Skip to main content
HELSINKI, FINLAND 2016-04-14. Veikkausliiga: HIFK - FC Inter at Sonera Stadium in Helsinki, Finland. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

HIFK:n viime kauden toiseksi paras maalintekijä (6 maalia) Ville Salmikivi teki FC Interiä vastaan kauden avausmaalinsa. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

Remax_Partners_balloon_RGB

Otteluraportin tarjoaa: www.memyymmekotisi.fi

HIFK – FC Inter 1 – 2 (0 – 1)
16′ 0-1 Philip Njoku (Solomon Duah)
55′ 1-1 Ville Salmikivi (Jani Bäckman)
89′ 1-2 Egzon Belica (Henri Lehtonen)

> Ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK ja FC Inter kohtasivat torstaina Sonera Stadiumilla ensimmäistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Philip Njoku vei vieraat ensimmäisellä puoliajalla johtoon kauden ensimmäisellä maalillaan. HIFK onnistui nousemaan toisen puoliajan alussa tasoihin Ville Salmikiven osumalla. FC Inter lähti lopulta kotimatkalle 2-1 vierasvoitto takataskussaan, kun Egzon Belica ratkaisi ottelun turkulaisryhmälle ottelun loppuhetkillä.

Kauden avausottelussaan 1-1 tasapelin FC Lahden kanssa pelannut FC Inter siirtyi ottelussa 16. peliminuutilla 0-1 johtoon. Inter-kapteeni Joni Aho antoi hienon syötön laitahyökkääjä Solomon Duahlle. Duahn matala keskitys tavoitti rankkarialueen sisälle unohdetun nigerialaishyökkääjä Philip Njokun, joka tuikkasi pallon varmasti häkkiin ilman mahdollisuuksia jääneen Carljohan Erikssonin.

FC Inter puolusti ensimmäisellä puoliajalla tiiviisti ja fiksusti ja HIFK:lla oli vaikeuksia murtautua FC Interin puolustuslinjan ohi. Paras maalipaikka osui Juho Mäkelälle, mutta Mäkelän puskun Inter-maalivahti Henrik Moisander kuitenkin torjui upeasti. Tauolle lähdettiin FC Interin 1-0 vierasjohdossa.

Toiselle puoliajalle asteli täysin erinäköinen HIFK ja tähtirinnat onnistuivatkin nousemaan tasoihin 55. peliminuutilla. Laitahyökkääjänä pelannut Otto-Pekka Jurvainen vapautti keskikentällä tyhjään tilaan jääneen Jani Bäckmanin, joka otti terävällä kuljetuksella tyhjät pois. Bäckman pelasi pallon 16-rajalla odottaneelle Ville Salmikivelle, joka kääntyi nopeasti ja laukoi tarkan laukauksen maalin oikeaan alakulmaan. Maali oli Salmikivelle kauden ensimmäinen ja yhteensä 13 Veikkausliigassa.

HIFK:lla oli ratkaisuhetkensä, mutta joukkue ei käyttänyt mahdollisuuksiaan. FC Inter sai toisella jaksolla kaksi paikkaa, joista toisesta helähti. Vaihdosta kentälle tulleen 35-vuotiaan Inter-seuraikoni Henri Lehtosen vasemman jalan keskitys löysi boksin sisältä tilanteeseen nousseen makedonialaispuolustaja Egzon Belican, joka puski HIFK-puolustuksen välistä ottelun voittomaalin 89. peliminuutilla.

HIFK nosti lopussa koko ryhmityksensä ylös, mutta ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun Inter-toppari Faith Friday Obilorin johdolla turkulaisryhmä kesti. Kauden ensimmäinen kotiottelu päättyi katkeraan 2-1 kotitappioon.

HELSINKI, FINLAND 2016-04-14. Veikkausliiga: HIFK - FC Inter at Sonera Stadium in Helsinki, Finland. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

Ville Taulo oli lähellä tehdä maalin HIFK:lle. Henrik Moisander torjui Taulon matalan laukauksen alakulmasta. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

HIFK Avauskokoonpano
#2 Tuomas Aho
#3 Pauli Kuusijärvi
#4 Tommi Vesala
#8 Jukka Halme (C)
#10 Juho Mäkelä
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#15 Juho Pirttijoki
#17 Jani Bäckman
#26 Ville Salmikivi
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#5 Jukka Sinisalo
#7 Daniel Rantanen
#9 Pekka Sihvola (90′ —> Tommi Vesala)
#18 Matias Hänninen
#21 Ville Taulo (79′ —> Jani Bäckman)
#27 Nnaemeka Anyamele (84′ —> Otto-Pekka Jurvainen)
#72 Atte Otronen (MV)

Kommentit

– Harmittaa. Päästetyt maalit ottavat päähän, päästimme kaksi huonoa maalia. Muuten puolustaminen oli tänään ihan ok-tasolla, mutta maaleissa nukuimme kollektiivisesti. Mielestäni olimme varsinkin toisella puoliajalla selkeesti parempi joukkue, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi ottelun jälkeen.

– Kun päästää kaksi niin on vaikea voittaa pelejä. Maksimissaan tasapelin olisimme voineet hinata tästä. Keskittyminen oli tosi heikkoa. Ensimmäinen puoliaika oli mitä oli, mutta olisi silti pitäny pystyä lähtemään 0-0 lukemissa tauolle. Kun kaverille annetaan aina helppo maali eteen ja sen jälkeen mietitään miten alkaisimme pelaamaan, niin on vaikea voittaa otteluita, Honkavaara sanoi.

HELSINKI, FINLAND 2016-04-14. Veikkausliiga: HIFK - FC Inter at Sonera Stadium in Helsinki, Finland. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

FC Interin Pape Habib Sow senegalilaistoppari liukuu palloon ja riistää pallon Ville Salmikiveltä. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä aika heikkoa. Emme päässeet hyökkäyskolmannekselle. oikealla laidalla. Toisella puoliajalla olimme paremmalla jalalla ja etäisyydet olivat lähempänä ja pienemmät, jonka myötä pystyimme pitämään palloa. Mielestäni olisimme ansainneet tänään enemmän, HIFK:n 1-1 tasoitusmaalin tehnyt Ville Salmikivi kertoi ottelun jälkeen.

– Hyvä pallo Bäriltä (Jani Bäckman). Nopea kääntö ja tuli selkärangasta, Salmikivi kommentoi maaliaan.

HIFK kohtaa seuraavan kerran FC Lahden vierasottelussa maanantaina 18.4. Lahden Kisapuistossa kello 18.30 käynnistyvässä ottelussa. Stadin Kingit järjestää Lahteen vierasreissun. Lisätietoja saat Stadin Kingien verkkosivuilta.

– Se on varmasti vaikea peli. Kisapuisto ei varmaankaan ole vielä hyvässä kunnossa. Taistelupeli. Jätkillä jäi varmasti aika paljon hampaankoloon, joten taisteleva HIFK tullaan näkemään, Salmikivi sanoi.

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – PS Kemi maanantaina 25.4. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Ennakkoliput otteluun myy Ticketmaster

FBPS 0425 PS Kemi (1)