Skip to main content

VilleTaulo

HIFK on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen keskikenttäpelaaja Ville Taulon kanssa.

Taulo, 30, on edustanut IFK:ta kolmella sarjatasolla niin Kakkosessa, Ykkösessä kuin Veikkausliigassa. Tuleva kausi on miehen neljäs punapaidoissa.

Taulo siirtyi Tähtirintoihin kesken kauden 2013 ja sulatti heti kannattajien sydämet iskemällä Soneralla PS Kemiä vastaan pelatussa nousukarsintaottelussa ikimuistoisen voittomaalin, jolla HIFK varmisti nousunsa Ykköseen. Vuotta myöhemmin Taulo juhli Pallokentällä nousua Veikkausliigaan.

Viime kaudella Taulo väläytteli, että kausi saattaisi olla hänen viimeinen Veikkausliigassa. Nuorten IFK-kannattajien tekemä kannatuskyltti kauden viimeisessä ottelussa FC Interiä vastaan muutti kuitenkin mestarin mielen.

– Snadien Kingien ”One More Year” kyltin nähtyäni jatkopäätös oli selvä. Siinä vaiheessa uraa, kun lakanassa lukee, että ”voisit Taulo laittaa pläägät naulaan”, niin mietin jatkopäätöstä pidempään, Taulo sanoo.

– Pelihalut ovat tällä hetkellä yhtä voimakkaat kuin 17-vuotiaana ensimmäisellä liigakaudella. Viime kausi jäi osaltani kesken, kun toivuin loukkaantumisesta juuri ennen kauden päätöstä. On hienoa olla taas takaisin mukana. Tuleva kesä tulee varmasti tarjoamaan jälleen monta elämystä.

Veikkausliigassa Taulo on pelannut 148 ottelua, ja tehnyt niissä kymmenen maalia. Kokenut keskikenttäpelaaja on ehtinyt pyörähtää ulkomailla jalkapallon perässä niin Italiassa, Norjassa kuin Sveitsissä. Suomen maajoukkueessa Taulo on esiintynyt kolmessa A-maaottelussa sekä lukuisissa juniorimaaotteluissa.

– Viime kaudella tavoitteenani oli tehdä enemmän maaleja Veikkausliigassa kuin Fredrik Lassas ja tulevalla kaudella jatkan samalla tavoitteella (toim. huomio: Lassas pelaa tulevan kauden lainalla FC Kölnin riveissä). Viime kaudesta jäi hampaankoloon myös joukkueen sarjasijoitus, jota lähdemme parantamaan tulevalle kaudelle. Bonus-tavoitteeksi asetan, että nimeni ei löydy jengin sakkolistan kärjestä tällä kaudella, Taulo kertoo tuttu virne kasvoilla.

– Taulo on tehnyt jalkapallosta taidetta ja mies värittää joukkueen peliä niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Ville vahvistaa keskikenttäämme entisestään ja tuo siihen lisää taitoa sekä yllätyksellisyyttä. Viime kaudella Ville oli poissa jonkin verran loukkaantumisten takia, mutta aina kentällä ollessaan hän oli joukkueen parhaimmistoa. Kokenut Taulo on johtava pelaaja, jonka jokainen valmentaja haluaa joukkueeseensa, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä kehuu.

HIFK kohtaa tänään Liigacupissa IFK Mariehamnin kello 15.30 Talin jalkapallohallissa. Ennakkoliput HIFK Shopista 10 euroa. Ovelta 15 euroa ja kauden 2016 kausikortilla 10 euroa. Tervetuloa!

HIFK:n pelaajasopimukset kaudelle 2016 (päivitetty 3.2.2016)

HIFK:lla on nyt pelaajasopimukset kahden maalivahdin ja 19 kenttäpelaajan kanssa ensi kaudelle

Carljohan Eriksson (MV)
Jere Piirainen (MV)
Nnaemeka Anyamele
Tuomas Aho
Matias Hänninen
Pauli Kuusijärvi
Xhevdet Gela
Tommi Vesala
Esa Terävä
Otto-Pekka Jurvainen
Jukka Halme
Ville Salmikivi
Pekka Sihvola
Jani Bäckman
Daniel Rantanen
Eero Peltonen
Joni Korhonen
Juho Mäkelä
Emil Conti
Ville Taulo
Fredrik Lassas (lainalla/FC Köln)