Skip to main content

0409 PK-35 Kingit

LG2_Remax

Otteluraportin tarjoaa: RE/MAX – Me myymme kotisi

PK-35 Vantaa – HIFK 0 – 2 (0 – 1)
3′ 0-1 Juho Mäkelä
73′ 0-2 Jani Bäckman (Jukka Halme)

HIFK nappasi upean vierasvoiton heti kauden ensimmäisessä sarjaottelussaan, kun sarjanousija PK-35 Vantaa taipui tähtirinnoille väkevän peliesityksen jälkeen lukemin 0-2. IFK-kannattajien luoma ottelutunnelma vei pääosan Myyrmäen jalkapallostadionilla. 

Ottelun avausmaalista vastasi jo kolmannella peliminuutilla 200. ottelunsa Veikkausliigassa pelannut hyökkääjä Juho Mäkelä, joka pääsi laittamaan pelivälineen verkkoon vitosen viivan tuntumaan kimmonneesta paluupallosta. Viime kaudella 16 maalia VPS-paidassa iskenyt kaksinkertainen Veikkausliigan maalikuningas sai siis mitä parhaimman startin liigakaudelleen.

Toisella puoliajalla PK-35:n hyökkääjä Njazi Kuqi ajettiin suoralla punaisella kortilla ulos, jonka myötä HIFK pääsi pelaamaan viimeisen parikymppisen yhden miehen ylivoimalla.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta 73. peliminuutilla, kun keskikenttäpelaaja Jani Bäckman huudatti IFK-kannattajia. Nerokas vapaapotkukuvio tuotti tulosta, kun Jukka Halmeen loistava ”pirlomainen” nosto boksiin yllätti PK-35:n puolustuslinjan. Bäckman kiitti ja latasi pallon alakulmaan suoraan ilmasta upealla volleymaalilla.

PK-35 Vantaa oli voittanut tähtirinnat Liigacupissa, sekä Suomen Cupin 5. kierroksella. Varsinkin edellisessä kohtaamisessa PK-35:n pallonhallintaan ja laitojen kautta hyökkäämiseen perustuva pelitapa oli ajoittain myrkkyä HIFK:lle. Nyt HIFK puolusti joukkueena läpi ottelun fiksusti, jonka myötä se PK-35 ei päässyt hätyyttelemään nollapelin pelanneen Carljohan Erikssonin vartioimaa maalia.

HIFK | Avauskokoonpano
#2 Tuomas Aho
#3 Pauli Kuusijärvi
#4 Tommi Vesala
#8 Jukka Halme (C)
#10 Juho Mäkelä
#11 Eero Peltonen
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#15 Juho Pirttijoki
#17 Jani Bäckman
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#5 Jukka Sinisalo
#9 Pekka Sihvola
#13 Esa Terävä (84′ —> Jani Bäckman)
#18 Matias Hänninen (90′ —> Joni Korhonen)
#26 Ville Salmikivi (18′ —> Eero Peltonen)
#27 Nnaemeka Anyamele
#72 Atte Otronen (MV)
Daniel Rantanen oli otteluviikolla kuumeessa ja huilasi ottelun. Maalivahti Jere Piiraisella on vamma, joka pitää nuoren miehen sivussa viikkoja.

Kommentit

HIFK:n maalivahti Carljohan Eriksson suoritti ennen kauden alkua varusmiespalveluksen. Hieman erilaisella valmistautumisella tähän kauteen lähtenyt Eriksson pelasi hienon ottelun ja torjui heti kauden ensimmäisessä ottelussa nollapelin.

– Puolustimme hyvin joukkueena ja pelasimme nimenomaan yhtenäisen ottelun. ja PK-35 ei päässyt kunnolla edes maalipaikoille. Pari torjuntaa ja vastaantuloja, ei sen vaarallisempaa. Keskityspalloja tuli edellisten kohtaamisten tapaisesti boksiin, mutta olimme käyneet ne hyvin läpi. Oli kyllä muistissa, että keskityksiä tulee paljon. Olimme kuitenkin käyneet läpi, että mille alueelle ne tulevat. Usein ne tulivat suoraan maalin eteen vitosen viivalle, joten eivät olleet mahdottomia palloja hakea, Eriksson sanoi ottelun jälkeen.

– Hyvä matsi, mutta on välillä tietysti vaikea pelata, kun tulee vähän tilanteita. On vain pakko pysyä hereillä kokoajan.

