Skip to main content
Teemu Kankkunen (oik.) siirtyy IFK:n A-junioreiden päävalmentajaksi. Kuva: Jere Nevalainen / HIFK Fotboll

Teemu Kankkunen (oik.) siirtyy IFK:n A-junioreiden päävalmentajaksi. Kuva: Jere Nevalainen / HIFK Fotboll

Pitkään IFK:ssa pelaajana ja valmentajana toiminut Teemu Kankkunen siirtyy seuran A-junioreiden päävalmentajaksi. Tämän siirron myötä seuran edustusjoukkueen ja junioreiden yhteistyö vahvistuu entisestään.

”Tunnelmat ovat varsin hyvät. Odotan mielenkiinnolla näkeväni joukkueen tositoimissa harjoituskentällä. Ode Jahn on pyörittänyt toimintaa ja olen ollut häneen jo alustavasti yhteydessä. Jo olemassa olevilta perustuksilta lähdemme rakentamaan varsin nopella aikataululla iskukykyistä joukkuetta. Toivottavasti saadaan mahdollisimman nopeasti hyvä kokonaiskuva siitä missä mennään, ja mitä lähdetään seuraavaksi kehittämään”, Kankkunen kertoo.

Kankkusen korvaa edustusjoukkueen valmennustiimissä jo entuudestaan toimiva Mikko Eskelinen. Viime kaudella hän toimi Kakkosessa pelaavan yhteistyöseura IF Gnistanin päävalmentajana. Pikkiksellä on laaja kokemus Palloliiton valmennus- ja koulutustehtävistä ja hän on tällä hetkellä päätoiminen Palloliiton Uudenmaan piirin valmennuskoulutuspäällikkö.

Lisäksi valmennustiimiin uusina henkilöinä liittyvät Jari Hyttinen ja Ville Rapeli, jotka vastaavat pelaajien fyysisestä valmennuksesta yhteistyössä joukkueen fysioterapeutin Masi Salmen kanssa. Uefa Pro- koulutuksen omaava Hyttinen toimii lajivalmentajana ja hän on erikoistunut fyysiseen valmennukseen. Rapelin pääasiallinen tehtävä on fyysinen valmennus sekä pelaajien vammojen hoito ja niiden ennaltaehkäisy.

Jari Hyttinen on tuttu mies IFK:n jääpallojoukkueesta. Kuva: Pekka Huovila / Finbandy.fi

Jari Hyttinen on tuttu mies mm. IFK:n jääpallojoukkueesta. Kuva: Pekka Huovila / Finbandy.fi

Hyttinen, 39, on entinen maajoukkuetason jääpalloilija. Hyttinen on voittanut urallaan kahdesti jääpallon Suomen mestaruuden IFK:n paidassa ja kuuluu yhä IFK:n jääpallojoukkueen valmennustiimiin. Hän on myös toiminut HJK:n liigajoukkueen valmentajana ja akatemian urheilutoimenjohtajana. Tämän vuoden alun mies toimi Sami Hyypiä Akatemian valmennus- ja koulutuspäällikkönä Eerikkilässä.

Rapeli, 35, on entinen IFK:n maalivahti ja hän työskentelee nykyään urheilufysioterapeuttina Helsinki Core Trainersilla. Rapeli toimi Suomen Olympiajoukkueen fysioterapeuttina vuoden 2014 Sotshin olympialaisissa. IFK:n edustusjoukkueen pelaajat harjoittelevat säännöllisesti Rapelin johdolla Helsinki Core Trainersin tiloissa.

IFK:n maalivahtivalmennuksesta vastaavat viime kauden tapaan Petri Pyhältö sekä Ville Anttonen. Pyhällölle kausi 2016 on kuudes HIFK:n maalivahtivalmentajana. Hän on valmentanut ennen IFK:ta muun muassa Atlantis FC:ssä ja FC Hongan nuorisoakatemiassa. Anttonen torjui pelaajaurallaan PK-35:ssä, AC Vantaassa, Ponnistuksessa sekä IFK:ssa, kun tähtirinnat nousivat Vitosesta Kolmoseen. Valmentajana Anttonen on toiminut vuodesta 2006 lähtien ja IFK:n maalivahtivalmennuksessa viime vuodesta.

”Valmennustiimi on erinomainen Veikkausliigatasolle. Haluamme panostaa valmennukseen entisestään, ja se näkyy valmennustiimin rakentamisessa sekä tietenkin kokoonpanossa. Uudet valmentajat tuovat uusia ajatuksia sekä menetelmiä, ja vievät näin koko valmennustiimiä eteenpäin”, IFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo tyytyväisenä.

Joukkue aloittaa harjoittelun joulukuussa

Toiseen Veikkausliigakauteen valmistautuminen alkoi edustusjoukkueen osalta tiistaina 1.12.2015 vapaaehtoisilla aamuharjoituksilla Talin hallissa sekä iltaharjoituksilla tutulla Sonera Stadiumin viheriöllä.

”Halusimme rauhoittaa marraskuun harjoittelulta, sillä kausi oli niin fyysisesti kuin henkisestikin rankka koko joukkueelle. Kuukauden tauon jälkeen on mukava taas päästä harjoittelemaan lähes normaalisti. Joukkueen rakennus on mielestäni hyvällä mallilla. Rungon kanssa teimme sopimukset heti kauden jälkeen, ja lisäksi olemme tehneet muutaman uuden sopimuksen, jotka julkaistaan loppuviikosta”, Honkavaara lupaa.

Slider-TsettiFikkaan (1)Kausikortit kaudelle 2016 ovat myynnissä jouluaattoon 24.12 asti erikoishinnoin.
> Lue lisää ja hanki vuoden halutuin joululahja pukinkonttiin!