Skip to main content

Jatkosoppari-Korkki

HIFK on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen laitahyökkääjä Joni Korhosen kanssa. Korhonen, 28, debytoi Veikkausliigassa viime kaudella IFK-paidassa pelaten 31 ottelua, joissa ”Korkki” iski kolme maalia ja antoi kolme maalisyöttöä.

– En olisi halunnut jatkaa missään muualla kuin IFK:ssa. IFK on erilainen seura kuin muut. Täällä välitetään pelaajista, täällä viihtyy ja täällä on hyvä olla. Viime kausi oli ainutlaatuinen ja koko seurassa oli niin loistava ilmapiiri, että odotan jo suurella innolla alkavaa kautta, Korhonen sanoo.

– Olen erittäin tyytyväinen, että saamme nauttia Korhosen otteista myös ensi kaudella. Korkki on IFK:n näköinen pelaaja, joka pelaa näyttävää ja yleisöystävällistä jalkapalloa. Debyyttikaudesta huolimatta hän pelasi tasaisen kauden ja kuului joukkueen eliittiin. Miehen kylmäpäisyydestä kertoo VPS:ää vastaan tehty klassinen tsippirankkari. Uskon, että tulevalla kaudella näemme vieläkin näyttävämmän ja tehokkaamman Korhosen, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä kertoo.

Ensimmäisen liigamaalinsa ”Korkki” teki ensimmäisessä Stadin Derbyssä loppuunmyydyllä Sonera Stadiumilla.

– Derbyn rankkarimaali tuntui yhtä hyvältä kuin lapsen syntymä. Maalisyöttöjä olisin saalistanut kauden aikana enemmänkin, jos Eero Peltonen olisi tehnyt paikoista maalit, Korhonen hymyilee.

HIFK sijoittui viime kaudella seitsemänneksi Veikkausliigassa. Korhosen mukaan Tähtirinnat ovat tulevalla kaudella entistä nälkäisempiä ja valmiimpia kohtaamaan muut liigajoukkueet.

– Viime kausi oli niin sanotusti yhteen hitsautumisen kausi. Peliesitykset hieman ailahtelivat kauden aikana, mutta loppukaudesta saimme otettua hyviä päänahkoja ja rutiini tekemiseen alkoi löytyä. Uskon, että rutiinimme on ensi kaudella parempaa ja näemme tasaisempia suorituksia ja tuloksia.

Pallotaituruudellaan katsojia ihastuttanut Korhonen paljastaa harjoitelleensa ensi kaudeksi muutaman uuden harhautuksen. Korhonen väläytteli teknisyyttään muun muassa laittamalla IFK Mariehamnin puolustukselta klassiset “tuplapuikot”.

– Pari uutta kikkaa on tiedossa. Vähän sellaisia ”fifamaisia” harhautuksia. Henkilökohtainen tavoitteeni on pysyä ehjänä ja pelata paras kauteni tähän mennessä. Onneksi joukkueharjoitukset alkavat pian ja pääsemme valmistautumaan Liigacupin otteluihin.

Stadin halutuimmat kausikortit tulevat myyntiin kolmen päivän kuluttua maanantaina 16.11. kello 9.00 Lippupalvelun verkkosivuille.

– Kotiotteluissamme on koko liigan paras ottelutunnelma ja kaksi niistä ovat Stadin Derbyjä. Kannattaa ehdottomasti hankkia itselleen ensi kaudeksi kausikortti, sillä sekä me pelaajat, että kannattajat painamme ensi kaudella vieläkin bulimmin, Korhonen lupaa.

FBPS-KK-Halutuimmat