Skip to main content

Jatkosoppari-Eki

Helsingin IFK on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen keskikenttäpelaaja Eero Peltosen, 28, kanssa.

Peltonen on pelannut pelaajauransa aikana PK-35:ssa, Crystal Palacen reservijoukkueessa, Myllykosken Pallossa ja Viikingeissä. Peltonen debytoi Veikkausliigassa MyPa-paidassa, jossa hän pelasi vuosina 2006-2007 yhteensä 34 liigaottelua. IFK:hon Peltonen siirtyi kaudeksi 2014 pelattuaan kuusi kautta Viikingeissä. jossa hän oli kahtena kautena Ykkösen parhaimpia maalintekijöitä.

Historialliseen liiganousuun päättyneellä Ykkösen kaudella 2014 Peltonen oli IFK:n paras maalintekijä 12 osumallaan. Viime kaudella Peltonen pelasi IFK-paidassa 30 ottelua Veikkausliigassa, joissa keskikenttäpelaajana viihtyvä Nurmijärven Nappulaliigan kasvatti teki kolme maalia ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

”Loistava fiilis jatkosta! Kingit, joukkue täynnä ystäviä, valmennus ja buumi perinteikkään seuran ympärillä tekivät päätöksestä helpon”, Peltonen valaisee sopimuksen syntyyn johtaneita tekijöitä.

Peltonen on pelaajana omimmillaan kymppipaikalla, mutta hyvien perusominaisuuksiensa ja erinomaisen pelin lukemisen ansiosta hän sopeutuu mainiosti myös muihinkin rooleihin.

”Olen erittäin tyytyväinen kokeneen Peltosen sopimukseen. Mies on erittäin tärkeä palanen joukkueen rakennusta. Hän on luotettava ja rauhallinen johtava pelaaja kentällä. Peltonen pystyy pelaamaan tarvittaessa niin hyökkäyksessä kuin keskikentällä. Eerolla on ainutlaatuinen kyky luoda maalipaikkoja muille, ja jos paikka tulee niin hän viimeistelee kliinisesti”, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä luettelee Peltosen vahvuuksia.

Perjantaina uutisoitiin IFK:n kausikorttimyynnin ennätyslukemista. Jouluaattoon asti erikoishintaisia kausikortteja on myyty kahdessa viikossa jo yli 500.

”On upeaa nähdä, että noin moni on jo varmistanut paikkansa katsomosta ensi kaudelle. Takuuvarma tärppi pukinkonttiin niille, jotka eivät ole ehtineet polttaa veronpalautuksiaan turhuuksiin”, Peltonen vinkkaa.

Peltonen on yksi joukkueen vekkuleimmista kavereista ja hän on todella pidetty persoona pelaajien keskuudessa. Tilastopoimintana mainittakoon, että Englannissa Crystal Palacen reservijoukkueessa vuosina 2005-2006 pelatessaan Eki syötti silloisen seurakaverinsa, Valioliigassa muun muassa Chelseassa ja Liverpoolissa pelanneen nigerialaispeluri Victor Mosesin maalin.

Viime kausi oli IFK:n joukkueelta hieno suoritus ja palkinnoksi irtosi sarjataulukon seitsemäs sija. Peltonen lähtee muun joukkueen tavoin tavoittelemaan sarjataulukossa vieläkin korkeampia sarjasijoituksia.

”Nälkä kasvaa syödessä. Ensi kautta odottaa jo vesi kielellä, sillä meininki kentällä ja katsomossa tulee olemaan entistäkin bulimpaa. Toivottavasti korhosjoni poimii Ronaldo-videoista myös ruokkimisen ja boksista pääsee laittamaan palloja rysään”, Peltonen värittelee.

Peltonen

HIFK:n pelaajasopimukset kaudelle 2016 (tilanne 8.12.2015)

Carljohan Eriksson
Jere Piirainen
Nnaemeka Anyamele
Tuomas Aho
Xhevdet Gela
Tommi Vesala
Otto-Pekka Jurvainen
Jukka Halme
Fredrik Lassas
Pekka Sihvola
Daniel Rantanen
Eero Peltonen
Joni Korhonen

KK500

> Hanki oma kausikorttisi Lippupalvelun verkkosivuilta!

> Lue lisää kausikorteista ja liity perheeseen