Skip to main content
HIFK:n pelaajat onnittelevat Juho Pirttijokea liigauran ensimmäisestä maalista. (Photo: Jere Nevalainen / HIFK Fotboll)

HIFK:n pelaajat onnittelevat Juho Pirttijokea liigauran ensimmäisestä maalista. (Photo: Jere Nevalainen / HIFK Fotboll)

Remax_Partners_balloon_RGB

Otteluraportin tarjoaa: www.memyymmekotisi.fi

FC Lahti – HIFK 2 – 2 (2 – 1)
6′ 1-0 Santeri Hostikka
20′ 1-1 Juho Mäkelä (Juho Pirttijoki)
44′ 2-1 Jasse Tuominen
90+5′ 2-2 Juho Pirttijoki (Pekka Sihvola)

HIFK ja FC Lahti tarjosivat Lahden Kisapuiston stadionille saapuneille katsojille jännittävän futisnäytelmän. FC Lahti oli pitkään voitossa kiinni, mutta HIFK onnistui nousemaan lisäajan viidennellä minuutilla 2-2 tasapeliin. HIFK:n sankarina toimi seuraan täksi kaudeksi FC Hakasta siirtynyt Juho Pirttijoki.

> Ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

FC Lahti siirtyi ottelun 6. peliminuutilla heti ensimmäisestä hyökkäyksestään 1-0 johtoon. FC Lahden oikea laitahyökkääjä Ivan Solovyev keskitti oikealta laidalta kohti takatolppaa, josta Santeri Hostikka pääsi laittamaan pallon vasemmalla jalallaan ohi HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin. Maali oli Hostikalle liigauran ensimmäinen.

Ottelun 20. peliminuutilla HIFK sai vapaapotkun keskiympyrän tuntumasta. Joni Korhonen lähetti kierteisen keskityksen boksiin ja Juho Mäkelä oli ensimmäisenä hereillä Juho Pirttijoen voittamassa irtopallossa. Mäkelä ei jäänyt kyselemään vaan latasi pallon voimalla verkkoon vitosen viivan tuntumasta ja toi HIFK:n ottelussa tasoihin liigakauden toisella maalillaan.

Puoliajalle lähdettiin FC Lahden 2-1 johdossa, kun Jasse Tuominen onnistui maalinteossa 44. peliminuutilla.

Rickson Mansiamina pelasi ensimmäiset minuuttinsa HIFK-paidassa FC Lahtea vastaan. Mansiamina väläytteli osaamistaan pariin otteeseen vasemmalla laidalla. (Photo: Jere Nevalainen / HIFK Fotboll)

Rickson Mansiamina pelasi ensimmäiset minuuttinsa HIFK-paidassa FC Lahtea vastaan. Mansiamina väläytteli osaamistaan pariin otteeseen vasemmalla laidalla. (Photo: Jere Nevalainen / HIFK Fotboll)

Tunnin pelin jälkeen Ruotsin Allsvenskanissa pelaavasta AIK:sta lainasopimuksella HIFK:n riveihin siirtynyt 18-vuotias Rickson Mansiamina tuli vaihdosta kentälle ja mies teki debyyttinsä Veikkausliigassa. 73. peliminuutilla Juho Mäkelällä oli loistava paikka tasoitukseen, kun Mansiamina löysi hyvällä keskityksellä Mäkelän boksista. FC Lahti-maalivahti Tomi Maanojan reaktiotorjunta pelasti FC Lahden kuitenkin takaiskulta.

HIFK nosti loppua kohti pelaajaryhmitystään ylös ja tähtirinnat hakivat vimmatusti tasoitusmaalia.

Sitkeä yritys palkittin lisäajan viidennellä minuutilla, kun Tommi Vesala keskitti boksiin ja Pekka Sihvola voitti pääpallon 19-vuotiaalle Juho Pirttijoelle. Pirttijoki nousi FC Lahden puolustuksen keskellä korkeimmalle ja puski upealla syöksypuskulla HIFK:n tasoihin. Maali oli Pirttijoelle uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

Lopputulos Lahden Kisapuistosta 2-2. HIFK on aloittanut kauden yhdellä voitolla, yhdellä tasapelillä ja yhdellä tappiolla. HIFK on sarjataulukon neljäntenä neljällä sarjapisteellä.

HIFK Avauskokoonpano
#3 Pauli Kuusijärvi
#4 Tommi Vesala
#5 Jukka Sinisalo
#8 Jukka Halme
#10 Juho Mäkelä
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#15 Juho Pirttijoki
#21 Ville Taulo
#26 Ville Salmikivi
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#1 Atte Otronen (MV)
#7 Daniel Rantanen
#9 Pekka Sihvola (83′ —> Jukka Sinisalo)
#13 Esa Terävä (76′ —> Ville Taulo)
#18 Matias Hänninen
#20 Rickson Mansiamina (59′ –> Otto-Pekka Jurvainen)
#27 Nnaemeka Anyamele

Kommentit

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli luonnollisesti pettynyt, kun varmalta näyttänyt kotivoitto karkasi aivan loppuhetkillä.

– Toinen maali olisi ollut estettävissä. Harmittaa tietysti todella paljon, Korkeakunnas totesi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara oli tyytyväinen tasatulokseen, mutta näki HIFK:n pelaamisessa vielä kehitettävää.

– Lopputulokseen on oltava loppuvaiheen jälkeen ehdottomasti tyytyväinen. Pelissä on vielä vähän petrattavaa. Meiltä puuttuu kymppipaikan pelaajia, kun Eero Peltonen on sivussa ja Esa Terävä ei vielä pysty pelaamaan koko ottelua. Meni lopussa hieman puskemiseksi. Kokonaisuuteen on oltava tyytyväinen, Honkavaara sanoi.

Juho Pirttijoki teki liigauran ensimmäisen maalinsa ja sai ansaitut kehut Honkavaaralta.

– Juho ei häviä pääpalloja ja on tosi vahva ilmassa. Kehityskohtana hänellä on pallollinen pelaaminen. Hän voisi vieläkin rohkeammin tuoda palloa eteenpäin ja avata peliä. Onhan hän tuon ikäiseksi pelaajaksi hämmästyttävän kypsä. Osaa pelata vastustajan pois juoksupalloissa ja käyttää kroppaansa oikein. Tasoitusmaali lopussa oli upea suorritus, Honkavaara kehui.

HIFK:n Joni Korhonen harmitteli päästettyjä maaleja.

– Uskoimme loppuun asti, että maali tulee. Tilanteita oli ja saimme painetta FC Lahden päätyyn. Olimme hyvällä ilmeellä liikkeellä. Pari puolustuspään virhettä ja heti FC Lahti rankaisi, Korhonen kertoi.

FBPS 0425 PS Kemi (1)

HIFK:n seuraava ottelu: HIFK – PS Kemi maanantaina 25.4. kello 18.30 Sonera Stadiumilla

  • De Stjärnprydda / Pääkatsomo / Huvudläktaren
    Ennakkoon 21€ Ovelta 25€
  • IFK Klacken / Pohjoispääty / Norra ändan
    Ennakkoon 15€ Ovelta 18€
  • Lapset 16-7v, molempiin katsomoihin
    Ennakkoon 7€ Ovelta 10€

> Osta liput ennakkoon Ticketmasterista