Skip to main content

FBPS 0414 FC Inter

Pitkä odotus päättyy torstaina 14.4., kun Helsingin IFK pelaa liigakauden ensimmäisen kotiottelunsa. Kotiavaukseen Sonera Stadiumille saapuu vieraaksi turkulainen FC Inter. Ottelu alkaa kello 18.30 ja ennakkoliput voit ostaa Ticketmasterista. Otteluisäntänä toimii Dumle.

HIFK aloitti kautensa lauantaina upealla vierasvoitolla, kun sarjanousija PK-35 Vantaa kaatui värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 2-0. Uransa 200. ottelun Veikkausliigassa pelannut hyökkääjä Juho Mäkelä vastasi ottelun avausmaalista ja Jani Bäckman sinetöi loppulukemat upealla volleymaalilla Jukka Halmeen loistavasta tarjoilusta.

– Saimme kauden avausottelusta hienon voiton, joten tästä on hyvä jatkaa kohti torstain kotiottelua. Pallollinen pelaamisemme ei vielä ollut kovinkaan nättiä, mutta pelasimme pisteistä ja lähdimme murtamaan PK:n pelaamista. Nyt pääsemme korkkaamaan kotipelit Soneralla, joten totta kai tässä on loistavat fiilikset. Tulee varmasti upea matsi ja hieno tunnelma, Halme sanoo.

Seurahistoriansa 20. kauden Veikkausliigassa aloittanut FC Inter avasi kautensa niin ikään lauantaina, kun se kohtasi kotikentällään Liigacupin voittaneen FC Lahden. Turkulaiset onnistuivat nousemaan ottelussa 1-1 tasapeliin makedonialaispuolustaja Egzon Belican maalilla.

FC Inter on vahva erikoistilannejoukkue. Topparit Pape Habib Sow ja Rovaniemen Palloseurasta Turkuun siirtynyt Faith Friday Obilor muodostavat erittäin vahvan toppariparin. Keskikentällä pelinrakentelusta vastuun kantaa HJK:ta usean kauden ajan edustanut Sebastian Mannström, joka viihtyy parhaiten kymppipaikalla.

– Jos jotain täytyy nostaa esille Interistä niin heidän topparipari on varmasti yksi liigan parhaista. Vilkuilin Interin ottelua FC Lahtea vastaan ja kyllä heiltä tekijämiehiä löytyy. Koko joukkueen täytyy olla valmis pelaamaan heti alusta alkaen. Tutustumme vielä tällä viikolla paremmin vastustajan pelitapaan, mutta lähdemme ehdottomasti hakemaan ensimmäisestä kotimatsista voittoa, Halme kertoo.

Kauden avausottelu pelattiin Myyrmäessä. HIFK-kannattajia oli saapunut paikan päälle yli 700 ja tunnelma oli huikea.

Kauden avausottelu pelattiin Myyrmäessä. HIFK-kannattajia oli saapunut paikan päälle yli 700 ja tunnelma oli huikea.

FC Inter ja HIFK ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin Liigacupissa, jolloin turkulaisjoukkue oli vahvempi lukemin 2-1. Interin ryhmästä löytyy runsaasti kokemusta muun muassa kapteeni Henri Lehtosen ja 324 ottelua Veikkausliigassa pelanneen Ari Nymanin johdolla.

– Inter on selkeällä 4-3-3 taktiikalla pelaava suunnanmuutosjoukkue ja he pyrkivät usein pallonhallintaan. Usein kaikki heidän vaarallisimmat tilanteet tulevat juuri suunnanmuutoksista ja Interin ehdottomasti vaarallisin pelaaja on hyökkääjä Guy Gnaboyou, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

– Heillä on todella hyvät yksilöt. Interin vaarallisuus tulee esille, kun he voittavat tai riistävät pallon. Ei heidänkään pelaaminen vielä kuitenkaan valmista ole, sillä pelaajia tuli joukkueeseen juuri ennen kauden alkua.

HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa Xhevdet Gela (alaraajavamma), Eero Peltonen (alaraajavamma) ja maalivahti Jere Piirainen (yläraajavamma). Toistaiseksi Piiraisen korvaa Gnistanista lainattu Atte Otronen. Pitkäaikaispotilaana jatkaa Emil Conti (alaraajavamma).

HIFK – FC Inter torstaina 14.4. kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Ennakkoliput otteluun myy Ticketmaster
> Ostamalla ennakkolipun säästät rahaa sekä vältät jonottamisen lippuluukuille!
> ISTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä

Lippujen hinnat

  • De Stjärnprydda / Pääkatsomo / Huvudläktaren
    Ennakkoon 21€, Ovelta 25€
  • IFK Klacken / Pohjoispääty / Norra ändan
    Ennakkoon 15€, Ovelta 18€
  • Lapset 16 – 7v
    Ennakkoon 7€, Ovelta 10€

– Pyörätuolipaikka halvimman pääsylipun mukaan + avustaja ilmaiseksi.
– Hinnat sisältävät Ticketmasterin palvelumaksun

OTTELUISÄNTÄNÄ: DUMLE

OTTELUISÄNTÄNÄ: DUMLE