Skip to main content

 

stadinderbytifo

Jalkapallokauden odotetuin tapahtuma palaa Helsinkiin torstaina, kun HIFK kohtaa HJK:n kauden ensimmäisessä liigaderbyssä loppuunmyydyllä Sonera Stadiumilla. Ottelu käynnistyy kello 18.30 ja IFK-kannattajat marssivat stadionille kello 17.15 alkaen ravintola Hookin edestä. Ole messissä.

HIFK sekä HJK kohtasivat viime kaudella kolmesti Veikkausliigassa. Jokainen yli 10 000 katsojan edessä pelatuista otteluista päättyi 1-1 tasapeliin, ja jokaisessa ottelussa noudatettiin samankaltaista kaavaa – HJK siirtyi johtoon ja HIFK tasoitti ottelun.

Tällä kaudella joukkueet ovat ehtineet kohdata jo kertaalleen Liigacupissa. Talin jalkapallohallissa ennen liigakauden alkua pelattu kamppailu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-3 tasapeliin.

HJK on kymmenen pelatun ottelun jälkeen Veikkausliigan kärjessä tasapistein IFK Mariehamnin kanssa ja HJK kulkee neljän ottelun voittoputkessa. HIFK:lla sen sijaan on meneillään vaikea jakso. Sarjataulukossa yhdeksäntenä oleva HIFK kärsii loukkaantumisista ja tähtirintojen neljä edellistä ottelua ovat menneet voitoitta.

Hyökkääjä Juho Mäkelä on HIFK:n paras maalintekijä liigaotteluissa viidellä maalilla. HJK:sta Taye Taiwo, Atomu Tanaka sekä Alfredo Morelos ovat kaikki osuneet neljä kertaa maalipuiden väliin.

– Sarjakärki ja derby sytyttävät aina. HJK on täynnä nopeita ja taitavia pelaajia, ja viime kauteen verrattuna HJK:lla on nopeammin reagoiva joukkue. Meidän pitää hyökätä viisaasti, välttää typeriä pallonmenetyksiä ja puolustaa kurinalaisesti, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa Jere Piirainen, Emil Conti, Pauli Kuusijärvi, Eero Peltonen sekä Juho Pirttijoki.

Seuran kannattajien sekä pelaajien yhteinen toive on, että kaikki IFK Klackeniin saapuvat kannattajat pukeutuvat stadionille tullessaan punaiseen. Porteilla järjestetään turvatarkastus, joten stadionille kannattaa saapua ajoissa. Stadi on punainen!

HJK – HIFK torstaina 26.5. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> ISTV sekä Ruutu+ näyttävät loppuunmyydyn ottelun suorana lähetyksenä
> HIFK Fotbollin Twitter-tili tarjoilee ottelusta kaiken kattavan liveseurannan hashtagilla #HIFKlive

kingitde

IFK-kannattajat lähtevät marssimaan kohti stadionia Töölön Kisahallin päädystä. Ole messissä.

STADI

Kiertopalkinto_IFK-HJK_2

Tästä taistellaan tällä kaudella.