Skip to main content
KTP nappasi todella tärkeän voiton Arto Tolsa Areenalla. Kauden kolmesta keskinäisestä yksi päättyi tasapeliin ja molemmat joukkueet voittivat yhden Kuva: Edward Hultin

KTP nappasi todella tärkeän voiton Arto Tolsa Areenalla. Kauden kolmesta keskinäisestä yksi päättyi tasapeliin ja molemmat joukkueet voittivat yhden Kuva: Edward Hultin

KTP – HIFK 1 – 0 (0 – 0)
62′ 1-0 Ilari Äijälä

KTP | Aloituskokoonpano
#3 Juuso Salonen
#4 Henri Järviniemi
#5 Shane McFaul
#10 Tamas Gruborovics
#11 Ilari Äijälä (C)
#15 Felipe Aspegren
#16 Samuli Kaivonurmi
#23 Jordi Van Gelderen
#25 Eetu Muinonen
#33 Craig Hill (MV)
#99 Niko Ikävalko

Vaihtopelaajat
#13 Giorgi Ositashvili
#17 Emerik Grönroos
#18 Aleksi Tarvonen (72′ —> Samuli Kaivonurmi)
#19 Marcus Heimonen
#20 Valeri Minkenen (89′ —> Ilari Äijälä)
#24 Babatunde Wusu (84′ —> Niko Ikävalko)
#31 Sauli Kilpeläinen (MV)

Päävalmentaja: Sami Ristilä

HIFK | Aloituskokoonpano
#1 Mika Johansson (MV)
#2 Tuomas Aho
#3 Pauli Kuusijärvi
#4 Tommi Vesala
#5 Jukka Sinisalo
#8 Jukka Halme
#9 Pekka Sihvola
#10 Fredrik Lassas
#11 Eero Peltonen
#17 Jani Bäckman
#31 Joni Korhonen

Vaihtopelaajat
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#13 Esa Terävä
#14 Youness Rahimi (28′ —> Jani Bäckman)
#15 Sauli Väisänen
#26 Ville Salmikivi (72′ —> Fredrik Lassas)
#71 Carljohan Eriksson (MV)
#99 Kastriot Kastrati (84′ —> Eero Peltonen)

Päävalmentaja: Jani Honkavaara

Lähtökohdat

Joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Toukokuun lopussa HIFK poistui Kotkasta voittajana, kun Jani Bäckman varmisti loppuminuuteilla HIFK:n 1-2 vierasvoiton. Tuorein kohtaaminen (23.9.) päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin Sonera Stadiumilla. KTP oli sarjataulukon viimeisenä ja HIFK kahdeksantena 36 sarjapisteellä. Ottelun kunniaksi vietettiin myös hienoa vuosipäivää. HIFK nousi Veikkausliigaan tasan vuosi sitten lauantaina 4.10.2014, kun se voitti Ykkösen päätöskierroksella FC Jazzin 4-2 ja nousi paremman maalieron turvin KTP:n ohi Ykkösen mestariksi.

Ottelu

HIFK oli lähellä avausmaalia jo 3. peliminuutilla, kun Jani Bäckman pääsi hyvän ja vapauttavan syötön johdosta puolittaiseen läpiajoon. KTP-maalivahti Craig Hillin reaktiotorjunta pelasti KTP:n kuitenkin takaiskulta. Bäckman jouduttiin vaihtamaan 28. minuutilla pienen kolhun johdosta pois kentältä ja hänen tilalleen tuli Youness Rahimi.

KTP:n hyökkääjä Niko Ikävalko väläytteli ensimmäisellä puoliajalla kahteen otteeseen hyvää laukaisutekniikkaansa. Puolen tunnin kohdalla KTP sai vapaapotkun noin 20 metristä. Ikävalkon kierteinen vapaapotku meni IFK:n onneksi sivuverkkoa hipoen vasemmalta ohi.

Joni Korhonen oli ensimmäisellä jaksolla tutun pirteä omalla laidallaan ja mies oli lähellä puskea avausmaalin 37. peliminuutin kohdalla. Tommi Vesalan keskitys leijaili vitosen viivalle, mutta Korhosen pusku suuntautui yli.

