Skip to main content

Jatkosoppari-Jugi

HIFK on solminut tärkeän jatkosopimuksen joukkueen kapteenistoon kuuluvan Jukka Halmeen kanssa. Sopimus on mallia 1+1. Ensimmäistä kauttaan Veikkausliigassa pelaava Halme on pelannut tällä kaudella 27 liigaottelua, joissa keskikenttäpelaaja on viimeistellyt kaksi maalia.

– Todella hyvät fiilikset, kun on päässyt Veikkausliigan makuun ja samalla pystynyt osoittamaan itselle ja muille, että pärjää myös liigassa hyvin. Kaudesta jäi positiivinen maku, sillä niin joukkueena kuin henkilökohtaisella tasolla onnistuttiin mukavasti. Ensi vuonna painetaan sitten vieläkin bulimmalla, Halme lupaa.

Halme on edustanut Helsingin IFK:ta peräti neljällä eri sarjatasolla; Veikkausliigassa, Ykkösessä, Kakkosessa ja Kolmosessa. Vuosituhannen vaihteessa mies oli mukana kannattajana ensimmäisillä fanireissuilla Stadin Kingien matkassa. Syystäkin mies on tällä hetkellä yksi kannattajien suosikkipelaajista.

– On ollut älyttömän hienoa seurata läheltä Kingien taivalta vuosien varrella. Aikoinaan historian ensimmäisille vierasreissuille saatiin mukaan kymmeniä kannattajia. Tällä kaudella koko Sonera Stadiumin pohjoispääty on ollut yhtä punaista karnevaalia. Odotan innolla jo ensi kauden katsomomeininkejä ja kuinka paljon Klacken tulee taas kasvamaan. Stadin Kingien kannatus antaa voimaa kentälle ja joka kerta haluan antaa myös heille itsestäni kaiken. Ensimmäisillä kerroilla laulut itsestäni totta kai hymyilyttivät, mutta osaan kääntää ne nykyään voimavaraksi. Peleissä on tällä kaudella ollut ainutlaatuinen tunnelma. Niin derbyissä, kotiotteluissa kuin vierasotteluissa, Halme hehkuttaa.

Kentällä Halme tunnetaan periksiantamattomana keskikentän moottorina, joka pelistä toiseen pelaa kentällä isolla IFK-sydämellä.

– Halme näytti heti kauden alusta lähtien, että kuuluu Veikkausliigaan. Mies murtautui hetkessä Veikkausliigan keskikenttäpelaajien parhaimmistoon. Kentällä ”Jugi” on taitava ja kaikkensa joukkueen eteen antava pelaaja. Lisäksi hänen tarinansa IFK:ssa on ainutlaatuinen; neljä sarjatasoa yhdessä seurassa on nykyään harvinaista. Hieno esimerkki seuran junioreille, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Henri Määttä kertoo.

Sunnuntaina HIFK pelaa historiallisen avauskautensa viimeisen ottelun FC Interiä vastaan. Ottelu alkaa jo klo 13.00 Sonera Stadiumilla, joten tapahtuma sopii koko perheelle. HIFK:lla on vielä sauma napata sarjataulukon kuudes sija ja sitä myötä ylimääräinen kotiottelu ensi kaudelle.

– Kiitos kaikille kannattajille huikeasta tuesta kauden aikana. Laitetaan vielä kerran bileet pystyyn sunnuntain viimeisessä kotiottelussa FC Interiä vastaan, Halme sanoo.

FBPS-Inter-OP

Ennakkoliput kauden viimeiseen otteluun kympillä! Muista myös lipputarjous: pääsylippu + IFK-kaulahuivi 26,50e! (sis. kulut).
> Lue lisää ja hanki liput matsiin!