Skip to main content

0514 SJK 222

Remax_Partners_balloon_RGB

Otteluraportin tarjoaa: MeMyymmeKotisi.fi

HIFK kärsi lauantaina 14.5. Seinäjoen keskuskentällä kauden kolmannen tappionsa, kun kotijoukkue SJK onnistui nousemaan voittoon viime hetkien voittomaalilla. 

SJK – HIFK 2 – 1 (1 – 0) 
9′ 1-0 Roope Riski (Tuco)
78′ 1-1 Juho Mäkelä (rp)
88′ 2-1 Tarmo Kink (Johannes Laaksonen)
> Ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK Avauskokoonpano
#2 Tuomas Aho
#4 Tommi Vesala
#5 Jukka Sinisalo
#6 Xhevdet Gela
#8 Jukka Halme
#10 Juho Mäkelä
#18 Matias Hänninen
#20 Rickson Mansiamina
#22 Fredrik Lassas
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#7 Daniel Rantanen
#13 Esa Terävä (61′ —> Rickson Mansiamina)
#16 Tuomas Mustonen (89′ —> Jukka Halme)
#17 Jani Bäckman (74′ —> Tuomas Aho)
#27 Nnaemeka Anyamele
#72 Atte Otronen (MV)

Kotijoukkue SJK siirtyi heti ensimmäisestä maalipaikastaan 1-0 johtoon ottelun 9. peliminuutilla, kun Roope Riski sai vapauttavan syötön Tucolta HIFK:n puolustuslinjan väliin. Riski otti pallon selkä maalia vasten haltuun ja laukoi toisella kosketuksellaan pallon voimalla oikeaan alakulmaan ohi hyvän ottelun pelanneen Carljohan Erikssonin.

Ensimmäinen puoliaika eteni SJK:n hallitessa palloa. HIFK puolusti tiiviisti ja pyrki pallonmenetyksien jälkeen vastahyökkäyksiin. Xhevdet Gelalla ja Joni Korhosella oli omat paikkansa maalintekoon, mutta kummankaan pelaajan antamat vapaapotkut eivät tuottaneet tulosta. HIFK ei saanut ensimmäisellä puoliajalla ainuttakaan laukausta maalia kohti eikä myöskään SJK päässyt maalia lukuun ottamatta kriittisille maalipaikoille. Tauolle siirryttiin SJK:n 1-0 johdossa.

sjkhifk.jpg

Juho Mäkelä toi HIFK:n tasoihin rangaistuspotkusta.

Toisella puoliajalla HIFK:lle aukeni loistava paikka tasoitukseen 55. peliminuutilla. Rickson Mansiamina antoi matalan keskityksen boksiin kohti Juho Mäkelää ja lopulta Xhevdet Gela pääsi lataamaan irtopallosta voimalla kohti maalia. SJK-puolustaja Abdoulaye Méïté venyi kuitenkin maaliviivalla huippupelastukseen ja pelasti SJK:n takaiskulta.

63. peliminuutilla HIFK sai pallon SJK-maaliin, kun vaihdosta Rickson Mansiaminan tilalle kentälle tullut Esa Terävä löysi matalalla keskityksellä maalin edestä Juho Mäkelän. Mäkelä ohjasi pallon etutolpalta maaliin, mutta oli ehtinyt tilanteessa kuitenkin paitsioon.

HIFK onnistui lopulta nousemaan tasoihin, kun tähtirinnoille vihellettiin rangaistuspotku. Abdoulaye Méïté rikkoi Esa Terävää rankkarialueen sisällä ja Juho Mäkelä latasi kauden viidennellä liigamaalillaan HIFK:n tasoihin. Maali oli Mäksälle jo kauden viides ja hän nousi Veikkausliigan maalipörssin jaetulle kärkipaikalle.

Kotijoukkue SJK teki ottelun voittomaalin 88. peliminuutilla. Johannes Laaksonen keskitti oikealta laidalta boksiin ja virolaishyökkääjä Tarmo Kink pääsi puskemaan pallon vitosen viivalta vasempaan alakulmaan.

Kommentit

– Olimme pelillisesti selkeästi parempi joukkue. Aloitimme heikosti. Olimme vaihtaneet kenttäryhmitystämme ja ottelun edetessä saimme omaa peliä käyntiin. SJK sai hallittua palloa, mutta he pitivät sitä lähinnä omalla puoliskolla. Nukahdimme avausmaalissa, mutta toinen puoliaika oli selkeästi meidän, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara tiivisti ottelun jälkeen.

– Olen pirun ylpeä jokaisesta jätkästä. Annettiin kaikkemme. Kaksi todella tyhmää nukahdusta ja siitä maksoimme kaksi maalia. Meillä oli paikat, joista olisi pitänyt tehdä maalit, HIFK:n laitapuolustajana täyden ysikymppisen pelannut Matias Hänninen sanoi.

SJK paineisti HIFK:n puolustusta korkealta ja pyrki olemaan ottelussa aktiivisempi osapuoli.

– Taas mentiin pikkuaskel eteenpäin. Tuloksellisesti murheellisen Lahti-ottelun jälkeen käytiin muutama asia läpi. Vaikka tulokset ja peli eivät ole sitä mitä ollaan haluttu niin jätkät ovat tosi rauhassa. Tänään aloitettiin loistavasti, mutta vastustaja pääsi mukaan. Uskoimme loppuun asti voittoon ja molemmat maalit olivat loistavia, SJK:n päävalmentaja Simo Valakari kiitteli.

HIFK-toppari Juho Pirttijoki jäi ulos kokoonpanosta kuumetaudin vuoksi.

FBPS 0520 IFKM (1)

HIFK:n seuraava ottelu: HIFK – IFK Mariehamn perjantaina 20.5. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Ennakkoliput otteluun myy Ticketmaster

Lippujen hinnat

De Stjärnprydda / Pääkatsomo / Huvudläktaren
Ennakkoon 21€ Ovelta 25€

Itäkatsomo / Östra läktaren
Ennakkoon 19€ Ovelta 22€

IFK Klacken / Pohjoispääty / Norra ändan
Ennakkoon 15€ Ovelta 18€

Lapset 16-7v, molempiin katsomoihin
Ennakkoon 7€ Ovelta 10€

Hinnat sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun.
– Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi.
– Säästämisen lisäksi vältät jonottamisen stadionille ostamalla pääsyliput ennakkoon Ticketmasterista