Skip to main content

Jatkosoppari-Mude

Veikkausliiganousuun päättyneellä kaudella 2014 kahdeksan maalia Ykkösessä tähtirinnoille iskenyt hyökkääjä Tuomas Mustonen on tehnyt HIFK:n kanssa loppukauden kattavan jatkosopimuksen.

30-vuotias Mustonen debytoi Veikkausliigassa viime kaudella kauden avausottelussa IFK Mariehamnia vastaan, mutta hän on kärsinyt pitkään loukkaantumisesta. Viime kaudella Mustonen oli lähes koko kauden sivussa.

– Mustonen on synnynnäinen maalintekijä, joka on näyttänyt kykynsä jo Kakkosessa ja Ykkösessä. Debyyttikausi Veikkausliigassa meni pieleen loukkaantumisten takia, mutta nyt mies on erinomaisessa kunnossa. Kausi on pitkä ja otteluruuhkassa on oltava leveyttä joka pelipaikalla, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä kertoo.

– Debyyttikausi meni aika lailla vihkoon, mutta olen nyt saanut todella paljon hienoa hoitoa kohta vuoden verran joukkueemme taustajoukoilta. Iso kiitos kuuluu fysioterapeuttikaksikko Masi Salmelle ja Ville Rapelille, sekä Ilanderin Masalle. Perheen, kavereiden ja joukkuetoverien tuki ja apu on ollut todella tärkeätä, Mustonen kiittelee.

”Mude” oli kaudella 2012 Kakkosen eteläisen lohkon paras maalintekijä 20 osumallaan Gnistanin paidassa. Mustosen henkilökohtainen yhden kauden maaliennätys on kuitenkin kaudelta 2011, kun FC Pohussa viisivuotiaana jalkapalloilun aloittanut maalipyssy nakutti upeat 23 osumaa Kakkosessa. Yhteensä hyökkääjänä pelaava Mustonen on tehnyt Kakkosessa 93 maalia.

– Olen nyt pystynyt harjoittelemaan täysillä huhtikuun alusta lähtien. Haluan nyt nauttia jokaisesta treenistä ja hetkestä täysillä sekä kehittyä edelleen ja tulla paremmaksi futaajaksi, Mustonen kertoo.

Mustonen on mukana HIFK:n kokoonpanossa jo tänään, kun tähtirinnat kohtaavat sarjanousija PS Kemin kello 18.30 käynnistyvässä ottelussa.

– Kemi on hyökkäävä joukkue, joka on hallinnut alkukauden matseja. Eivät ole kuitenkaan onnistuneet kääntämään niitä pisteiksi, vaikka olisivat ehkä ansainneetkin enemmän. Se on aika tuttua nousijajoukkueelle, että alussa ollaan hyviä, mutta ei vielä olla opittu voittamaan. Meidän täytyy olla valmiita taistelemaan heti alusta lähtien ja pelata omilla vahvuuksilla, Mustonen sanoo.

FBPS 0425 PS Kemi (1)

HIFK – PS Kemi maanantaina 25.4. kello 18.30 Sonera Stadiumilla

> Osta ennakkoliput Ticketmasterista

Lippujen hinnat

  • De Stjärnprydda / Pääkatsomo / Huvudläktaren
    Ennakkoon 21€ Ovelta 25€
  • IFK Klacken / Pohjoispääty / Norra ändan
    Ennakkoon 15€ Ovelta 18€
  • Lapset 16-7v, kaikkiin katsomoihin
    Ennakkoon 7€ Ovelta 10€

Hinnat sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun. Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi.