Skip to main content

FBPS 0425 PS Kemi (1)

Helsingin IFK kohtaa maanantaina 25.4. kauden toisessa kotiottelussaan sarjanousija PS Kemin. Ottelu pyörähtää käyntiin Sonera Stadiumilla kello 18.30 alkaen. Ennakkoliput otteluun voit ostaa kätevästi Ticketmasterista.

HIFK on ehtinyt pelata kolme ottelua, joiden saldona on yksi voitto, yksi tappio ja yksi tasapeli. Edellisessä ottelussa FC Lahden vieraana tähtirinnat onnistuivat nousemaan lisäajalla 2-2 tasapeliin, kun 19-vuotias toppari Juho Pirttijoki teki Veikkausliigauran ensimmäisen maalinsa.

Hyökkääjä Juho Mäkelä kasvatti maalimääränsä kahteen ja ”Mäksä” on HIFK:n paras maalintekijä. Kauden avausottelussa PK-35 Vantaata vastaan upean volleymaalin iskenyt Jani Bäckman johtaa kahdella maalisyötöllä Veikkausliigan syöttöpörssiä.

Ykkösestä Veikkausliigaan noussut PS Kemi aloitti kautensa kahdella tappiolla IFK Mariehamnia ja hallitsevaa Suomen mestaria SJK:ta vastaan. SJK:n 2-0 vierasvoitto muutettiin kuitenkin PS Kemin 3-0 voitoksi, sillä seinäjokilaiset peluuttivat ottelussa pelioikeudettomia pelaajia.

– PS Kemillä on hyvä joukkue. Kun katsoo tulosten taakse niin he ovat olleet kahdessa ensimmäisessä sarjaottelussa todella pirteitä. Sekä SJK:ta että IFK Mariehamnia vastaan he hallitsivat palloa. IFK Mariehamnia vastaan PS Kemi hallitsi ottelua selkeästi. Paremmalla pelillä olisi varmasti enemmän pisteitä matkassa, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

Juho Pirttijoki teki ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa FC Lahtea vastaan (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

Sarjanousija PS Kemi on vahvistanut joukkuettaan lukuisilla ulkomaalaispelaajilla. SJK:ssa viime kaudella pelannut serbitoppari Zeljko Savic sekä brasilialainen Muller hankittiin vahvistamaan puolustuslinjaa. Portugalin poikamaajoukkueissa 18 kertaa esiintynyt entinen Chelsea-pelaaja Kaby Djalo on laadukas keskikenttäpelaaja.

PS Kemin edellisessä ottelussa IFK Mariehamnia vastaan avauskokoonpanon pelaajista neljä olivat suomalaispelaajia.

– Kemillä on paljon ulkomaalaispelaajia. Kyseessä on äärimmäisen hyökkäävä joukkue, joka on aavistuksen verran profiloitunut vastahyökkäysjoukkueeksi. Billy Ions ja Christian Eissele ovat molemmat vaarallisia hyökkäyssuunnan pelaajia ja he muodostavat hyvän tutkaparin, Honkavaara sanoo.

22-vuotias Billy Ions valittiin viime kaudella Ykkösen parhaaksi pelaajaksi. Englannissa syntynyt ja Espanjassa varttunut Ions oli Ykkösen toiseksi paras maalintekijä 17 maalilla. Hän toimii myös kemiläisjoukkueen kapteenina.

– Ions on tämän sarjan parhaimpia laitureita. Juoksuvoimainen pelaaja, joka tekee todella paljon hommia.

HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa maalivahti Jere Piirainen, Otto-Pekka Jurvainen, Jani Bäckman, Eero Peltonen sekä Emil Conti. Ville Salmikiven pelaaminen on epävarmaa. Sen sijaan alkukauden alaraajavamman takia sivussa olleen Xhevdet Gelan pelikunto alkaa lähenemään ja mies on mukana jo ottelussa PS Kemiä vastaan.

FBPS 0425 PS Kemi (1)

HIFK – PS Kemi maanantaina 25.4. kello 18.30 Sonera Stadiumilla

> Osta ennakkoliput Ticketmasterista

Lippujen hinnat

  • De Stjärnprydda / Pääkatsomo / Huvudläktaren
    Ennakkoon 21€ Ovelta 25€
  • IFK Klacken / Pohjoispääty / Norra ändan
    Ennakkoon 15€ Ovelta 18€
  • Lapset 16-7v, kaikkiin katsomoihin
    Ennakkoon 7€ Ovelta 10€

Hinnat sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun. Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi.