Skip to main content
IFK Mariehamnin Petteri Forsell laukoi ottelun ainoan maalin rankkarista. HIFK haki vimmatusti tasoitusmaalia, mutta hyvä taistelu ei riittänyt.

IFK Mariehamnin Petteri Forsell laukoi ottelun ainoan maalin rankkarista. HIFK haki vimmatusti tasoitusmaalia, mutta hyvä taistelu ei riittänyt.

IFK Mariehamn – HIFK 1 – 0 (1 – 0)
44′ 1-0 rp. Petteri Forsell

IFK Mariehamn | Avauskokoonpano
#1 Otso Virtanen (MV)
#2 Albin Granlund
#3 Kristian Kojola
#4 Philip Sparrdal Mantilla
#5 Dever Orgill
#6 Duarte Cartaxo-Tammilehto
#9 Brian Span
#10 Petteri Forsell
#20 Anthony Dafaa
#25 Diego Assis
#55 Bobbie Friberg Da Cruz

Vaihtopelaajat
#11 Josef Ibrahim
#15 Amos Ekhalie
#26 Joel Mattsson
#33 Aleksei Kangaskolkka
#91 Walter Viitala (MV)

HIFK | Avauskokoonpano
#3 Pauli Kuusijärvi
#4 Tommi Vesala
#5 Jukka Sinisalo
#8 Jukka Halme
#9 Pekka Sihvola
#11 Eero Peltonen
#13 Esa Terävä (C)
#15 Sauli Väisänen
#17 Jani Bäckman
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#1 Mika Johansson (MV)
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#21 Ville Taulo
#23 Jesse Ahonen
#26 Ville Salmikivi
#27 Nnaemeka Anyamele
#99 Kastriot Kastrati

Maarianhaminan vierasreissulta ei irronnut vieraspisteitä. IFK Mariehamn nappasi niukan 1-0 kotivoiton torstaina pelatulla Veikkausliigakierroksella.

Ottelun ainoa maali nähtiin ensimmäisen puoliajan lähestyessä loppuaan. HIFK-puolustus rikkoi rankkarialueen sisällä IFK Mariehamnin hyökkääjää Petteri Forsellia ja pallo vietiin pilkulle. Forsell laukoi pallon varmasti vasempaan alakulmaan.

HIFK:n paras maalintekijä Pekka Sihvola pääsi kahdesti ottelussa puolittain läpi, mutta IFK Mariehamnin maalivahti Otso Virtanen oli mies paikallaan ja selvitti molemmat maalintekoyritykset.

Toinen puoliaika oli selvästi ensimmäistä vauhdikkaampi molemmilta joukkueilta. IFK Mariehamn aloitti todella vahvasti, mutta jakson edetessä HIFK pääsi peliin paremmin mukaan. Molemmat joukkueet saivat luotua laadukkaita maalipaikkoja.

HIFK haki tasoitusmaalia loppuun asti ja nosti ryhmitystään. Lisäajan käydessä jo neljättä minuuttia, oli HIFK:lla vielä huippupaikka tasoitukseen. Ottelun parhaana pelaajana palkittu Otso Virtanen torjui Jani Bäckmanin tulisen laukauksen ja jatkotilanteesta takatolpalle suuntautunut keskityspallo meni vain senttejä ohi Kastriot Kastratin jalasta.

IFK Mariehamnin 1-0 kotivoitto ei muuttanut joukkueiden sarjasijoituksia. Mariehamn jatkaa Veikkausliigan sarjataulukossa kuudentena 35 sarjapisteellä. HIFK on yhdeksäntenä 29 pisteellä.

Kommentit

Pekka Sihvola harmitteli ottelun jälkeen hukattuja maalipaikkoja. IFK Mariehamnin ja Suomen alle-21 vuotiaiden maajoukkueen maalivahti Otso Virtanen palkittiin oikeutetusti ottelun parhaan pelaajan palkinnolla.

– Meillä oli riittävästi paikkoja. Olisi pitänyt jostain saada sisään. Virtanen otti muutaman hyvän lähitorjunnan, miestä ei turhaan palkittu ottelun parhaan pelaajan palkinnolla, Sihvola kehui.

– Maali tuli hieman turhasta pallonmenetyksestä. Ehkä virheet ratkaisivat tänään. Pääsimme kuitenkin suht hyvin eliminoimaan niiden paikat. Mielestäni saimme hyökkäyssuuntaan ihan tarpeeksi paikkoja.

Muuta

Taistelu sarjapaikoista tiivistyy. HIFK:n valmennusjohto on ilmoittanut joukkueen sijoitustavoitteeksi ”olla kuuden joukossa”. Siihen sijaan on matkaa kuusi pistettä.

HIFK on pelannut kuitenkin Veikkausliigassa vähiten otteluita, joten sijoitukset tulevat varmasti syksyn mittaan elämään. HIFK on Veikkausliigan ainoana joukkueena voittamaton kotikentällään.

PerheCombo

HIFK:lla on edessään kaksi tärkeää kotiottelua. Ensin HIFK kohtaa Kuopion Palloseuran maanantaina 14.9. ja torstaina 17.9. Sonera Stadiumille saapuu Vaasan Palloseura. Molempiin otteluihin on saatavilla erikoishintaisia perhecombolippuja.

Kaksi aikuista ja kaksi lasta (7-12 vuotiaat) pääsevät otteluihin yhteensä vain 25 eurolla per ottelu. Tarjous on voimassa KuPS ja VPS otteluissa.

Perhecombolippujen tarjous koskee vain Pohjoispäädyn (IFK Klacken) pääsylippuja. Pääkatsomoon sekä Pohjoispäätyyn on saatavissa myös normaalihintaisia pääsylippuja.

HIFK – KuPS maanantaina 14.9. kello 18:30
> Perhecomboliput (2+2) KuPS-otteluun tästä!

HIFK – VPS torstaina 17.9. kello 18:30
> Perhecomboliput (2+2) VPS-otteluun tästä!

Perhecombotarjouksen saat hyödynnettyä vain edellämainituista linkeistä. Tarjous ei koske ovelta ostettuja pääsylippuja.

Hyödynnä edullinen 2+2 tarjous ja tule seuraamaan kotikentällään voittamattoman HIFK:n peliesityksiä Veikkausliigassa!