Skip to main content

Pressari2

HIFK on allekirjoittanut neljä merkittävää pelaajasopimusta. Uusina pelaajina Tähtirintoihin liittyvät keskikenttäpelaajat Xhevdet Gela ja Daniel Rantanen, sekä maalivahti Jere Piirainen. Gelan sopimus on yksivuotinen, Rantasen ja Piiraisen sopimukset kattavat kaksi seuraavaa kautta. Lisäksi joukkueen viime kauden paras maalintekijä Pekka Sihvola jatkaa IFK:ssa kaksivuotisella sopimuksella.

Xhevdet Gela

Xhevdet Gela

Gela, 26, on pelannut uransa aikana yhden kauden Puolan pääsarjassa Widzew Lodzin riveissä, jonka lisäksi hän on aikaisemmin pelannut Atlantiksessa, Hakassa, PK-35 Vantaassa sekä MYPA:ssa. IFK-paitaan Gela siirtyy FC Lahdesta, jossa keskikenttäpelaaja on pelannut edelliset kaksi kautta. Gela on pelannut pelaajauransa aikana yhteensä 119 ottelua Veikkausliigassa, joissa hän on tehnyt 11 maalia.

”Xevestä saimme meille erinomaisen kahden suunnan pelaajan. Hän pelasi MyPassa keskikentällä puolustavassa roolissa ja Lahdessa hyökkäävänä keskikenttänä. Haemme hänestä molempia”, päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

Daniel Rantanen

Daniel Rantanen

Rantanen, 17,  debytoi viime kaudella Ykkösessä PK-35 Vantaan riveissä pelaten 17 ottelua, joissa Suomen alle-18 vuotiaiden maajoukkuerinkiin kuuluva keskikenttäpelaaja teki kolme maalia. Nuori pelaajalupaus kävi viime kaudella antamassa näyttöjä kahdelle Valioliigaseuralle, Crystal Palacelle ja Stoke Citylle.

”Danilla on hyvä pelikäsitys ja syöttötaito sekä erinomainen laukaus. Hän on vielä nuori mutta silti pelannut jo hyvällä tasolla Ykköstä. Kyseessä on tulevaisuuden nimi, joka tuo nälkää joukkueeseen”, Honkavaara sanoo.

Jere Piirainen

Jere Piirainen

Piirainen, 17,  aloitti jalkapallon pelaamisen helsinkiläisessä Atlantiksessa ja hän on edustanut Käpylän Palloa vuodesta 2009 lähtien. 194-senttinen maalivahtilupaus on ollut mukana ikäluokkansa maajoukkuetoiminnassa heti ensimmäisestä tapahtumasta lähtien ja ensimmäisen juniorimaaottelunsa hän pelasi huhtikuussa 2013. Suomen alle-18 vuotiaiden maajoukkuerinkiin kuuluva Piirainen pelasi viime kaudella KäPan paidassa 13 ottelua Kakkosessa ja yhden Suomen Cupin ottelun.

”Piirainen on selkeä tulevaisuuden huippuvahti. Meillä on Jeren varalle selkeät lyhyen ja pitkän ajan tavoitteet. Jeren tekniset taidot ovat erinomaiset ja nyt on tarkoitus kehittää nuoren miehen vahvuuksia entisestään”, maalivahtivalmentaja Ville Anttonen luettelee tuoreen suojattinsa vahvuuksia.

Pekka Sihvola

Pekka Sihvola

Sihvola, 31, oli IFK:n paras maalintekijä viime kaudella Veikkausliigassa yhdeksällä maalillaan. Sihvola kärsi alkukauden loukkaantumisista, mutta nousi kuntouduttuaan IFK:n tärkeimpien pelaajien joukkoon. IFK:n kokeneimpaan kaartiin kuuluva hyökkääjä on pelannut mittavan pelaajauransa aikana yhteensä 167 ottelua Veikkausliigassa, joissa on syntynyt 53 maalia.

”Vaikean alkukauden jälkeen Pexi palasi omalle tasolleen, mistä viime kauden 9 maalia oli hyvä osoitus. Pexi kuitenkin pystyy vieläkin nostamaan tasoaan, kun pääsee aloittamaan kauden terveenä”, päävalmentaja Honkavaara uskoo.

Klikkaa kuvaa ja hanki oma kausikorttisi Lippupalvelun verkkosivuilta. Lisätiedot hifkfotboll.fi

Klikkaa kuvaa ja hanki oma kausikorttisi Lippupalvelun verkkosivuilta. Lisätiedot hifkfotboll.fi