Skip to main content

0526 HJK 222HJK ja HIFK kohtasivat torstaina 26.5. ensimmäistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa loppuunmyydyllä Sonera Stadiumilla. Pelillisesti viihdyttävän ottelun kaikki maalit nähtiin ottelun ensimmäisellä puoliajalla. HIFK ei onnistunut nousemaan tasoihin hyvästä yrityksestä huolimatta.

LG2_Remax

Otteluraportin tarjoaa: www.memyymmekotisi.fi

HJK – HIFK 2 – 1 (2 – 1)
2′ 1-0 Alfredo Morelos
5′ 1-1 Esa Terävä
11′ 2-1 Odu
> Ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK Avauskokoonpano
#2 Tuomas Aho
#4 Tommi Vesala
#5 Jukka Sinisalo
#6 Xhevdet Gela
#9 Pekka Sihvola
#10 Juho Mäkelä
#13 Esa Terävä (C)
#18 Matias Hänninen
#21 Ville Taulo
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#3 Pauli Kuusijärvi
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#20 Rickson Mansiamina
#22 Fredrik Lassas (74′ —> Ville Taulo)
#26 Ville Salmikivi (85′ —> Matias Hänninen)
#27 Nnaemeka Anyamele (77′ —> Tommi Vesala)
#72 Atte Otronen (MV)

HJK siirtyi ottelun 2. peliminuutilla 1-0 johtoon heti ensimmäisestä hyökkäyksestään. Nigerialaislaitapakki Taye Taiwon keskitys vasemmalta laidalta leijaili boksiin, josta HJK-hyökkääjä Alfredo Morelos puski kauden viidennen osumansa HIFK-puolustajien estelystä huolimatta.

HIFK ei jäänyt ihmettelemään vaan nousi ottelun 5. peliminuutilla tasoihin. Joni Korhosen sivurajaheitto tavoitti rankkarialueelta toppari Jukka Sinisalon, joka voitti oman kaksinkamppailunsa ja sai jatkettua pallon päällään HIFK-kapteeni Esa Terävälle. Terävä ei kysellyt, vaan latasi pallon varmasti vasempaan alakulmaan.

11. peliminuutilla HJK:n Nikolai Alho antoi oikealta laidalta hyvän keskityspallon HIFK-puolustajien välissä odottaneelle Odulle, joka harhautti vastaantulleen HIFK-maalivahti Carljohan Eriksson ja siirsi HJK:n 2-1 johtoon. Tauolle siirryttiin näissä lukemissa.

Toisella puoliajalla HIFK sai luotua useamman maalipaikan laitojen kautta rakennetuilla hyökkäyksillä. Erityisesti vaihdosta kentälle tullut Fredrik Lassas toi lisää juonikkuutta pelinrakenteluun.

HIFK-hyökkääjä Juho Mäkelä laukoi hyvästä maalipaikasta yli ja Pekka Sihvolan laukauksen Thomas Dähne onnistui vaivoin torjumaan kulmapotkuksi.

 

Lisäajalla HIFK-toppari Tuomas Aholla oli vielä paikka tasoittaa ottelu, mutta Ahon yritys suuntautui ohi. Maaleja ei toisella puoliajalla nähty ja HJK voitti ottelun 2-1.

HIFK on nyt kymmenen pelatun ottelun jälkeen viimeistä edeltävänä joukkueena yhdeksällä sarjapisteellä. Erot ovat pieniä keskikastissa, sillä tähtirinnoilla on matkaa viidentenä olevaan Rovaniemen Palloseuraan vain kolme pistettä. HJK johtaa sarjaa 26 pisteellä.

Kommentit

– Peli ratkesi siihen, että ei laitettu palloa yksinkertaisesti pussiin. Ottelun alussa oli muutama huonosti puolustettu tilanne. Meille tehtiin taas liian helposti maaleja. Tokalla jaksolla saatiin hyvää painetta Klubin päätyyn. Itsellänikin oli hyvä tilanne. Ei vain laitettu palloa sisään, HIFK-kapteeni Esa Terävä kertasi ottelun kulkua.

FBPS 0529 Ilves (3)

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – Ilves sunnuntaina 29.5. kello 18.30 Sonera Stadiumilla

Lippujen hinnat
> Hanki ennakkoliput Ticketmasterista

De Stjärnprydda / Pääkatsomo / Huvudläktaren
Ennakkoon 21€ Ovelta 25€

IFK Klacken / Pohjoispääty / Norra ändan
Ennakkoon 15€ Ovelta 18€

Lapset 16-7v, kaikkiin katsomoihin
Ennakkoon 7€ Ovelta 10€

Hinnat sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun.
– Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi.
– Säästämisen lisäksi vältät jonottamisen stadionille ostamalla pääsyliput ennakkoon Ticketmasterista!