IFK-kannattajat olivat saapuneet Myyrmäkeen kauden avausotteluun todella runsaslukuisella osallistujamäärällä. Tunnelma oli läpi ottelun huikea, joka teki vaikutuksen myös Erikssoniin.

– On se ihan sairasta. Kyllä se meininki antaa selkeästi buustia meidän pelaamiseen. Porukka tulee katsomaan jo lämmittelyitä ja pitää tunnelmaa yllä. Oli aika hiljaista toisella puolella stadionia, kun katsojat kaivelivat suu auki kännykkäkameroitansa esiin ja kuvasivat Kingien menoa. Isoa peukkua Kingien suuntaan, Eriksson kiitteli.

0409 PK-35 Porukka

HIFK:n valmennusjohto oli reagoinut kahdessa edellisessä kohtaamisessa kärsittyihin tappioihin. PK-35 ei päässyt Suomen Cupin ottelun tapaisesti jatkuvasti rullaamaan hyökkäyksiään vahvojen laitahyökkäysten kautta.

– Kun piti prässätä, prässäsimme loppuun asti ja kun vetäydyttiin niin vetäydyttiin. Pelisuunnitelma toimi tänään loistavasti loppuun asti ja kaikki sitoutuivat siihen. Erikoistilanteet toivat ratkaisun ja juuri se lämmittää erityisesti mieltä, kun niitä on harjoiteltu. Alkukauden pelit ovat aina haastavia. Ei ollut kovinkaan nättiä, mutta pystyimme iskemään PK:n heikkouksiin. Saimme linjan taakse laadukkaita palloja ja pakotimme heidät juoksemaan omaa maalia kohti, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertasi ottelun kulkua.

– Isoin juttu oli tänään se, että emme tehneet puolittaisia prässejä. PK on sen verran taitava joukkue, että jos prässin jättää puoliväliin niin kyllä ne sieltä sahaavat. Suomen Cupin ottelussa he saivat rauhassa liikutella palloa keskialueella ja juuri silloin he ovat vahvimmillaan. Puolustuslinjamme pelasi tänään upeasti Erikssonia myöten. Olen todella tyytyväinen koko joukkueen puolesta.

HIFK:n riveihin täksi kaudeksi FC Hakasta siirtynyt 19-vuotias Suomen juniorimaajoukkuetoppari Juho Pirttijoki pelasi PK-35:ta vastaan uransa ensimmäisen ottelun Veikkausliigassa. Pirttijoki luki peliä hyvin, voitti pääpalloja ja sai monta hienoa katkoa aikaiseksi.

– Kyllä siinä tapella sai, sillä PK:n hyökkääjät ovat kovia vääntämään. Kokonaisuutena meidän ensimmäisen puoliajan esitys oli hyvää. Teimme juuri niitä asioita, joita ennen ottelua kävimme läpi. Toisen jakson alussa ehkä vähän passivoiduttiin ja PK pääsi peliin mukaan. Ottelun kulminaatiopiste oli varmasti Kuqin ulosajo, jonka jälkeen saimme toisen maalin. Ensimmäiseksi liigaotteluksi ihan peruspeliä, juuri sellaista kuin ajattelinkin, Pirttijoki kertoi..

– Isoin ero talvikauden matseihin oli pelin intensiteetti. Täytyy olla kokoajan hereillä ja ei saa nukahtaa. PK:llakin oli niin taitavia jätkiä, että he kyllä näkevät tilanteet jos nukahtaa. Hyvä ottelu koko joukkueelta.

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara oli todella tyytyväinen Pirttijoen ja Tuomas Ahon johtaman puolustuslinjan peliesitykseen.

– Juho ei tainnut hävitä ilmassa yhtään palloa. Todella hyvältä näytti toppariparin pelaaminen. Siellä oli kuitenkin Njazi Kuqi ja Pablo Counago vastassa. Hyvin jätkät nollasivat heidät, joten ei voi muuta kuin olla tyytyväinen, Honkavaara kehui.

> Ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK kohtaa torstaina 14.4. kauden ensimmäisessä kotiottelussaan turkulaisen FC Interin. Ottelu käynnistyy Sonera Stadiumilla kello 18.30.
> Ennakkoliput otteluun myy Ticketmaster.
> Ennakkolipun ostamalla säästät rahaa sekä vältät jonottamisen lippuluukuille.

FBPS 0414 FC Inter