Skip to main content

Jatkosoppari-Masa
HIFK on tehnyt vuoden jatkosopimuksen laitapelaaja Matias Hännisen kanssa. Viime kausi oli 24-vuotiaan Hännisen ensimmäinen Veikkausliigassa. Kentällä mies esiintyi debyyttikaudellaan 16 kertaa, joista 13 kertaa joukkueen avauskokoonpanossa.

– Seitsemäs vuosi lähtee kauneimmaissa seurassa ja siinä ajassa olen kasvanut räkänokasta mieheksi. Viime kaudesta jäi vähän hampaankoloon ja tulevan kauden tavoitteeni on olla parempi kuin koskaan aiemmin, Hänninen lupaa.

FC Kontun kasvatti on edustanut HIFK:ta niin Kakkosessa, Ykkösessä kuin Veikkausliigassa. Kovana harjoittelijana ja monipuolisena pelaajana tunnettu Hänninen aloitti uransa Tähtirinnoissa keskikentällä, josta tie vei laitahyökkääjäksi ja lopulta mies löi läpi laitapuolustajana Ykkösessä.

– Hänninen on IFK:n näköinen pelaaja, joka antaa kentällä aina kaikkensa. Hienoa, että Masan tarina seurassa saa jatkoa. Harjoituksissa Massa on ollut erinomaisessa vedossa ja huomaa, että hän on huippukunnossa. Viime kaudella mies kärsi siitä, ettei hänelle löytynyt oikeaa roolia. Tulevalla kaudella hänet tullaan näkemään useammassa roolissa, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä kertoo.

– Olen tällä hetkellä paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin tähän aikaan vuodesta. Olen harjoitellut talven aikana monipuolisesti erilaisia lajeja. Tutuiksi on tullut jalkapallon lisäksi niin salibandy, futsal kuin pilates. Haluan pelata aina 90 minuuttia pitämällä hyvää liikettä yllä, joten olen myös sen takia juossut erilaisia juoksutreenejä enemmän kuin aiemmin, Hänninen sanoo.

Hänninen ehdittiin jo tammikuun alussa nimetä Suomen sopimuksettomien pelaajien maajoukkueturnaukseen Osloon, mutta miehen allekirjoitettua pelaajasopimus IFK:n kanssa jäi matka väliin.

– Sopimuksettomien pelaajien turnaus jäi osaltani väliin, koska koin, että matka HIFK:n kanssa on vielä pahasti kesken. Kaikki peliin on mottoni, mutta ilman stressiä. Viime vuonna otin ehkä liikaa paineita. Nyt haluan vain nauttia tästä maailman parhaasta lajista, Hänninen päättää.

HIFK matkustaa tiistaina kahden päivän leirille Liikuntakeskus Pajulahteen.

– Tiistaiaamuna pelaajille tehdään testit, illalla harjoitellaan, ja keskiviikkona harjoitellaan kaksi kertaa. ”Minileirin” tavoitteena on valmistaa joukkuetta Liigacupiin sekä tietenkin yhdessäolon myötä nostaa yhteishenkeä, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.