Skip to main content

HIFKIFKMariehamn

Helsingin IFK jahtaa keskiviikkona avausvoittoa tämän kauden osalta. Kauden kolmannessa Liigacup-ottelussa vastaan asettuu IFK Mariehamn. 10 euron ennakkoliput Talin jalkapallohallissa kello 15.30 käynnistyvään otteluun myy HIFK Shop.

HIFK:n ja IFK Mariehamnin kolmesta viime kauden liigakohtaamisesta kaksi päättyi tasapeliin ja yksi IFK Mariehamnin kotivoittoon. Kauden 2015 Liigacupissa joukkueet pelasivat kertaalleen tasan, ja täsmälleen vuosi sitten (2.2.2015) HIFK haki seurahistoriansa ensimmäisen Liigacup-voiton Maarianhaminasta 1-3 lukemin.

Tähtirintojen alkutaival tämän vuoden Liigacupissa on ollut kuitenkin vaikea. Avausottelunsa HIFK hävisi FC Lahdelle vieraskentällä lukemin 1-0 ja vajaa viikko sitten sarjanousija PK-35 Vantaa kävi nollaamassa punapaidat tylyin 3-0 numeroin. Avausvoiton lisäksi keskiviikkona on siis haussa myös kauden ensimmäinen maali.

IFK Mariehamnin oli tarkoitus kohdata HJK omassa Liigacupin avausottelussaan lauantaina, mutta saarelaisten laivamatka peruttiin kovan tuulen takia. Näin ollen ottelu siirtyi ja lopulta joukkueet kohtasivat toisensa sunnuntaina Talin hallissa. IFK Mariehamn pääsi pelaamaan ottelussa viimeiset puoli tuntia yhden miehen ylivoimalla, mutta koki silti katkeran 1-0 tappion, kun HJK osui rangaistuspotkusta.

IFK Mariehamnin joukkue on pysynyt melko samana viime kauteen verrattuna. Puolustuslinjaa johtaa parivaljakko Jani LyyskiKristian Kojola. Hyökkääjistä Brian Span ja Diego Assis ovat pelaajia, jotka ovat pallon saadessaan äärimmäisen vaarallisia.

Vierailijajoukkueen viime kauden paras maalintekijä Dever Orgill loukkaantui tammikuussa pelatussa harjoittelussa, ja jamaikalaishyökkääjä on sivussa maaliskuulle asti. Viime kaudella keskikentällä päälliköinyt Petteri Forsell on yhä ilman sopimusta. Forsell hakee pelipaikkaa ensisijaisesti ulkomailta.

HIFK:n sopimuspelaajista toipilaslistalla ovat Jukka Halme ja Emil Conti, joka loukkaantui edellisessä ottelussa PK-35 Vantaata vastaan. Contin vamma vaatii leikkaushoitoa ja poissaolon pituus tarkentuu lähiaikoina.

HIFK – IFK Mariehamn keskiviikkona 3.2. kello 15.30 Talin jalkapallohallissa 
> 10 euron ennakkoliput HIFK Shopista
> Liput ottelupäivänä ovelta 15 euroa ja kauden 2016 kausikortilla 10 euroa.
> Median edustajat sisään press-korttia näyttämällä