Skip to main content

0203 IFKM

HIFK – IFK Mariehamn 1 – 0 (0 – 0)
90+2′ 1-0 Daniel Rantanen

Molemmat joukkueet lähtivät hakemaan kauden avausvoittoa. HIFK oli kärsinyt tappiot FC Lahdelle sekä PK-35 Vantaalle ja IFK Mariehamn hävisi oman Liigacupin avausottelunsa HJK:lle. Carljohan Eriksson torjui HIFK:n maalilla ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Avauspuoliajan paras maalipaikka osui HIFK-hyökkääjä Pekka Sihvolalle. Sihvola pääsi kasvotusten IFK Mariehamnin maalivahdin Marc Nordqvistin kanssa, mutta Sihvolan sijoitus painui lievästi takakulmasta ohi.

Pirteästi pelannut Diego Assis oli lähellä tehdä upean osuman, mutta Carljohan Eriksson onnistui torjumaan Assiksen saksipotkuyrityksen. HIFK-toppari Pauli Kuusijärvi laittoi vielä paremmaksi, ja kolisutti puolen tunnin kohdalla vielä upeammalla saksipotkulla ylärimaa. Muutamaa minuuttia myöhemmin Sihvolalla oli jälleen paikka avausmaaliin Joni Korhosen hyvästä tarjoilusta. Sihvola ajautui kuitenkin hieman pieneen kulmaan ja Nordqvist onnistui torjumaan Sihvolan laukauksen.

Toinen puoliaika käynnistyi HIFK:n komennossa. Noin tunnin kohdalla Tommi Vesalan oikealta laidalta antama keskitys löysi boksista Juho Mäkelän, joka kuoletti pallon taidokkaasti rinnalla alas. Nordqvist kuitenkin venyi Mäkelän laukauksen eteen.

IFK Mariehamnin Brian Span pääsi 75. peliminuutin kohdalla murtautumaan HIFK:n puolustuslinjasta läpi. Span eteni päättäväisesti ja laukoi kohti etukulmaa, mutta Eriksson teki todellisen ”gamesaverin” ja torjui pallon kulmapotkuksi. 83. peliminuutilla Josef Ibrahim oli todella lähellä iskeä avausmaalin, mutta ylärima pelasti HIFK:n takaiskulta.

Ottelu näytti jo päättyvän maalittomaan tasapeliin, mutta Daniel Rantanen oli eri mieltä. Rantanen laukoi tempokuljetuksen päätteeksi pallon tulisesti vasempaan alakulmaan. Maali oli 17-vuotiaalle Rantaselle ensimmäinen IFK-paidassa.

HIFK:lle kauden avausvoitto Rantasen upealla lisäaikaosumalla.

> Ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK:n seuraava ottelu: HJK – HIFK tiistaina 9.2. kello 17.00 Talin jalkapallohallissa

Lipunmyynti alkaa ottelupäivänä kello 16.00. Tule ajoissa paikalle, sillä tämä ottelu myydään suurella todennäköisyydellä loppuun.

Huom! HIFK:n kannattajille on otteluun oma lipunmyynti, sisäänkäynti ja kahvitarjoilu. Lippuja ei ole ennakkomyynnissä. Otteluliput 10 euroa/kpl. Maksu käteisellä. HJK TV näyttää matsin suorana lähetyksenä.