Skip to main content

0209 HJK

Kauden ensimmäinen Stadin Derby pelattiin Talin jalkapallohallissa loppuunmyydyn yleisön edessä. Paikalle oli saapunut 827 helsinkiläisen jalkapallon ystävää. Tapahtuma- ja maalirikas ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-3 tasapeliin, kun HJK onnistui nousemaan tasoihin kahden maalin takaa-ajoasemasta.

HJK – HIFK 3 – 3 (1 – 2)
3′ 0-1 Matias Hänninen
16′ 0-2 Ville Salmikivi
21′ 1-2 Taye Taiwo (Lucas Lingman)
65′ 1-3 Joni Korhonen (Pekka Sihvola)
82′ 2-3 Lassi Järvenpää
90′ 3-3 Alfredo Morelos (Atom Tanaka)

HIFK siirtyi jo ottelun kolmannella peliminuutilla 0-1 johtoon laitapuolustaja Matias Hännisen kauden ensimmäisellä maalilla. Joni Korhosen sivurajaheitto leijaili boksiin, jossa Hänninen odotti pelivälinettä Hänninen latasi vaikeasta asennosta upean puolivolleyn ja pallo kimposi pelialustasta HJK-maalin oikeaan alakulmaan.

16. peliminuutilla HJK-toppari Aapo Halme hävisi kaksinkamppailun Ville Salmikiveä vastaan. Salmikivi kiitti, nappasi pallon taidokkaasti mukaansa ja sijoitti sen boksin sisältä vasempaan alakulmaan. Vain viisi minuuttia myöhemmin Taye Taiwo antoi osoituksen hyvästä laukaisutaidostaan. Taiwon tulinen laukaus upposi Carljohan Erikssonin vartioiman maalin oikeaan alakulmaan.

Toisella puoliajalla nähtiin kolme osumaa. HIFK siirtyi 1-3 johtoon, kun Joni Korhonen osui tolppien väliin 65. peliminuutilla Pekka Sihvolan hyvästä tarjoilusta.

Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua HJK onnistui kaventamaan tilanteeksi 2-3, kun vaihdosta kentälle tullut Lassi Järvenpää onnistui maalinteossa. Vain minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä nousi Klubin pelastajaksi debyyttiotteluansa HJK-paidassa pelannut kolumbialaishyökkääjä Alfredo Morelos, joka ohjasi Atom Tanakan tarjoileman matalan keskityksen varmasti verkkoon.

Loppuhetkien tasoitusosuman myötä vuoden ensimmäinen Stadin Derby päättyi 3-3 (1-2) tasapeliin.

> Ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK:n viimeinen ottelu Liigacupissa

  • FC Inter – HIFK maanantaina 15.2. kello 15.00 | Javenture Areena, Turku
  • Stadin Kingit järjestää Turkuun kauden ensimmäisen vierasreissun. Lue lisää www.stadinkingit.com

Slider-Otteluohjelma2016

HIFK:n kausikorttimyynti ylitti 31.12.2015 yli 1 000 myydyn kausikortin rajan ja myynti on jatkunut pirteänä. Liity perheeseen ja hanki omasi Ticketmasterin verkkosivuilta

> Lue ohjeet: Näin ostat HIFK:n kausikortin Ticketmasterin verkkosivuilta