Skip to main content
Henri Määttä (oik.) vastaa HIFK:n joukkueen rakentamisesta yhteistyössä päävalmentaja Jani Honkavaaran kanssa.

Henri Määttä (oik.) vastaa HIFK:n joukkueen rakentamisesta yhdessä päävalmentaja Jani Honkavaaran kanssa.

Kaudella 2015 HIFK:n urheilutoimenjohtajana aloittanut Henri Määttä jatkaa tehtävissään myös kaudella 2016. Pelaajaurallaan HIFK:ta kaudet 2008-2010 edustanut Määttä, 27, on työskennellyt HIFK:n organisaatiossa syksystä 2013 lähtien.

– On etuoikeus olla osa IFK-perhettä. IFK on perinteikäs seura, jolla on valtava potentiaali olla iso ja mahtava myös jalkapallossa jonain päivänä. Se tuo lisämotivaatiota päivittäiseen tekemiseen, niin kentälle kuin taustoihinkin. Matka on vielä kesken, mutta oikealla tiellä ollaan, Määttä kertoo.

Määttä vastaa edustusjoukkueen urheilullisesta menestyksestä, yhdessä seuran hallituksen kanssa. Määtän pääasiallisena vastuualueena on joukkueen rakentaminen yhteistyössä päävalmentaja Jani Honkavaaran kanssa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Määtän osaamistaitoon ja panokseen joukkueen rakentamisessa. Seuran taloudelliset resurssit huomioiden Määttä on onnistunut joukkueen rakentamisessa hyvin yhdessä päävalmentaja Jani Honkavaaran kanssa. On hienoa, että Määttä jatkaa tärkeätä työtä seurassa, HIFK:n toimitusjohtaja René Österman kertoo.

Urheilutoimenjohtajan tehtävien ohessa Määttä työskentelee freelancer TV-ohjaajana. Hän tuo omalta alaltaan ammattitaitoa myös HIFK:n mediatyöskentelyyn, markkinointiin ja ottelutapahtumiin.

HIFK:lla on pelaajasopimukset ensi kaudeksi kahden maalivahdin ja 20 kenttäpelaajan kanssa.

– Meillä on tänä vuonna parempi joukkue kuin viime kaudella. Olemme saaneet joukkueeseen juuri niitä pelaajia, joita olemme halunneet. Kentällä tullaan näkemään taisteleva ja logon eteen pelaava joukkue. Tarkoitus on vielä vahvistaa ryhmää ennen kauden alkua, Määttä sanoo.

Niin kovin tuttu näky Henri Määtän pelaajauralta

Niin kovin tuttu näky Henri Määtän pelaajauralta.