Skip to main content

 

Juho Mäkelä teki ensimmäisen maalinsa IFK-paidassa harjoitusottelussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Mäksä oli vahvasti mukana myös HIFK:n 2-0 johtomaalissa.

Juho Mäkelä teki ensimmäisen maalinsa IFK-paidassa harjoitusottelussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Mäksä oli vahvasti mukana myös HIFK:n 2-0 johtomaalissa.

0311RoPS

HIFK – RoPS 3 – 2 (2 – 0) | 11.3.2016 Sonera Stadium
8′ 1-0 Juho Mäkelä (Nnaemeka Anyamele)
17′ 2-0 Eero Peltonen (Joni Korhonen)
72′ 2-1 Ville Saxman
84′ 3-1 Ville Salmikivi
86′ 3-2 Jarkko Lahdenmäki

HIFK ja RoPS kohtasivat perjantaina 11.3. harjoitusottelussa Sonera Stadiumilla. Ilman yleisöä pelattu ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen HIFK:n 3-2 (2-0) kotivoittoon. Molemmat joukkueet suorittivat ottelun aikana lukuisia pelaajavaihtoja.

HIFK:n riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Juho Mäkelä vastasi ottelun avausmaalista 8. peliminuutilla. Nnaemeka Anyamelen vasemmalta laidalta antama matala keskitys löysi maalin edestä Mäkelän, joka tuikkasi pallon varmasti verkkoon ohi RoPS-maalivahti Ricardon. 1-0 maalin jälkeen HIFK:n keskikenttäpelaaja Xhevdet Gela oli lähellä tehdä ehkä kauden hienoimman IFK-osuman, mutta Gelan volleylaukaus jysähti vain RoPS-maalin tolppaan.

Ottelun 17. peliminuutilla Eero Peltonen vei HIFK:n 2-0 johtoon. Juho Mäkelän puolenvaihto tavoitti Joni Korhosen, joka tiputti boksin sisällä Peltoselle – Peltoselta varma viimeistely ja pallo alakulmaan.

Puoliajalle siirryttiin kauden ensimmäistä ottelua kotikentällään pelanneen HIFK:n 2-0 johdossa.

HIFK:n kapteenina pelannut Jukka Halme pelasi kauden ensimmäiset minuuttinsa RoPSia vastaan. Jugi is back.

HIFK:n kapteenina pelannut Jukka Halme pelasi kauden ensimmäiset minuuttinsa RoPSia vastaan. Jugi is back.

Toisella puoliajalla RoPS otti ottelun komentoonsa. Se loi jatkuvasti peliä oikean laidan kautta parivaljakko Janne Sakselan ja vaihtopelaaja Aapo Heikkilän johdolla. RoPS:n 2-1 kavennusmaali syntyi juuri oikealta laidalta annetusta keskityksestä, kun laitapuolustaja Ville Saxman pääsi puskemaan pallon takatolpalta sisään ohi HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin.

Vaihdosta kentälle tullut Ville Salmikivi vastasi HIFK:n 3-1 johtomaalista. Pitkän kuljetuksen päätteeksi Salmikiven pomppulaukaus yllätti maalille vaihdetun 1998-syntyneen Juhani Kankaan täydellisesti ja pallo upposi hieman helpohkosti oikeaan alakulmaan.

Niin ikään kentälle toisella puoliajalla vaihdettu RoPS-toppari Jarkko Lahdenmäki kavensi tilanteeksi 3-2 noin viisi minuuttia ennen päätösvihellystä. Lahdenmäki pääsi sutimaan takatolpalta pallon sisään oikealta laidalta annetusta keskityksestä.

Loppulukemat kirjattiin lopulta Helsingin IFK:lle lukemin 3-2 (2-0). Ottelu näytettiin suorana lähetyksenä HIFK Fotbollin Youtube-kanavalta, ja voit katsoa sen kahdessa osassa alta.

HIFK:n seuraavat harjoitusottelut:
HIFK – KuPS maanantaina 21.3. kello 17.00 Sonera Stadiumilla
HIFK – FC KTP la 26.3. kello 17.00 Sonera Stadiumilla

FBPS-KK1300