Skip to main content
Juniorit

A-nuorten SM-sarjapaikalle varmistus: ”Välitavoite on nyt saavutettu”

By 22.3.201615 huhtikuun, 2016No Comments

ASM2016
HIFK:n A-juniorit selvittivät hienosti tiensä tulevan kesän SM-sarjaan. Lauantaina saavutettu 1-0 voitto PK-35:n ja VJS:n  yhteisjoukkueesta oli jo varsin ratkaiseva, mutta lopullinen varmistus asialle saatiin tiistai-iltana, kun TPS voitti KaaPon 3-0. Kaarinalaisten teoreettiset mahdollisuudet nousta sarjataulukossa HIFK:n ohi menivät ja näin Tähtirinnat ovat karsintasarjassa varmasti neljän parhaan joukossa ennen viimeistä kierrosta.

Paikallispeli PK-35/VJS:ää vastaan oli huipputasaisen sarjan kannalta erittäin tärkeä molemmille joukkueille. Ennen ottelua tilanne sarjassa oli se, että HIFK oli neljännellä sijalla, pisteen edellä vantaalaisia. Etelälohkon neljä parasta jatkavat suoraan SM-sarjaan, sijoille viisi ja kuusi jääneiden karsiessa pohjoislohkon vastaavien kanssa.

Molemmat tarvitsivat siis voiton ja tärkeys näkyi myös kentällä. Tasaväkinen, hyvätasoinen ja vauhdikas peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Varsinaiset maalipaikat olivat harvassa, molempien joukkueiden puolustaessa uhrautuvaisesti. Mitä pidemmälle ottelu eteni, näytti siltä että päädyttäisiin vääjäämättä tasatulokseen 0-0. Varsinkin, kun HIFK joutui pelaamaan viimeisen vartin alivoimalla, puolustaja Joonas Salmen ulosajon johdosta. PK-35/VJS hallitsi miesylivoimalla loppuhetkien ottelutapahtumia, mutta koko punapaitainen joukkue puolusti erinomaisesti, maalivahti Jussi Tolosen toimiessa viimeisenä lukkona.

Erotuomarin antaman lisäajan viimeisillä sekunneilla HIFK sai vastahyökkäyksen päätteeksi vapaapotkun sivurajan tuntumasta. Pasi Forsmanin keskitys löysi maalin edestä maalitykki Zanjar Abubakirin, joka puski 1-0 voittomaalin. Tähän ottelu päättyi ja SM-sarjapaikka oli käytännössä varma.

HIFK:n edustusjoukkueen valmennusryhmästä A-junioreiden päävalmentajaksi siirtynyt Teemu Kankkunen on saanut joukkueensa pelaamaan tehokasta ja viihdyttävää jalkapalloa. Kankkunen on syystäkin tyytyväinen SM-sarjapaikan varmistuttua.

”Välitavoite on nyt saavutettu ja voimme rauhassa keskittyä tulevaan kauteen. Karsintasarja ei missään tapauksessa ollut läpihuutojuttu. Yksinkertaisessa sarjassa jokainen peli on merkityksellinen ja tärkeä, eikä turhiin pistemenetyksiin ole varaa”, Kankkunen kertoo.

”Nyt kun sarjapaikka varmistui tarpeeksi aikaisin, niin meille jää kuukauden päivät aikaa harjoitella rauhassa. 2.4. pelataan vielä karsinnan viimeinen ottelu FC Espoota vastaan ja voitolla siitä haetaan vähintään kolmatta sijaa ja yhtä lähtöpistettä huhtikuun lopulla alkavaan SM-sarjaan.”

A-juniorit tekivät samalla seurahistoriaa, sillä HIFK ei ole pelannut nykymuotoisessa SM-sarjassa. Sarjaa alettiin pelata vuonna 1982.

> Otteluohjelma ja sarjataulukko Palloliiton verkkosivuilla