#19 Marcus Heimonen
#22 Andrew Lewis
#99 Niko Ikävalko

Lähtökohdat

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa toukokuun lopussa HIFK haki niukan 1-2 vierasvoiton Kotkasta. HIFK oli sarjataulukon yhdeksäntenä 32 sarjapisteellä 27 pelatun ottelun jälkeen. Sarjataulukon viimeisenä kulkenut KTP oli saalistanut yhden ottelun enemmän pelanneena 26 sarjapistettä.

Ottelu

HIFK aloitti ottelun hyvällä painostuksella ja pallonhallinnalla. KTP sai ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kaksi varoitusta, kun ensin Babatunde Wusu ja sen jälkeen Valeri Minkenen näkivät keltaista.

HIFK:n paras tilanne ensimmäisellä puoliajalla osui 25. peliminuutilla Joni Korhoselle, joka pääsi laukomaan boksin rajalta puolivolleysta. Korhosen laukaus suuntautui KTP-puolustajan jalan kautta vain niukasti ohi vasemmasta alakulmasta. Myös Otto-Pekka Jurvaisen vasemmalta laidalta antama keskitys 38. peliminuutilla oli johtaa avausmaaliin, mutta KTP-puolustus sai pelattua pallon päätyrajasta yli.

KTP sai ensimmäisen puoliajan lopussa pari vaarallista tilannetta, mutta IFK-maalivahti Mika Johansson hoiti tilanteet puolustuksen johdolla varmasti. Babatunde Wusu oli lähellä laittaa matalan keskityksen maaliin, mutta Wusun viimeistely ontui ratkaisevalla hetkellä.

Otto-Pekka Jurvainen jakeli jälleen hyviä keskityksiä rankkarialueelle. Kuva: Jere Nevalainen

Otto-Pekka Jurvainen jakeli jälleen hyviä keskityksiä rankkarialueelle. Yksi niistä oli johtaa avausosumaan. Kuva: Jere Nevalainen

Tauolle lähdettiin lukemista 0-0. Laukaukset kohti maalia KTP:lle 4-3 ja pallonhallintaprosentti IFK:lle 63-37.

Toinen puoliaika käynnistyi HIFK:n osalta vauhdikkaasti. Ensin Joni Korhonen pääsi ajamaan boksiin vapaasti Jukka Halmeen hyvästä pallonriistosta, mutta KTP-maalivahti Craig Hill torjui Korhosen laukauksen kulmapotkuksi. Heti perään Korhonen laukoi jälleen tulisen laukauksen kohti oikeaa alakulmaa, mutta Hill venyi laukauksen eteen.

66. peliminuutilla Jani Bäckman lähetti hyvän pallon boksiin, josta vaihdosta kentälle tullut IFK:n paras maalintekijä Pekka Sihvola pääsi puskemaan. Craig Hill onnistui kuitenkin torjumaan Sihvolan puskun kulmapotkuksi.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä KTP:n Eetu Muinonen oli lähellä tehdä todella tyylikkään sivusaksarimaalin, mutta Mika Johansson torjui hieman kesyksi jääneen yrityksen varmasti.

88. peliminuutilla KTP-hyökkääjä Samuli Kaivonurmelle avautui loistopaikka maalintekoon, kun hän sai hyvän syötön boksin sisälle. Kaivonurmen kova ja matala laukaus suuntautui kohti takakulmaa, mutta Mika Johansson venyi jalkoineen eteen torjuen todellisen gamesaverin.

Lopputulos 0-0. Joukkueiden sarjasijoitukset pysyvät ennallaan. HIFK jatkaa yhdeksäntenä 33 sarjapisteellä. Yhden ottelun enemmän pelannut KuPS on kahdeksantena 35 sarjapisteellä. Kymmenentenä oleva VPS on yhtä monen pelatun ottelun jälkeen 4 pisteen päässä tähtirinnoista.