Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

Otteluennakko: Ilves – HIFK: ”Tammelan stadionilla on aina hyvä tunnelma”

By 17.10.201513 joulukuun, 2018No Comments
Kuva toukokuussa pelatusta 1-1 päättyneestä Ilves-HIFK ottelusta Tammelan stadionilta. Jukka Halme on juuri tasoittanut ottelun liigauran ensimmäisellä maalillaan. Kuva: Jere Nevalainen

Kuva toukokuussa pelatusta 1-1 päättyneestä Ilves-HIFK ottelusta Tammelan stadionilta. Jukka Halme on juuri tasoittanut ottelun liigauran ensimmäisellä maalillaan. Kuva: Jere Nevalainen

Helsingin IFK matkustaa sunnuntaina Tampereelle, jossa se kohtaa kello 14.00 käynnistyvässä ottelussa Tampereen Ilveksen. Tammelan jalkapallostadionille on matkustamassa vähintään 160 IFK-kannattajaa Stadin Kingien järjestämän vierasreissun myötä.

HIFK koki edellisessä ottelussaan FC Lahtea vastaan pettymyksen, kun lahtelaiset onnistuivat nousemaan lisäajalla tasapeliin. Tasuripiste ja takana tulleiden joukkueiden ottelutulokset varmistivat kuitenkin Veikkausliigaan täksi kaudeksi nousseen HIFK:n sarjapaikan myös ensi kaudelle.

Ilves hävisi edellisessä ottelussaan sarjapaikasta taistelevalle Vaasan Palloseuralle numeroin 3-1. Tamperelaisjoukkue on hävinnyt nyt viimeiset kolme otteluaan. Odotettavissa on kuitenkin kauden aikaisempien kohtaamisien tapaisesti todella tasainen ja mielenkiintoinen ottelu.

– Ilves on kokenut joukkue, joka puolustaa tiiviisti. Toisaalta heillä on myös paljon hyökkäysvoimaa, sillä Mika Lahtinen, Jonne Hjelm ja Henry Ugwunna pystyvät yksinään ratkaisemaan pelejä, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

Ilves ja HIFK ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aikaisemmin, ja molemmilla kerroilla on päädytty tasatulokseen. Sarjataulukossa joukkueet ovat tasapisteissä – HIFK on sarjataulukon kahdeksantena ja Ilves yhdeksäntenä. Molemmat joukkueet ovat varmistaneet sarjapaikkansa myös ensi kaudelle.

Toukokuussa Ilves ja HIFK päätyivät Tammelan stadionilla 1-1 tasapeliin. IFK:n maalista vastasi Jukka Halme, joka latasi liigauran ensimmäisellä maalillaan tähtirinnat tasoihin ottelun 73. peliminuutilla.

– Odotan Ilves-ottelua todella paljon, sillä meillä jäi aika paljon jossiteltavaa FC Lahti-ottelusta. Vaikka sarjapaikka varmistui, niin se ei tarkoita mitään. Lähdemme hakemaan kahden jäljellä olevan ottelun myötä mahdollisimman hyvää sijotusta sarjataulukossa. Emme ole vielä voittaneet Ilvestä tällä kaudella, joten voitto mielessä lähdetään Tampereelle. Panoksena on myös olla paras tämän kauden nousijajoukkueista, HIFK:n keskikenttäpelaaja Ville Taulo kertoo.

Ilveksen päävalmentaja toiminut Keith Armstrong sai reilu viikko sitten potkut ja hänen tilallaan joukkuetta luotsaa loppukauden ajan kakkosvalmentaja Marco Baruffato.

– Ilveksen joukkueessa on paljon liigakokemusta. Vaikka päävalmentaja vaihtui, niin he pelaavat varmasti aika samalla tyylillä. En usko, että taktisella puolella nähdään mitään suurempia yllätyksiä, Taulo sanoo.

Stadin Kingien järjestämälle kauden viimeiselle vierasreissulle on ilmoittautunut yli 160 IFK-kannattajaa. Tampereelle on odotettavissa myös paljon omatoimimatkailijoita, joten pelaajat pääsevät tuttuun tyyliin nauttimaan huikeasta tunnelmasta myös Tammelan stadionilla.

– Tammelan stadionilla on aina hyvä tunnelma ja se onkin yksi Suomen parhaimmista stadioneista tunnelman kannalta. On todella siistiä, kun Kingejä on jälleen kerran matkaamassa Tampereelle noin paljon. Totta kai se antaa lisälatausta myös omaan pelaamiseen, Taulo hehkuttaa.

HIFK:n pelaajista Jani Bäckman on loppukauden sivussa. Hyökkääjä Tuomas Mustonen ei ole pelikunnossa.

Ilves – HIFK sunnuntaina 18.10. kello 14.00 Tammelan stadionilla
> ISTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä
> HIFK Fotbollin Twitter-tili @HIFKedustus tarjoilee ottelun liveseurannan hashtagilla #HIFKlive

Cover-FCINTER2510