on hieman monipuolisempi pelaaja, joka pelaa palloja Orgillille, Honkavaara huomauttaa.

Perjantaina viidennen kotiottelunsa pelaava HIFK on pelannut kotikentällä tähän mennessä kaksi kertaa tasan ja voittanut sekä hävinnyt kertaalleen. Edellisestä kolmesta ottelustaan HIFK on onnistunut keräämään vain yhden pisteen.

Viime lauantaina tähtirinnat kokivat karvaan loppuminuuttien tappion hallitsevalle Suomen mestarille SJK:lle lukemin 2-1. Tappiosta huolimatta HIFK oli varsinkin toisella puoliajalla selvästi parempi joukkue. Tähtirintojen paras maalintekijä Juho Mäkelä onnistui SJK:ta vastaan maalinteossa rangaistuspotkusta ja ”Mäksä” kasvatti maalisaldonsa jo viiteen.

HIFK:n kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa maalivahti Jere Piirainen, Emil Conti, Eero Peltonen, Ville Salmikivi sekä Pauli Kuusijärvi.

HIFK – IFK Mariehamn perjantaina 20.5. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Portit aukeavat tuntia ennen ottelua.
> ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä

FBPS 0520 IFKM (1)

Lippujen hinnat
> Osta ennakkoliput

De Stjärnprydda / Pääkatsomo / Huvudläktaren
Ennakkoon 21€ Ovelta 25€

IFK Klacken / Pohjoispääty / Norra ändan
Ennakkoon 15€ Ovelta 18€

Itäkatsomo / Östra läktaren
Ennakkoon 19€ Ovelta 21€

Lapset 16-7v, kaikkiin katsomoihin
Ennakkoon 7€ Ovelta 10€

Hinnat sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun.
– Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi.
– Säästämisen lisäksi vältät jonottamisen stadionille ostamalla pääsyliput ennakkoon Ticketmasterista.

HIFK_kesäcombo.jpg