Skip to main content
0418 FC Lahti 3

Juho Mäkelä teki FC Lahtea vastaan kauden toisen maalinsa. Ville Salmikivi, Pauli Kuusijärvi ja Otto-Pekka Jurvainen onnittelevat maalintekijää.

HIFK ja FC Lahti kohtasivat toisensa maanantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Lahden Kisapuistossa pelattu ottelu päättyi 2-2 tasapeliin, kun 19-vuotias Juho Pirttijoki puski HIFK:n tasoitusmaalin lisäajan viidennellä minuutilla..

HIFK:n 1-1 tasoitusmaalista vastasi 20. peliminuutilla hyökkääjä Juho Mäkelä, joka teki kauden toisen maalinsa Veikkausliigassa. Veikkausliigauransa 202. ottelun FC Lahtea vastaan pelannut Mäkelä teki ensimmäisen maalinsa kauden avausottelussa PK-35 Vantaata vastaan.

Mäksä harmitteli FC Lahtea vastaan päästettyjä maaleja.

– Virheitä tuli ensimmäisellä puoliajalla ja vastustaja rankaisi niistä. Pelissä oli tiettyjä hyviä asioita, mutta tarkemmin täytyy olla hereillä oman pään tilanteissa. Varsinkin keskitysten puolustamisessa, Mäkelä kertoi FC Lahti -ottelun jälkeen.

HIFK tuli toiselle puoliajalle selvästi paremmalla jalalla ja tähtirinnat saivat luotua ensimmäistä puoliaikaa enemmän painetta FC Lahden päätyyn.

– Honsu puhui puoliajalla, että olemme hyvin pelissä mukana. Hän sanoi, että kun karsimme puolustuspään virheet pois niin käännämme ottelun. Paikkoja oli, mutta viimeiset syötöt pitää saada paremmalla prosentilla omille. Toisella puoliajalla saimme paineen FC Lahden päätyyn ja ansaitsimme tasoituksen, Mäkelä sanoi.

0418 FC Lahti 1

HIFK on aloittanut kautensa voitolla, tappiolla ja tasapelillä. Sarjataulukossa HIFK on kolmen pelatun ottelun jälkeen neljäntenä.

– Pelasimme tänään ensimmäisen ottelumme nurmella. Olemme koko talvikauden harjoitelleet tekonurmella ja nyt Soneralla, joten totta kai se vaikutti pelaamiseen, kun ei ollut nurmitreenejä alla. Ei pelaamisemme valmista ole, mutta olemme kuitenkin saaneet onnistumisia hyökkäyspäässä ja se on hienoa, Mäkelä iloitsi.

– Piste täältä Lahdesta on ihan ok suoritus. Varsinkin, kun tasoitusmaali tuli noin lopussa. Meillä on nyt edessä hyvä harjoitusviikko. Pitää keskittyä asioihin, joita täytyy parantaa. Harjoitusten kautta se suoritusvarmuus tulee. Meillä on hyvä joukkue ja pystymme varmasti parantamaan. Parempia tuloksia on aivan varmasti luvassa kauden edetessä.

FBPS 0425 PS Kemi (1)

HIFK:n seuraava ottelu: HIFK – PS Kemi maanantaina 25.4. kello 18.30 Sonera Stadiumilla

  • De Stjärnprydda / Pääkatsomo / Huvudläktaren
    Ennakkoon 21€ Ovelta 25€
  • IFK Klacken / Pohjoispääty / Norra ändan
    Ennakkoon 15€ Ovelta 18€
  • Lapset 16-7v, molempiin katsomoihin
    Ennakkoon 7€ Ovelta 10€

> Osta liput ennakkoon Ticketmasterista