Skip to main content
Tuomas Aho nähdään IFK:ssa myös kaudella 2016.

Tuomas Aho nähdään IFK:ssa myös kaudella 2016.

IFK on tehnyt tärkeän yksivuotisen jatkosopimuksen puolustuksen johtohahmon Tuomas Ahon kanssa. Viime kaudella 34-vuotias Aho pelasi Veikkausliigassa 23 ottelua ja teki niissä yhden maalin. Kausi oli Parikkalassa syntyneen kokeneen liigapelurin ensimmäinen tähtirinnoissa.

– Viime kaudella näytettiin kaikille, että IFK kuuluu Veikkausliigaan. Tilanne oli kokemattomalle joukkueelle uusi, mutta kasvoimme kauden aikana ja opimme tekemistämme virheistä. Lähtökohdat tulevaan kauteen ovat erinomaiset. Mitaliin olisi mukava lopettaa ura ja nimenomaan IFK:n paidassa, Aho kertoo.

– Kokenut Aho on erittäin tärkeä palanen ensi kauden joukkueen rakennusta. Isokokoinen Aho tuo puolustukseen luotettavuutta ja rauhallisuutta. Mies on joukkueen ehdoton päällikkö kentällä ja kentän ulkopuolella. Kun ”Skele” puhuu niin muut kuuntelevat. Hän on erinomainen esimerkki joukkueen nuorille pelaajille ja antaa myös tukea kokemuksellaan niin kokeneelle kaartille kuin valmennuksellekin, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä luettelee Ahon vahvuuksia.

4Skele

 

Jo vuonna 1999 Veikkausliigassa debytoinut Aho on pelannut maan korkeimmalla sarjatasolla yhteensä 342 ottelua. Tulevalla kaudella Aho kolkuttelee Veikkausliigassa eniten otteluita pelanneiden legendojen kärkikymmennikköä. Matkaa kymmenennellä sijalla olevaan Rami Niemiseen on vain viisi ottelua. Lempinimestä ”Skele” tunnettu Aho on pelannut pitkällä urallaan myös FC Kuusankosken, MyPan, tanskalaisen AGF Århusin ja HJK:n riveissä.

– Taas vuoden tauon jälkeen nautin jalkapallon pelaamisesta parhaassa mahdollisessa seurassa ja ilon kauttahan tätä lajia pelataan. Kokeneena pelaajana pyrin ohjaamaan peliä kentällä vähän niin kuin Playstation tyyliin. Vanhana miehenä on helpompi puhua nuoret jätkät oikeille paikoille niin ei tarvitse itse juosta niin paljon, Aho naurahtaa.

– Vuonna 2004 lähdin MyPasta ja heti MyPa voitti mestaruuden. Kaudet 2006, 2007 ja 2008 pelasin HJK:ssa ja minun siirryttyä takaisin MyPaan HJK otti kuusi perättäistä mestaruutta. Näiden tilastojen valossa minun lopettaessa IFK:lla on erinomainen tulevaisuus.

Uransa aikana lähes kaiken kokenut Aho haluaakin antaa kiitosta IFK:n kannattajille kuluneesta kaudesta.

– Sanoinkuvailemattoman ainutlaatuisen IFK-kannattajien ja Stadin Kingien menosta tekee se, että tuki on aina 100% – olemme sitten johdossa tai tappiolla. Nyt viimeistään kannattaa hypätä punaisten kelkkaan. Ensi kaudella on varmasti luvassa huikeata ja periksiantamatonta futista sekä ainutlaatuista jalkapallokulttuuria, Aho hehkuttaa.

Loppuun mies haluaa lähettää vielä terveiset entiselle pelikaverilleen Ville Iiskolalle, joka esiintyi alkukaudesta hopeaa voittaneen Rovaniemen Palloseuran maalin suulla.

– Terveiset Jaalan omalla pojalla Ville Iiskolalle. Yritä tehdä sopimus johonkin seuraan, jotta päästään ottamaan revanssi viime kaudesta vielä minun peliurani aikana.

Slider-TsettiFikkaan (1)