Skip to main content
Jukka Halme ja Jani Bäckman onnittelevat ensimmäistä liigamaaliaan IFK-paidassa tehnyttä Nnaemeka Anyamele VPS-ottelussa. Kuva: Jere Nevalainen

Jukka Halme ja Jani Bäckman onnittelevat VPS:ää vastaan ensimmäistä liigamaaliaan IFK-paidassa tehnyttä Nnaemeka Anyamelea. Kuva: Jere Nevalainen

Maaottelutauko on vietetty ja Veikkausliiga jatkuu torstaina täydellä kuuden ottelun kierroksella. HIFK matkustaa Maarianhaminaan, jossa se kohtaa Wiklöf Holding Arenalla kello 18:30 käynnistyvässä ottelussa IFK Mariehamnin. 

Edellisessä ottelussaan sarjajumbo VPS:n lukemin 3-0 kaatanut HIFK on Veikkausliigan sarjataulukossa yhdeksäntenä 29 sarjapisteellä. IFK Mariehamn on kuudentena, vain kaksi pistettä tähtirintoja edellä.

HIFK ja IFK Mariehamn ovat tuttuja vastustajia toisilleen tältä kaudelta, sillä joukkueet kohtasivat jo samassa Liigacupin alkulohkossa. Tammikuussa Talin hallissa päädyttiin 1-1 tasapeliin ja helmikuun alussa HIFK haki upean 3-1 vierasvoiton Eckeröhallenista.

Veikkausliigan avauskierroksen kamppailu päättyi 1-1 tasapeliin, kun HIFK nousi toisella puoliajalla tasoihin kapteeni Esa Terävän ensimmäisellä liigamaalilla. Myös kesäkuun lopussa Sonera Stadiumilla pelattu ottelu päättyi 1-1 tasapeliin. Kastriot Kastrati vei HIFK;n 1-0 johtoon ja vierailijoiden Brian Span nosti IFK Mariehamnin tasoihin vajaa kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Vahvan alkukauden pelannut IFK Mariehamn on pelannut viime aikoina alavireisesti, sillä joukkue kulkee Veikkausliigassa tällä hetkellä kuuden ottelun voitottomassa putkessa. Väliin mahtuu toki upea 5-1 voitto HJK:sta Suomen Cupin välierissä.

– Maarianhamina on tuloksellisesti pelannut viime aikoina heikosti. He eivät ole onnistuneet tekemään ainuttakaan maalia viimeiseen viiteen liigaotteluun. IFK Mariehamn on joukkue, joka laukoo todella paljon, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

IFK Mariehamnin paras maalintekijä Dever Orgill on osunut maalipuiden väliin tällä kaudella viidesti. HIFK-puolustuksen tulee olla erityisen hereillä myös taitavan potkutekniikan omaavan Petteri Forsellin kanssa.

– IFK Mariehamnilla on varmasti paras mahdollinen kokoonpano jalkeilla. Saamme onnistua torstaina hyvin, että saamme vietyä kolme pistettä Helsinkiin, Honkavaara sanoo.

HIFK juhlii Esa Terävän tekemää tasoitusmaalia IFK Mariehamnia vastaan huhtikuussa. Kuva: Jere Nevalainen

HIFK juhlii Esa Terävän tekemää tasoitusmaalia IFK Mariehamnia vastaan huhtikuussa. Kuva: Jere Nevalainen

 

AIK:sta HIFK:n riveihin loppukauden kattavalla lainasopimuksella siirtynyt Suomen alle-21 vuotiaiden maajoukkuetoppari Sauli Väisänen on mahdollisesti ensimmäistä kertaa tähtirintojen avauskokoonpanossa torstaina. Väisänen on ehtinyt jo harjoitella joukkueen kanssa ja tutustunut uusiin pelikavereihinsa.

– Jätkät ovat ottaneet todella hyvin minut vastaan. Ei tähän joukkueeseen tosin kovin vaikeaa ollut tullakaan, sillä futiksessa on sen verran pienet piirit, että kaikki ovat enemmän ja vähemmän tuttuja keskenään. Olen käynyt valmennuksen kanssa videoklippejä läpi ja pelisysteemimme tuntuu hyvältä. En usko, että itselläni on minkäänlaisia vaikeuksia päästä siihen sisään. Nilkka vaikuttaa hyvältä ja fiilis on muutenkin todella korkealla, Väisänen kertoo.

HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa toppari Tuomas Aho, keskikenttäpelaaja Keaton Isaksson sekä hyökkääjä Tuomas Mustonen. Pikkuhuuhkajia perjantaina ja tiistaina edustaneet Fredrik Lassas ja Youness Rahimi huilaavat IFK Mariehamnia vastaan.

Maarianhaminaan matkustaa kaksi fanibussia, joten Wiklöf Holding Arenalle on odotettavissa yli 100 HIFK:n kannattajaa.

IFK Mariehamn – HIFK torstaina 10.9. kello 18:30 Wiklöf Holding Arenalla
> ISTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä.
> Ottelun näet myös HIFK:n yhteistyökumppanien Bar & Bistro Kipinän ja Sports Bar Casino Helsingin tiloissa.

Slider-KuPS1409

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – KuPS maanantaina 14.9. kello 18:30 Sonera Stadiumilla