Skip to main content
IFK:n joukkue juhlii Jani Bäckmanin loppuminuuteilla tekemää voittomaalia kannattajiensa kanssa toukokuussa.

IFK:n joukkue juhlii Jani Bäckmanin loppuminuuteilla tekemää voittomaalia kannattajiensa kanssa toukokuussa. Kuva: Edward Hultin

Veikkausliigassa pelataan tänään viisi ottelua. Kotkassa pelataan mielenkiintoinen ja Veikkausliigan putoamistaiston kannalta todella tärkeä ottelu, kun Helsingin IFK haastaa sarjataulukon hännillä keikkuvan KTP:n Arto Tolsa Areenalla.

HIFK ja KTP ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Toukokuun lopussa HIFK poistui Kotkasta voittajana, kun Jani Bäckman varmisti loppuminuuteilla HIFK:n 1-2 vierasvoiton. Tuorein kohtaaminen (23.9.) päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin Sonera Stadiumilla.

Tähtirinnat ovat nyt sarjataulukon kahdeksantena 36 pisteellä, kun jäljellä on neljä ottelua. Seitsemäntenä kulkeva Tampereen Ilves on yhden pisteen päässä ja yhden ottelun enemmän pelannut IFK Mariehamn kuudentena 39 pisteellä. HIFK:n tavoite oli olla kauden päätteeksi kuuden parhaan joukossa, joten tavoite näyttää vielä realistiselta.

HIFK otti viime maanantaina todella upean 1-0 kotivoiton mestaruudesta taistelevasta SJK:sta. KTP puolestaan taisteli edellisessä ottelussaan 1-1 tasapelin HJK:ta vastaan.

– KTP pelasi vahvan pelin HJK:ta vastaan ja he varmasti taistelevat viimeiseen asti sarjapaikastaan. Meidän täytyy olla hieman suoraviivaisempia kuin edellisessä pelissä. Mutta ennen kaikkea on oltava oikea, voittava tahtotila, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

KTP:n asema Veikkausliigan jumbona on tukala, kun kotkalaisilla on enää kolme ottelua pelattavana.

– Ottelusta pitää saada pisteitä, mielellään ne kaikki kolme. Erittäin tärkeä peli edessä. Edellisestä HJK-pelistä jäi hyvät fiilikset, vaikkei täyttä pottia siitä saatukaan. Se luo hyvät lähtökohdat sunnuntain peliin, KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä kertoo seuran verkkosivuilla.

KTP:lta ovat varmuudella sivussa pelikieltoaan kärsivä toppari Nosh A Lody ja Sasha Anttilaisen pelaaminen on epävarmaa. IFK:n sairastupa ammottaa tyhjyyttään ja joukkueella ei ole loukkaantumisista johtuvia poissaoloja,

Kotkaan on lähdössä kolme fanibussia. Vierasreissussa on mukana näin ollen yli 150 IFK-kannattajaa ja paikalle on odotettavissa myös omatoimimatkailijoita.

KTP – HIFK tänään kello 15.00 Arto Tolsa Areenalla
> ISTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä

HIFK Fotbollin Twitter-tili @HIFKedustus tarjoilee ottelun liveseurannan hashtagilla #HIFKlive.

Slider-VeikkoKolmeNollaa

 

4.10.2014. Tänään on kulunut tasan vuoden verran siitä, kun IFK:n nousu Suomen korkeimmalle sarjatasolle, Veikkausliigaan, varmistui syksyisellä Bolliksella 43 vuoden odotuksen jälkeen. Silloin IFK nousi Ykkösen päätöskierroksella lähes sensaatiomaisella tavalla 4-2 voittoon FC Jazzista, oltuaan ottelussa ensin 1-2 tappiolla.

KTP ja JIPPO päätyivät omassa ottelussaan 0-0 tasapeliin, joten HIFK nappasi sarjan kärkipaikan ja suoran nousijan paikan koko kauden Ykköstä johtaneelta KTP:lta paremman maalieron turvin.

Katso videolta maalikooste ja lopputunnelmat nousuottelusta. Se päivä ei unohdu punakantisissa historiakirjoissa koskaan – painetaan tänään sen kunniaksi bulilla niin kentällä kuin katsomossakin!