Skip to main content
ium in Helsinki, Finland. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

Juho Mäkelä teki edellisessä ottelussa Kuopion Palloseuraa vastaan kaksi maalia. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

HIFK kohtaa keskiviikkona kauden kolmannessa vierasottelussaan Vaasan Palloseuran. Kaarlen kentällä pelattava ottelu käynnistyy kello 18.30. ISTV sekä Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä sekä HIFK Fotbollin Twitter-tili tarjoilee ottelun liveseurannan hashtagilla #HIFKlive

HIFK on aloittanut liigakautensa kahdella voitolla, kahdella tasapelillä sekä yhdellä tappiolla. Kahdeksalla sarjapisteellä tähtirinnat ovat sarjataulukossa neljäntenä, joten kausi on käynnistynyt varsin mallikkaasti. Edellisessä ottelussa viime torstaina KuPS kaatui Sonera Stadiumilla vahvan ensimmäisen puoliajan esityksen jälkeen lukemin 3-2.

KuPS-ottelussa kaksi maalia tehnyt Juho Mäkelä nousi Veikkausliigan maalipörssin jaetulle kärkipaikalle. Vahvan alkukauden pelannut ”Mäksä” on iskenyt tähän mennessä jo neljä liigamaalia. Mäkelä viimeisteli viime kaudella VPS-paidassa upeat 16 maalia Veikkausliigassa ja nyt edessä on tunteikas paluu Vaasaan.

– VPS-ottelusta tulee varmasti tunteikas minulle. Viime kausi meni Vaasassa ja sieltä jäi paljon hyviä muistoja sekä kavereita. Eivät varmasti tule päästämään minua helpolla eikä Kaarlen kenttä ole helppo paikka pelata. Meillä on nyt ollut kuitenkin vajaa viikko aikaa valmistautua tähän otteluun. Ottelusta tulee mielenkiintoinen, Mäkelä kertoo.

VPS ja HIFK ovat tämän kauden Veikkausliigaseuroista ainoat, jotka pelasivat jo Mestaruussarjassa vuonna 1930.

Tuomas Aho teki Kuopion Palloseuraa vastaan kauden ensimmäisen maalinsa. Maali oli kokeneelle pelurille liigauran 12. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

Tuomas Aho teki Kuopion Palloseuraa vastaan kauden ensimmäisen maalinsa. Maali oli kokeneelle pelurille liigauran 12. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

VPS:n saldo neljästä pelatusta ottelusta on yksi voitto, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Viime viikolla vaasalaiset kokivat 4-0 tappion FC Lahdelle. Hyökkääjä Steven Morrissey sai FC Lahtea vastaan punaisen kortin ja on sivussa kaksi seuraavaa ottelua. Morrisseyn lisäksi Vepsun pelaajista Jonas Levänen, Veli Lampi ja Mikko Viitikko ovat keskiviikkona sivussa.

– VPS on mielenkiintoinen ja nuori joukkue, joka on uusinut pelillistä ilmettään. Mielenkiintoinen ottelu tiedossa, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa Jere Piirainen, Jukka Sinisalo, Eero Peltonen, Emil Conti, Ville Salmikivi ja Otto-Pekka Jurvainen. KuPS-ottelun huilanneen Tommi Vesalan pelaaminen on epävarmaa.

Keskikenttäpelaaja Jukka Halme on kärsinyt pelikieltonsa ja palaa HIFK:n kokoonpanoon. Maanantaina paluun Helsinkiin ja HIFK:n riveihin tehnyt Fredrik Lassas on mukana jo VPS-ottelussa. ”Freda” saa HIFK:ssa pelinumerokseen numeron 22.

VPS – HIFK keskiviikkona 4.5. kello 18.30 Kaarlen kentällä
> ISTV sekä Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä
> HIFK Fotbollin Twitter-tili @HIFKedustus tarjoilee ottelun liveseurannan hashtagilla #HIFKlive
> HIFK ja seuran yhteistyökumppani Sports Bar Casino Helsinki järjestävät keskiviikkona kauden ensimmäisen Vieraspelistudion

vieraspelistudio_vps_hifk.jpg

HIFK_ROPS.jpg

Seuraava kotiottelu: HIFK – RoPS maanantaina 9.5. kello 18.00 Sonera Stadiumilla