Skip to main content

FBPS 0428 KuPS (1)

HIFK:n ottelut Veikkausliigassa jatkuvat torstaina 28.4, kun Kuopion Palloseura saapuu vierailulle Sonera Stadiumille. Kello 18.30 käynnistyvä ottelu on HIFK:n ja Brother Christmasin yhteinen hyväntekeväisyysottelu, jossa kerätään jalkapallovarusteita lasten ja nuorten hyväksi.

Sekä HIFK että KuPS ovat ehtineet pelata neljä ottelua Veikkausliigassa. HIFK on sarjataulukossa kuudentena viidellä sarjapisteellä ja KuPS yhdeksäntenä kolmella pisteellä. KuPS hävisi kolme ensimmäistä otteluaan, mutta viime sunnuntaina se nappasi kauden avausvoittonsa FC Lahden kustannuksella.

HIFK lähtee kauden kolmanteen kotiotteluun vain parin päivän palautumisjaksolla, sillä tähtirinnat kohtasivat viime maanantaina sarjanousija PS Kemin. Tuo ottelu päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin. Yhteen sarjapisteeseen on kuitenkin oltava kaikesta huolimatta tyytyväinen, sillä Kemi oli ottelussa lähempänä maalintekoa osumalla kahdesti tolppaan.

Viime kaudella KuPS ja HIFK kohtasivat kolme kertaa Veikkausliigassa. KuPS voitti otteluista kaksi ja kertaalleen joukkueet pelasivat tasan.

– KuPS oli meille viime kaudella hankala vastustaja, mutta saimme hyvää harjoitusta PS Kemiä vastaan alhaalla puolustavasta joukkueesta. Emme olleet Kemiä vastaan parhaimmillamme ja muutenkin oma pelimme oli hukassa, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

HIFK:lla oli PS Kemiä vastaan vaikeuksia päästä selkeille maalipaikoille. Torstaina HIFK:lla on tähtäimessä kauden ensimmäinen kotivoitto ja siihen tarvitaan tehokkuutta myös hyökkäyspäässä.

– Tarvitsemme pelaamiseemme suoraviivaisuutta emmekä pimputtelua ja pamputtelua, Honkavaara sanoo.

Kuopiolaisten tehokkain maalintekijä on ollut Nigerian A-maajoukkuehyökkääjä Gbolahan Salami, joka on iskenyt KuPS:n viidestä tehdystä maalista kaksi. Juho Mäkelä on HIFK:n paras maalintekijä kahdella osumalla.

HIFK:n kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Jere Piirainen, Otto-Pekka Jurvainen, Ville Salmikivi, Eero Peltonen, Emil Conti, Jani Bäckman sekä Jukka Halme, jonka korttitili tuli täyteen edellisessä ottelussa PS Kemiä vastaan.

HIFK ja KuPS kohtasivat viime kaudella kolme kertaa Veikkausliigassa. (Photo: Riku Laukkanen / R1ku Exposures)

 

HIFK – KuPS torstaina 28.4. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Sisäänpääsyportit aukeavat tunti ennen ottelua.
> Ennakkoliput otteluun myy Ticketmaster
> IS Extra sekä Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä

Lippujen hinnat

  • De Stjärnprydda / Pääkatsomo / Huvudläktaren
    Ennakkoon 21€ Ovelta 25€
  • IFK Klacken / Pohjoispääty / Norra ändan
    Ennakkoon 15€ Ovelta 18€
  • Lapset 16-7v, kaikkiin katsomoihin
    Ennakkoon 7€ Ovelta 10€

Hinnat sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun. Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi.

BrotherChristmasHIFK.jpg

Torstaina pelattava HIFK – KuPS on HIFK:n ja Brother Christmasin yhteinen hyväntekeväisyysottelu, jossa kerätään jalkapallovarusteita lasten ja nuorten hyväksi.

Ennen kello 18.30 käynnistyvää ottelua Sonera Stadiumin pääkatsomon edessä (Urheilukadun puolella) järjestetään kello 17.00 – 18.30 hyväntekeväisyyskeräys. Paikalle saapuvia katsojia pyydetään tuomaan mukanaan vanhoja palloja, pelipaitoja, pelisukkia ja futiskenkiä.

Myös HIFK:n sekä KuPS:n pelaajat tuovat vanhoja varusteitaan keräykseen. Paikalla on myös Brother Christmas, joka kertoo keräyksestä alla olevalla videolla.

Kaikki kerätyt varusteet menevät Helsingin Diakonissalaitoksen piirissä olevien lasten ja nuorten hyväksi, jotta he pääsisivät pelaamaan rakastamaansa lajia.

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö. Se muodostaa tytäryhtiöineen yhteiskunnallisen konsernin, joka tuottaa monipuolisia sosiaali-, terveys-, ja koulutusalan palveluja.