Skip to main content
Jukka Halme vs. HJK

Jukka Halme alkaa jälleen löytämään pelivirettään loukkaantumisen jälkeen. (Photo: Jere Nevalainen / HIFK Fotboll)

HIFK:n ottelut Veikkausliigassa jatkuvat maanantaina 18.4, kun tähtirinnat kohtaavat vieraskentällä FC Lahden. Ottelu käynnistyy kello 18.30 Lahden Kisapuistossa. ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

Kauden avausottelustaan 2-0 vierasvoiton PK-35 Vantaasta hakenut HIFK kärsi torstaina 14.4. pelatussa ottelussa kauden ensimmäisen tappionsa, kun FC Inter kävi hakemassa Sonera Stadiumilta kolme pistettä 2-1 lukemin. HIFK oli ottelussa selkeästi parempi joukkue varsinkin toisella puoliajalla, mutta FC Inter oli maalipaikoissaan murhaavan tehokas. Ottelun voittomaali nähtiin 89. peliminuutilla.

Suomen Cupissa yhä mukana oleva FC Lahti aloitti oman kautensa Veikkausliigassa 1-1 tasapelillä FC Interiä vastaan. Lahtelaisten ainoasta maalista vastasi 20-vuotias Jasse Tuominen, joka viimeisteli liigauransa ensimmäisen maalin. FC Lahden riveistä löytyy runsaasti liigakokemusta varsinkin puolustuksesta Jani Tanskan, Pyry Kärkkäisen ja Mikko Hauhian johdolla.

Joukkueen viime kauden paras maalintekijä Matheus Alves (12 maalia) päätti olla jatkamatta seurassa, joten hyökkäyspää kaipaa uusia ratkaisijoita. Drilon Shalalla on iso maalintekovastuu ja joukkueesta löytyy myös kokenut Rafael. HIFK sai FC Lahdesta merkittävän pelaajavahvistuksen, kun se nappasi viime kaudella lahtelaisryhmässä pelanneen keskikenttäpelaaja Xhevdet Gelan riveihinsä.

FC Lahti on tämänvuotisen Liigacupin voittaja, kun lahtelaisryhmä kaatoi hallitsevan Suomen mestarin SJK:n niukasti rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

– Vastassa on talvikauden mestari, joten haaste on iso. Lahti on uudistunut, ja joukkue pelaa vahvaa ja nopeaa jalkapalloa. Myös ensimmäinen nurmipeli tuo omat haasteensa. Emme ole päässeet nurmelle treenaamaan vielä lainkaan, joten ensimmäiset kosketukset nurmeen tulevat Kisapuiston alkuverryttelyssä, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

Juho Pirttijoki on vakuuttanut alkukauden otteluissa. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

Ykkösessä pelaavasta FC Hakasta täksi kaudeksi HIFK:n riveihin kaksivuotisella sopimuksella siirtynyt Juho Pirttijoki on tullut Suomen korkeimmalle sarjatasolle jäädäkseen. 19-vuotias Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen keskuspuolustaja on ollut pelaamissaan otteluissa todella vakuuttava ja hän on muodostanut kokeneen 34-vuotiaan Tuomas Ahon kanssa hyvän ja toimivan topparikaksikon.

– Ensimmäiset ottelut ovat olleet ”ihan ok” peruspelaamista minulta. Kokoajan pääsee paremmin Veikkausliigamatsien tempoon mukaan. Pikkuhiljaa askel askeleelta pitää ottaa enemmän vastuuta kentällä ja saada pelaaminen vielä enemmän rutiniinomaisemmaksi, mutta se ei tule kun pelaamalla, Pirttijoki tiedostaa.

Pirttijoki odottaa hyvää tulosta FC Lahti -ottelusta. Viime kaudella HIFK ja FC Lahti kohtasivat Veikkausliigassa kolmesti. Avausottelun FC Lahti voitti kotikentällään 2-0, toisessa kohtaamisessa HIFK haki peräti 5-0 vierasvoiton ja kauden viimeinen kohtaaminen Sonera Stadiumilla päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemiin 3-3.

– Lahtea vastaan pelattavaan matsiin on kyllä kovat odotukset tuloksellisesti. Joka jätkälle jäi viime matsista Interiä vastaan varmasti paljon hampaankoloon, joten kaikki painetaan kyllä Lahdessa sen eteen likoon, että palataan takaisin voittojen tielle. Varmasti tulee todella kova taistelupeli, niin kuin matseista tapana on keväisillä luonnonnurmilla tulla, Pirttijoki sanoo.

– Lahti on monipuolisesti hyökkäävä joukkue ja he hakevat maalintekopaikkoja paljon keskitysten kautta. Omaa boksia pitää puolustaa kyllä erityisen tarkasti ja paljon tarkemmin mitä esimerkiksi Interiä vastaan.

FC Interiä vastaan HIFK oli kuskin paikalla varsinkin toisella puoliajalla. FC Inter onnistui hyödyntämään vähäiset maalipaikkansa kovalla prosentilla ja turkulaisryhmä sai ottelussa aikaisen johtomaalin.

– Selkeä parannuskohta Inter-ottelusta on se, että meidän täytyy olla heti alusta asti hereillä matsissa ja näyttää niin kaksinkamppailuissa kuin pallollisessa pelaamisessa, että me halutaan voittaa enemmän. Yksittäiset tilanteet pitää puolustaa vielä huolellisemmin ja kurinalaisemmin, sekä paikoista pitää tehdä maalit. Näillä elementeillä kolme pistettä lähtevät varmasti meidän mukana Helsinkiin, Pirttijoki lupaa.

HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa maalivahti Jere Piirainen, Xhevdet Gela, Jani Bäckman, Eero Peltonen sekä Emil Conti.

Stadin Kingit järjestää Lahteen vierasreissun. Lisätietoja saat viimeisimmistä uutisista.

FC Lahti – HIFK maanantaina 18.4. kello 18.30 Lahden Kisapuistossa
> ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä
> HIFK Fotbollin Twitter-tili @HIFKedustus tarjoilee ottelun liveseurannan hashtagilla #HIFKlive. Luvassa joukkueen fiiliksiä heti dösämatkasta lähtien.

FBPS 0425 PS Kemi (1)

HIFK kohtaa seuraavassa kotiottelussaan sarjanousija PS Kemin. Osta lippusi ennakkoon Ticketmasterin verkkosivuilta. Säästämisen lisäksi vältät jonottamisen lippuluukuille.

> Osta liput ennakkoon