Skip to main content
Fredrik Lassas pelaa IFK:ssa myös kaudella 2016.

Fredrik Lassas pelaa IFK:ssa myös kaudella 2016.

HIFK on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen Suomen alle-21 vuotiaiden maajoukkuepelaaja Fredrik Lassaksen kanssa.

Kovalla kohulla viime kaudeksi IFK-paitaan paikallisvastustaja HJK:sta siirtynyt Lassas pelasi viime kaudella 25 liigaottelua, joissa keskikenttäpelaaja teki yhden maalin ja merkkautti kolme maalisyöttöä. 19-vuotias Lassas on edustanut poikamaajoukkueita vuodesta 2011 lähtien ja kaudella 2014 hänet valittiin Vuoden lupaavimmaksi pelaajaksi.

– Olen tyytyväinen siirtooni ja kauteeni IFK:ssa. Mennyt kausi oli minulle ensimmäinen avainroolissa ja nälkää sekä parannettavaa jäi tulevaksi kaudeksi. Sijoitus sarjassa oli koko joukkueelle lievä pettymys, sillä joukkueessa oli potentiaalia paremmillekin sijoituksille, Lassas kertoo.

Lassas on asettanut selkeät tavoitteet seuraavalle kaudelle.

– Kauden 2016 henkilökohtainen tavoite on ottaa seuraava askel urallani eteenpäin ja saada sekä tasaisuutta omiin suorituksiini että lisätä tehokkuutta kentällä. Ulkomaat ovat selkeä henkilökohtainen tavoitteeni tulevalla kaudella. Joukkueen tavoitteena on aina mitali, mutta se vaatii kovaa työntekoa ja itsensä ylittämistä kaikilta, Lassas sanoo.

HIFK:n ja HJK:n välisessä kolmannessa derbyssä pelikiellossa ollut Lassas hauskuutti yleisöä ilmestyessään keskelle fanikatsomoa katsomaan ottelua.

– Kaikki näyttää aina viihtyvän Klackenissa, joten halusin kokea tunnelman sieltä käsin. Klackeniin oli helppo mennä, sillä osasin kannatuslaulut ulkoa ja minut otettiin erittäin lämpimästi vastaan. Hauskinta oli, kun Kingit toivat minulle käteen suuren IFK-lipun. Sitä minä sitten heiluttelin samalla kun hypin, lauloin ja ennen kaikkea nautin ottelutunnelmasta.

– Olen viihtynyt loistavasti IFK:ssa. Stadin Kingit on yksi päätekijöistä siihen, miksi halusin jatkaa seurassa. Tuntuu aina niin etuoikeutetulta astua kentälle Kingien laulaessa niin koti- kuin vierasotteluissa, Lassas kiittelee.

Lassas nousi viime kaudella HIFK:n avainpelaajaksi muodostamalla tärkeän tutkaparin joukkueen kapteenistoon kuuluvan Jukka Halmeen kanssa. Lassaksen jatkosopimuksen myötä sama parivaljakko nähdään katsojien iloksi tähtipaidassa myös ensi kaudella.

– Olen erittäin tyytyväinen, että projekti Lassaksen kanssa saa jatkoa. Lassaksen sopimus on selkeä jatkumo siitä, että haluamme IFK:ssa kehittää nuoria suomalaisia pelaajia niin kotimaan kuin ulkomaiden kentille. Fredan päivittäisessä tekemisessä näkyy halu kehittyä koko ajan entistä paremmaksi jalkapalloilijaksi. Miehessä on valtava potentiaali ja hänestä ollaan jatkuvasti kiinnostuneita myös ulkomaisissa seuroissa. Nuoren miehen paineensietokyvystä kertoo, että hän joutui nousijajoukkueessa heti isoon rooliin ja pelasi erinomaisen debyyttikauden IFK:ssa, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä kertoo.

HIFK:n kausikorttimyynti käynnistyi maanantaina 16.11. ja myynti on ollut vauhdikasta.

– IFK:n peleissä on Suomen paras tunnelma ja me pelaamme yleisöystävällistä jalkapalloa. Peleissä aina sattuu ja tapahtuu. Rapatessa roiskuu, kuten sanonta kuuluu. Kausikortti on loistava joululahjaidea, Lassas vinkkaa.

Klikkaa kuvaa ja varmista paikkasi kaudelle 2016.

Klikkaa kuvaa ja varmista paikkasi kaudelle 2016.