Skip to main content

HIFK ei ole koskaan voittanut SJK:ta sen kotikentällä. Lauantaina on jälleen uusi mahdollisuus muuttaa historiaa.

HIFK:n ottelut Veikkausliigassa jatkuvat lauantaina, kun hallitseva Suomen mestari SJK isännöi tähtirintoja Seinäjoen keskuskentällä. Ottelu käynnistyy kello 16.00 ja ISTV sekä Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä. Stadin Kingit saapuvat HIFK:n tueksi Seinäjoelle kahdella bussilla.

Seitsemän pelatun ottelun jälkeen HIFK on sarjataulukossa kuudentena. Tilillä on kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja kaksi tappiota. Edellisessä kamppailussa viime maanantaina HIFK ja sarjakolmonen RoPS tasasivat pisteet lukemin 1-1.

SJK:n alkukausi ei todellakaan ole mennyt suunnitelmien mukaisesti. Hallitseva Suomen mestari on seitsemän pelatun ottelun jälkeen sarjajumbona, kun se on onnistunut voittamaan vain yhden ottelun. Seinäjokilaisten kannalta ehkä huolestuttavin asia on se, että joukkue on onnistunut ainoastaan kahdesti maalinteossa. Huolimatta siitä, että joukkueen kärkipari Roope RiskiTuco on sarjan eliittiä.

– Fyysinen peli tulossa. Seinäjoen kenttä on pieni ja SJK taistelee kynsin hampain kääntääkseen kurssinsa. Me taas tarvitsemme voiton tästä pelistä, jotta pysymme kärjen tuntumassa, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

Viime kaudella HIFK ja SJK kohtasivat Veikkausliigassa kolmesti. SJK oli kahdessa Seinäjoella pelatussa ottelussa tähtirinnoille todella vaikea vastustaja, ja joukkue voittikin molemmat yhteismaalein 6-1. Edellisessä kohtaamisessa 28.9.2015 HIFK nappasi seurahistoriansa ensimmäisen voiton SJK:sta. Sonera Stadiumilla pelattu ottelu kirjattiin HIFK:lle lukemin 1-0, kun laitahyökkääjä Joni Korhonen onnistui maalinteossa.

HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa Pauli Kuusijärvi, Otto-Pekka Jurvainen, Eero Peltonen, Ville Salmikivi, Emil Conti sekä maalivahti Jere Piirainen. SJK:n pelaajista Mehmet Hetemaj, Timo Tahvanainen ja Richie Dorman eivät ole kotijoukkueen kokoonpanossa lauantaina.

SJK – HIFK lauantaina 14.5. kello 16.00 Seinäjoen keskuskentällä
> ISTV sekä Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä ja HIFK Fotbollin Twitter-tili @HIFKedustus tarjoilee ottelun liveseurannan hashtagilla #HIFKlive
> Paikanpäälle tuleville HIFK-kannattajille on omat palvelunsa sekä sisäänkäyntinsä aurinkokatsomon puolella

FBPS 0520 IFKM (1)

HIFK kohtaa seuraavassa kotiottelussaan IFK Mariehamnin perjantaina 20.5. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. HIFK avaa ottelua varten toista kertaa tällä kaudella aurinkoisen Itäkatsomon.

Itäkatsomosta avataan ensin katsomolohkot 128 ja 130, jonka jälkeen lisätilaa avataan tarvittaessa. Osallistu sinäkin talkoisiin ja pyydä kaikki ystäväsi mukaan nauttimaan huippujalkapallosta ja aurinkoisesta Stadin kesästä.

Ottelu on kauden ensimmäinen perjantaipeli, joten mikä olisikaan parempi tapa käynnistää viikonloppu kuin tulla kannustamaan HIFK voittoon. Kaikki mukaan!

HIFK – IFK Mariehamn perjantaina 20.5. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
Lippujen hinnat

> Osta ennakkoliput

De Stjärnprydda / Pääkatsomo / Huvudläktaren
Ennakkoon 21€ Ovelta 25€

IFK Klacken / Pohjoispääty / Norra ändan
Ennakkoon 15€ Ovelta 18€

Itäkatsomo / Östra läktaren
Ennakkoon 19€ Ovelta 21€

Lapset 16-7v, kaikkiin katsomoihin
Ennakkoon 7€ Ovelta 10€

Hinnat sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun.
– Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi.
– Säästämisen lisäksi vältät jonottamisen stadionille ostamalla pääsyliput ennakkoon Ticketmasterista.
> Osta ennakkoliput