Skip to main content
Juho Mäkelä on osunut kahdessa ottelussa peräkkäin. Viime kaudella VPS-paidassa 16 maalia iskeneen kokeneen hyökkääjän kone alkaa lämmetä, kun liigakausi lähenee.

Juho Mäkelä on osunut kahdessa ottelussa peräkkäin. Viime kaudella VPS-paidassa 16 maalia iskeneen kokeneen hyökkääjän kone alkaa lämmetä, kun liigakausi lähenee.

HIFK kohtaa lauantaina 26.3. Respect Suomen Cupin 5. kierroksen ottelussa liiganousija PK-35 Vantaan. Ottelu pelataan kello 13.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla. IFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingit matkustaa joukkueen tukena Myyrmäkeen isolla volyymillä.

Tähtirinnat marssivat cupin 5. kierrokselle voitettuaan Nummelan Palloseuran numeroin 6-0. Sen jälkeen HIFK on pelannut kaksi harjoitusottelua, joissa se voitti Rovaniemen Palloseuran 3-2 sekä Grankulla IFK:n 1-0. IFK-paitaan täksi kaudeksi siirtynyt Juho Mäkelä on alkanut lunastamaan odotuksiaan, sillä Mäksä on osunut kahdessa peräkkäisessä ottelussa maalipuiden väliin.

HIFK:n 5. kierroksen vastustajaa jouduttiin hieman odottelemaan ja se tuli otteluparista FC KTP – PK-35 Vantaa. PK-35 voitti Kotkassa pelatun ottelun 2-1 tuoreen pelaajahankinta Marcus Heimosen sekä Lucas Kaufmannin maaleilla. Hyvän potkutekniikan omaava brasilialainen keskikenttäpeluri Kaufmann osui kahdesti Liigacupissa HIFK:ta vastaan.

PK-35 Vantaa on ollut alkukauden aikana muutenkin positiivisen pirteä joukkue. Vantaalaisryhmä sijoittui Liigacupin alkulohkossaan neljänneksi kolmella tasapelillä, yhdellä tappiolla ja yhdellä voitolla. Ainoan voittonsa se nappasi Talin jalkapallohallissa juuri HIFK:sta vahvan esityksen jälkeen selvin lukemin 3-0.

– Olen nähnyt PK-35:n pelaavan monta kertaa ja kohtasimme myös Liigacupissa. PK pelaa hyvää ja valmista futista. Nyt he pääsevät pelaamaan kotikentällään, joka on hankala kenttä pelata. Olosuhteet eivät ole helpot ja alusta on varsin haasteellinen. Tietysti voisi sanoa, että ”kenttä on molemmille sama”, mutta tässä tapauksessa se ei ole sitä, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

Ville Salmikivi on esiintynyt talvikauden otteluissa pirteästi. IFK-hyökkääjä oli kuudella maalillaan joukkueen toiseksi paras maalintekijä viime kaudella.

Ville Salmikivi on esiintynyt talvikauden otteluissa pirteästi. IFK-hyökkääjä oli kuudella maalillaan joukkueen toiseksi paras maalintekijä viime kaudella. Kaikkiaan Veikkausliigassa mies on osunut maalipuiden väliin 12 kertaa.

PK-35 Vantaan joukkueessa riittää materiaalia. Keskikentän kapellimestari Pablo Couñago voitti vuonna 1999 Espanjan paidassa nuorten MM-kultaa viemällä myös turnauksen maalikuninkuuden nimiinsä viidellä osumalla. Ryhmästä löytyy myös Aleksi Ristolan, Ilari Äijälän, Konsta Rasimuksen ja Ymer Xhaverin kaltaisia kokeneita pelimiehiä.

– PK on espanjalaistyylistä pallonhallinta-futista ja laitoja hyödyntävä joukkue. Kyseessä ei ole mikään normaali nousijajoukkue. Sillä ei ole väliä, että missä he ovat viime vuonna pelanneet. Heillä on tosi laadukkaat ulkomaalaispelaajat yhdistettynä hyviin suomalaispelaajiin, Honkavaara sanoo.

– Tämä on meille erityisen tärkeä ottelu. Aina voi harmitella, että tuli näin hyvä vastustaja, mutta jossain vaiheessa se tulee kuitenkin vastaan. Homma on kerrasta poikki ja ehdoton tavoitteemme on edetä tästä otteluparista jatkoon. Nämä ottelut täytyy voittaa, jos haluaa pärjätä cupissa.

HIFK:n pelaajista Xhevdet Gela ja Joni Korhonen ovat sivussa lauantain ottelusta. Molemmat kärsivät alaraajavammasta. Gelan kauden avaus on vaarassa ja hän ei todennäköisesti ehdi kuntoutua liigakauden avausotteluun. Jere Piirainen ja Daniel Rantanen ovat Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen mukana Makedoniassa.

Myyrmäki

PK-35 Vantaa – HIFK lauantaina 26.3. kello 13.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla

> Lipunmyynti lauantaina 26.3. klo 13.00 pelattavaan Respect Suomen Cupin viidennen kierroksen otteluun PK-35 Vantaa – HIFK on avattu osoitteessa www.lippuautomaatti.fi/pk35vantaa.

> Liput otteluun maksavat ennakkoon aikuisille 17,50 euroa ja lapsille sekä muille alennusryhmäläisille 9 euroa.

> Vieraskannattajat sijoitetaan Myyrmäen jalkapallostadionilla aurinkokatsomon puolelle.

VarmistaPaikkasi