Skip to main content

 

StadiKirurgi2

HIFK on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Juho Mäkelän kanssa.

32-vuotias Mäkelä siirtyy IFK-paitaan Vaasan Palloseurasta, jossa hän teki viime kaudella 30 liigaottelussa 16 maalia. Mäkelä on edustanut Veikkausliigassa aikaisemmin VPS:n lisäksi HJK:ta, IFK Mariehamnia ja SJK:ta. Yhteensä hän on pelannut Veikkausliigassa 199 ottelua ja tehnyt niissä kunnioitettavat 90 maalia.

– Juho on Veikkausliigan paras boxipelaaja ja kiistattoman hyvä maalintekijä. Hän tuo meidän hyökkäyspeliimme fyysisyyttä, jota viime vuonna jäimme ajoittain kaipaamaan. Tärkeä palanen meille kokonaisuudessaan, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara sanoo.

– Näin tämän itselleni parhaana vaihtoehtona jatkaa uraani. En ainoastaan seuran upeiden kannattajien takia, vaan koko joukkueen ympärillä vallitsevasta positiivisesta ilmapiiristä johtuen. Seurassa tehdään upeaa työtä, ja on hienoa päästä olemaan osa seuraa, jonka tulevaisuutta tarkastellessa voi olla vain taivas rajana. Tärkein ja ratkaisevin tekijä oli kuitenkin se, että Honsu todella halusi minut tänne pelaamaan, Mäkelä kertoo.

Mäkelä aloittaa edustusjoukkueen mukana harjoittelun jo tänään. Kolme kertaa 16 maaliin Veikkausliigassa yltänyt hyökkääjä ei halua turhaan asettaa aikaisempien vuosien tapaan minkäänlaisia henkilökohtaisia tavoitteita. Tavoitteena on saavuttaa IFK-paidassa jotain suurta.

– Olen vaikuttunut HIFK:n ensimmäisestä kaudesta liigassa, sillä se tuli Suomen korkeimmalle sarjatasolle ryminällä. En malta odottaa sitä hetkeä, kun pääsen pelaamaan Klackenin edessä ”röda” pelipaita päällä. Tässä koko meiningissä on aivan älytön potentiaali. Kaiken kaikkiaan luvassa on varmasti upea futiskausi ja Helsingissä tullaan näkemään kesän aikana hienoja otteluita. Lähdemme voittamaan niistä jokaista, Mäkelä lupaa.

Mäkelä on voittanut urallaan neljä Suomen mestaruutta (-03, -09, -10, -12), Suomen Cupin (-03) ja kaksi Veikkausliigan maalikuninkuutta (-05, -10). Veikkausliigassa vuonna 2003 debytoinut Mäkelä valittiin samana kautena vuoden tulokkaaksi. Lisäksi tilillä on 7 A-maaottelua.

Oulun Luistinseuran kasvatti on pelannut mittavan pelaajauransa aikana myös useita vuosia ulkomailla. Pelikokemusta ”Kirurgille” on kertynyt Skotlannin pääsarjassa (Hearts), Saksassa (SV Sandhausen), Australiassa (Sydney FC) ja Sveitsissä (FC Thun & FC St. Gallen).

– Olen erittäin tyytyväinen, että saimme Mäkelän kaltaisen kokeneen pelaajan joukkueeseemme. Mäksä on kovanluokan maalintekijä, joka kääntää maaleillaan ottelut voitoiksi. Lisäksi hän tuo valmennukselle osa-alueen hyökkäykseen, jota heillä ei ole ollut aikaisemmin käytössä. Juhon motivaatio on erittäin korkealla ja hän nimenomaan halusi meidän tasokkaaseen valmennukseen, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä kertoo.

HIFK:lla on nyt pelaajasopimukset kahden maalivahdin ja 17 kenttäpelaajan kanssa ensi kaudelle. Määtän mukaan uusia pelaajasopimuksia on luvassa pian.

– Ensisijaisesti haemme vielä vahvistusta joukkueen toppari- ja laituriosastolle. Myös keskikentän keskustaa tulemme vahvistamaan lähiaikoina tutulla nimellä. Lisäksi tarkkailemme talven aikana tarvitseeko nuori maalivahtikaksikkomme kokeneen kirittäjän ennen kauden alkua.

Kerrottakoon myös, että Mäkelästä tuli Skotlannissa Heartsin riveissä vuonna 2007 pelatessaan ensimmäinen suomalainen jalkapalloilija, joka on tehnyt maalin suurseura FC Barcelonaa vastaan. Barcelona voitti 60 000 katsojan edessä pelatun harjoitusottelun lopulta numeroin 3-1. Barcan kokoonpanossa nähtiin tuolloin muun muassa Ronaldinho, Henry, Deco ja Xavi.

 

HIFK:n pelaajasopimukset kaudelle 2016 (päivitetty 24.1.2016)
Carljohan Eriksson (MV)
Jere Piirainen (MV)
Nnaemeka Anyamele
Tuomas Aho
Matias Hänninen
Pauli Kuusijärvi
Xhevdet Gela
Tommi Vesala
Esa Terävä
Otto-Pekka Jurvainen
Jukka Halme
Ville Salmikivi
Pekka Sihvola
Jani Bäckman
Daniel Rantanen
Eero Peltonen
Joni Korhonen
Juho Mäkelä
Ville Salmikivi
Fredrik Lassas (lainalla/FC Köln)