KTP:lla oli pari vaarallista läpisyöttöä, mutta KTP-pelaajat olivat kerta toisensa jälkeen paitsioasemassa. Puoliajalle marssittiin 0-0 lukemissa. Pallonhallintaprosentit merkittiin HIFK:lle 60-40 ja laukaukset maalia kohti 2-1.

KTP siirtyi ottelussa hieman onnekkaasti 1-0 johtoon, kun pelikellossa oli 62 minuuttia. Pallo pomppi maalin edustalle, josta KTP-kapteeni Ilari Äijälä pääsi ohjaamaan pallon tolpan kautta sisään ohi HIFK-maalivahti Mika Johanssonin. KTP:n johtomaalin myötä päättyi myös Johanssonin 332 minuutin mittainen nollaputki.

HIFK haki vimmatusti tasoitusta, mutta Craig Hill KTP:n maalilla hoiti vaarallisimmat tilanteet. Vaihdosta kentälle tulleelle Ville Salmikivelle osui pari hyvää maalipaikkaa, mutta Hill torjui molemmat. Lisäksi Tommi Vesalan matala keskitys oli kimmota KTP-pelaajan kautta omaan maaliin. Viimeisin terävyys boksin sisältä puuttui.

Lopputulos KTP:lle 90 minuutin pelin jälkeen 1-0.

KTP nousi todella arvokkaalla voitolla 31 pisteeseen ja pois sarjan jumbopaikalta sarjataulukon kymmenenneksi. KTP:lla on kaksi sarjaottelua jäljellä. HIFK on yhdeksäntenä 36 sarjapisteellä, kun jäljellä on kolme ottelua. Sarjataulukon kuudentena oleva IFK Mariehamn on kolme pistettä HIFK:n edellä, joten loppukauden otteluissa riittää vielä hurja määrä panosta.

Tommi Vesala oli KTP-ottelussa yksi IFK:n parhaimpia pelaajia. Kuva: Edward Hultin

Tommi Vesala oli KTP-ottelussa yksi IFK:n parhaimpia pelaajia. Kuva: Edward Hultin

Kommentit

– Tulokseen olen pettynyt. Toisen puoliajan ratkaisi meidän saamattomuus. KTP:lla ei ollut hirveän montaa paikkaa. Raaka jalkapallo-ottelu, Kotka teki yhden ja me emme yhtään. Peli ratkesi siihen. Meillä oli liian monta pelaajaa, jotka eivät suorittaneet omalla tasollaan. Saimme riittävän määrän maalipaikkoja, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi.

KTP:n voittomaali syntyi sekavan tilanteen päätteeksi, kun Ilari Äijälä pääsi lakaisemaan pallon tolpan kautta sisään takatolpalta.

– Se meni topparin ja pakin väliin. Ehkä siinä oli vähän koko ottelun kuva. Kotka voitti kaksinkamppailuja keskialueella. Hävisimme luvattoman paljon hyökkäyspäässä kakkospalloja ja kaksinkamppailuita, Honkavaara kertoi.

KTP:lle voitto oli todella tärkeä. Sarjassa säilyminen vaatii kotkalaisilta vielä töitä ja seuraavaksi se kohtaa todella tärkeässä ottelussa niin ikään putoamista vastaan taistelevan VPS:n.

– Ensimmäiset kymmenen minuuttia oltiin vähän telineissä. Johtomaalin jälkeen passivoiduimme. Ensimmäisellä puoliajalla saimme HIFK:n pois heidän mukavuusalueelta. Olimme ehkä tänään halukkaampi osapuoli ja saimme sitä kautta palkinnon. Äärimmäisen tärkeät kolme pistettä. Kaikkemme annoimme ja se näkyi kentällä, KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä kertoi.

Muuta

HIFK:lla on jäljellä kolme ottelua, joista kaksi pelataan kotikentällä:
HIFK – FC Lahti torstaina 15.10. kello 18.30 | Sonera Stadium
Ilves – HIFK sunnuntaina 18.10. kello 14.00 | Tammelan stadion
HIFK – FC Inter sunnuntaina 25.10. kello 13.00 | Sonera Stadium

Ennakkoliput FC Lahti ja FC Inter kotiotteluihin myy Lippupalvelu. Ostamalla ennakkoliput säästät rahaa sekä vältät turhan jonottamisen lippuluukulle.

Cover-FCLAHTI1510