Skip to main content

Veikkausliiga-ottelussa HIFK - IFK Mariehamn, Sonera Stadiumilla, 20. toukokuuta 2016.

Veikkausliigan kärkisijoilla keikkuva IFK Mariehamn jatkoi loistavaa alkukauden virettään, kun se kävi hakemassa kolme pistettä Sonera Stadiumilta perjantaina pelatussa liigaottelussa 1-0 vierasvoitolla.

Remax_Partners_balloon_RGB

Otteluraportin tarjoaa: www.memyymmekotisi.fi

HIFK – IFK Mariehamn 0 – 1 (0 – 0)
57′ 0-1 Diego Assis

HIFK Avauskokoonpano
#2 Tuomas Aho
#4 Tommi Vesala
#6 Xhevdet Gela
#9 Pekka Sihvola
#10 Juho Mäkelä
#17 Jani Bäckman
#18 Matias Hänninen
#20 Rickson Mansiamina
#22 Fredrik Lassas
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#7 Daniel Rantanen
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#13 Esa Terävä (53′ —> Rickson Mansiamina)
#16 Tuomas Mustonen
#26 Ville Salmikivi (80′ —> Fredrik Lassas)
#27 Nnaemeka Anyamele (47′ —> Jani Bäckman)
#72 Atte Otronen (MV)

Ensimmäisen puoliajan alussa Pekka Sihvolalla oli loistava paikka viedä HIFK johtoon, mutta Walter Viitala IFK Mariehamnin maalilla pelasti tilanteen. Vierasjoukkueesta parhaimmat paikat osuivat jamaikalaishyökkääjä Dever Orgillille, joka pääsi kahdesti nokikkain Carljohan Erikssonin kanssa. Toisessa tilanteessa Orgill ohitti Erikssonin ja maali odotti jo tyhjänä, mutta Jani Bäckman liukui laukauksen eteen ja pelasti HIFK:n takaiskulta.

Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen IFK Mariehamnin Diego Assis osui heti toisen puoliajan alussa. Vastahyökkäyksen päätteeksi Assis pääsi etenemään neljän HIFK-pelaajan ympyröimänä ja lopulta Assis ohitti pienessä tilassa topparin paikalle toisella puoliajalla siirtyneen Tommi Vesalan. Assisin vasemman jalan sijoitus osui Erikssonin sormiin, mutta painui hienosti HIFK-maalin vasempaan takakulmaan.

HIFK:lla oli omat paikkansa tasoitusmaaliin ja paras niistä osui vaihdosta kentälle tulleelle Ville Salmikivelle, joka pääsi lataamaan boksista kohti maalia. IFK Mariehamnin puolustus oli kuitenkin välissä. Myös Mariehamnilla oli omat paikkansa toiseen osumaan.

Lopputulos vierasjoukkueelle 1-0. HIFK on sarjataulukon kahdeksantena yhdeksällä pisteellä. HIFK kohtaa seuraavaksi sarjakärki HJK:n torstaina 26.5.

Veikkausliiga-ottelussa HIFK - IFK Mariehamn, Sonera Stadiumilla, 20. toukokuuta 2016.

Matias Hänninen pelasi täydet 90 minuuttia HIFK:n oikeana laitapuolustajana. (Photo: Riku Laukkanen / R1ku Exposures)

Kommentit

– Jalkapallo on maalintekopeli ja Maarianhamina voitti sen 1-0. Pallollisesti olimme ehkä niskan päällä, mutta IFK Mariehamn loi vaarallisemmat maalipaikat. Vähän olimme nallipyssyjä tänään. Hyökkäyskaksikkomme pitäisi olla selkeästi vaarallisempi. He eivät luo itselleen maalipaikkoja, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara sanoi ottelun jälkeen.

– o-o olisi kelvannut. Viisi virhettä tehtiin tilanteessa, joka johti Mariehamnin maaliin. Olen pettynyt siihen suoritukseen ja kollektiiviseen puolustamiseen. Maarianhamina haki hyvän tuloksen ja ansaitsi täysin voittonsa.

IFK Mariehamnin puolustus on pitänyt nyt maalinsa puhtaana 540 minuuttia. Joukkue on yhdeksän ottelun tappiottomassa putkessa ja päästänyt vain kolme maalia omiin 10 ottelussa.

– Olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Tämä oli kolmas ottelu putkeen, jossa pelasimme hyvää jalkapalloa. Teemme pienet asiat hyvin tällä hetkellä ja puolustuspelaamisemme toimii hyvin, IFK Mariehamnin valmentaja Peter Lundberg kertoi.

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – Ilves sunnuntaina 29.5. kello 18.30 Sonera Stadiumilla

HIFK_kesäcombo.jpg