HELSINKI, FINLAND 2016-04-28. Veikkausliiga: HIFK - KuPS at Sonera Stadium in Helsinki, Finland. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

Tuomas Aho teki kauden ensimmäisen maalinsa Kuopion Palloseuraa vastaan. Tunnelma ottelun jälkeen loistavasti läpi ottelun kannustaneen fanipäädyn edessä oli totutun letkeä. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

Remax_Partners_balloon_RGB

HIFK nappasi torstaina kauden ensimmäisen kotivoittonsa, kun Kuopion Palloseura kaatui Sonera Stadiumilla värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 3-2. HIFK:n hyökkääjä Juho Mäkelä teki ottelussa kaksi maalia ja nousi Veikkausliigan maalipörssin jaetulle kärkipaikalle.

HIFK – KuPS 3 – 2 (3 – 0)
9′ 1-0 Tuomas Aho (Jukka Sinisalo)
30′ 2-0 Juho Mäkelä (Pekka Sihvola)
45′ 3-0 Juho Mäkelä (Joni Korhonen)
49′ 3-1 Gbolahan Salami (Mika Ääritalo)
65′ 3-2 Petteri Pennanen

Vaihtopelaajat
#3 Pauli Kuusijärvi (27′ —> Jukka Sinisalo)
#7 Daniel Rantanen
#13 Esa Terävä (74′ —> Rickson Mansiamina)
#16 Tuomas Mustonen
#17 Jani Bäckman (51′ —> Ville Taulo)
#18 Matias Hänninen
#72 Atte Otronen (MV)

Ottelun avausmaalista vastasi 9. peliminuutilla HIFK:n kapteenina pelannut toppari Tuomas Aho. Keskikenttäpelaaja Ville Taulon keskitys oikealta laidalta leijaili boksiin ja se kimposi lopulta Jukka Sinisalon pään kautta maalinedustalla tilannetta seuranneelle Aholle, joka sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan. Maali oli HIFK:n kokeneimmalle liigapelaajalle kauden ensimmäinen ja liigauran 12. osuma.

Puolen tunnin kohdalla HIFK siirtyi 2-0 johtoon. Joni Korhonen pääsi kokeilemaan ensin, mutta KuPS-maalivahti Johannes Kreidl torjui Korhosen laukauksen. Ensimmäisenä irtopallossa oli hereillä Pekka Sihvola, jonka viimeistely-yritys kimposi takatolpalla odottaneelle Juho Mäkelälle. Mäkelä jäi tilanteessa täysin ilman vartiointia ja puski pallon varmasti verkkoon.

Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Mäkelä iski toistamiseen. Keskikenttäpelaaja Xhevdet Gela antoi loistavan peliä avaavan syötön oikeaan laitaan laitahyökkääjä Joni Korhoselle. Kokoonpanoon palannut Korhonen antoi upean syötön etutolpalle ja tilanteen hyvin haistellut Mäkelä pääsi tuikkaamaan vasemmalla jalallaan matalan keskityksen vasempaan alakulmaan.

Puoliajalle siirryttiin HIFK:n 3-0 johdossa.

Juho Mäkelän kauden neljäs liigamaali on nähnyt päivänvalonsa. Mukana juhlimassa Xhevdet Gela. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

Toiselle puoliajalle asteli sisuuntunut KuPS. Vain muutaman minuutin pelin jälkeen Mika Ääritalo pelasi loistavalla seinäsyötöllä viisi HIFK-pelaajaa ulos tilanteesta ja KuPS:n paras maalintekijä Gbolahan Salami pääsi nokikkain HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin kanssa. Salami harhautti Erikssonin ja tuikkasi pallon varmasti verkkoon.

KuPS nosti ryhmitystään entistä enemmän ylös ja seuraava osuma nähtiin 65. peliminuutilla. HIFK:n puolustus sekoili tilanteessa täydellisesti ja KuPS-kapteeni Petteri Pennanen pääsi laittamaan pallon täysin vapaasti maaliin kaventaen tilanteen 3-2:een.

Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja HIFK otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa 3-2 voitolla. HIFK nousi sarjataulukossa jo neljänneksi kahdeksan sarjapisteen myötä. Veikkausliigaa johtava HJK on yhtä monen pelatun ottelun (5) jälkeen tähtirintoja vain kolme pistettä edellä.

Pekka Sihvola nähtiin ensimmäistä kertaa HIFK:n avauskokoonpanossa tällä kaudella. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)

18-vuotias Rickson Mansiamina pelasi vahvan ottelun laitahyökkääjän tontilla. Tässä KuPS:n laitapuolustaja Atte Hoivala jää juoksukilpailussa kakkoseksi. (Photo: Riku Laukkanen/R1ku Exposures)