Skip to main content

HIFK ja Ilves kohtasivat sunnuntaina 29.5. Sonera Stadiumilla. Tasainen kamppailu päättyi vierasjoukkueen niukkaan 1-0 voittoon.

Remax_Partners_balloon_RGB

HIFK – Ilves 0 – 1 (0 – 0)
59′ 0-1 Tatu Miettunen

HIFK Avauskokoonpano
#3 Pauli Kuusijärvi (C)
#5 Jukka Sinisalo
#6 Xhevdet Gela
#9 Pekka Sihvola
#18 Matias Hänninen
#20 Rickson Mansiamina
#22 Fredrik Lassas
#26 Ville Salmikivi
#27 Nnaemeka Anyamele
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#2 Tuomas Aho
#7 Daniel Rantanen (85′ —> Matias Hänninen)
#10 Juho Mäkelä (64′ —> Pekka Sihvola)
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#13 Esa Terävä (64′ —> Rickson Mansiamina)
#21 Ville Taulo
#72 Atte Otronen (MV)

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui vahvasti kotijoukkue HIFK:n komennossa. Ilves puolusti alhaalta ja varsin tiiviisti, jonka myötä tähtirinnoilla oli vaikeuksia päästä parhaille laukaisusektoreille. Ilves-kapteeni Antti Hynynen oli lähellä avausmaalia, mutta Hynysen tulinen volleylaukaus kilahti lopulta vain HIFK-maalin ylärimaan. Myös toisessa päässä kolisi rimoissa, kun Joni Korhonen pääsi laukomaan 16-rajalta.

Veikkausliiga-ottelussa HIFK - Ilves, Sonera Stadiumilla, 29. toukokuuta 2016.

Toiselle puoliajalle täysin erilainen Ilves ja puoliajan alku olikin todella vahvaa pelaamista vierasjoukkueelta. Ottelun ainoaksi maaliksi lopulta jäänyt 0-1 osuma syntyi kulmapotkusta 59. peliminuutilla. Ilveksen keskikenttäpelaaja Reuben Ayarnan antama kulmapotku tavoitti vitosen viivan tuntumasta HIFK-puolustajien väliin uineen Tatu Miettusen, joka puski pallon pelaajaruuhkan keskeltä HIFK-maalin vasempaan alakulmaan. Maali oli 21-vuotiaalle Miettuselle uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

HIFK nosti ryhmitystään loppua kohden ylöspäin ja tähtirinnat hakivat vimmatusti tasoitusta. Ilves puolusti kuitenkin fiksusti koko joukkueena ja esti HIFK-pelaajien pääsyn selkeille maalipaikoille.

Ilves vei ottelun Miettusen maalilla lukemin 1-0 ja sai raahattua tärkeät kolme pistettä Tampereelle. Kun ensimmäinen kolmasosa liigakaudesta on pelattuna, on HIFK sarjataulukossa toiseksi viimeisenä yhdeksällä sarjapisteellä. Erot sarjataulukossa ovat kuitenkin vielä tässä vaiheessa varsin pieniä. Ilves nousi voitolla viidenneksi 15 sarjapisteeseen. 

Kommentit

– Todella iloinen vierasvoitosta ja toisesta peräkkäisestä voitosta. Kuusi matsia vieraissa ja kolme kotona, vierasotteluista kolme on päättynyt vierasvoittoon. Kolme pistettä on aina hyvä. Ensimmäinen eikoistilannemaali hyökkäyssuuntaan, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss totesi ottelun jälkeen.

– Meille ensimmäinen päästetty eikoistilannemaali. Harmittaa, että maalit tulevat meille joka kerta eri tavalla. Se on selvää, kun kaveri pääsee vitosen viivalta puskemaan, niin 1-2 virhettä on ehtinyt jo tapahtua, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara sanoi.

Tappio oli HIFK:lle neljäs peräkkäinen ja jo kuudes voitoton ottelu. Neljä edellistä ottelua ovat päättyneet yhden maalin tappioihin.

– Peli on näennäisesti ihan ok, mutta palkintoja ei hirveästi putoile. Ei auta mitään muuta kuin jatkaa työntekoa ja lähteä kohti uusia taisteluita.

FBPS 0609 PK-35

HIFK:n seuraava ottelu: HIFK – PK-35 Vantaa torstaina 09.06. kello 18.30 Sonera Stadiumilla

HIFK tarjoaa uutena tuotteena Itäkatsomoon kesälippupakettia, jolla pääset seuramaan yhteensä viittä HIFK:n kotiottelua.

Tule nauttimaan auringosta ja hyödynnä kesäpakettitarjous heti. 69 euron hintainen Kesäcombo on myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla.

Varmistat paikkasi ensimmäisessä kotiderbyssä ja pääset mukaan todistamaan ainutlaatuista ottelutunnelmaa parhailta paikoilta.

Kesäcombo-ottelut
to 9.6. HIFK – PK-35 Vantaa
la 18.6. HIFK – FC Lahti
ma 18.7. HIFK – VPS
la 30.7. HIFK – SJK
ke 10.8. HIFK – HJK

Kesäcomboja on rajoitettu määrä. Kesälippupaketin ostajille on varattuna parhaat paikat aurinkoisen Itäkatsomon keskisektorista.

Slider-Kesäcombo