Skip to main content
Pekka Sihvola oli VPS-ottelun hahmo kahdella maalillaan. Kuva: Jere Nevalainen

Pekka Sihvola oli edellisen VPS-ottelun hahmo kahdella maalillaan. Kuva: Jere Nevalainen

 

Mamma Rosan otteluennakko: HIFK – VPS

HIFK kohtaa tänään todella tärkeässä Veikkausliigaottelussa Vaasan Palloseuran Sonera Stadiumilla. Kello 18:30 käynnistyvään otteluun on myynnissä erikoishintaisia perhecombolippuja. ISTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

HIFK kärsi edellisessä ottelussaan kauden ja samalla historiansa ensimmäisen kotitappion Veikkausliigassa, kun KuPS kaatoi tähtirinnat vahvan ensimmäisen puoliajan johdosta lukemin 3-1.

HIFK on 25 pelatun ottelun jälkeen sarjataulukon yhdeksäntenä 29 sarjapisteellä, kun jäljellä on kahdeksan liigaottelua. Näistä viisi pelataan kotikentällä ja kolme vieraissa.

VPS ja HIFK ovat ehtineet kohdata tällä kaudella jo kolme kertaa. Liigacupin puolivälieräottelussa HIFK nappasi niukan 2-1 voiton, kesäkuussa HIFK haki 2-o vierasvoiton Vaasasta ja edellinen vääntö elokuun lopussa päättyi HIFK:n 3-0 kotivoittoon. IFK:n paras maalintekijä Pekka Sihvola teki ottelussa kaksi maalia.

VPS ei ole onnistunut tällä kaudella voittamaan vielä ainuttakaan vierasottelua. Maanantaina vaasalaiset olivat jo todella lähellä ensimmäistä vierasvoittoa, mutta FC Inter nousi ottelun loppuhetkillä 1-1 tasapeliin.

Sarjan jumbojoukkueena koko kauden kulkenut VPS on herännyt taistelemaan tosissaan sarjapaikastaan. VPS on saalistanut 26 ottelusta 23 sarjapistettä. FF Jaro ja KTP ovat sarjataulukossa vain yhden voiton päässä.

– VPS on parantanut koko ajan pelaamistaan. Uskonkin, että tästä ottelusta tulee kaikista vaikein tämän kauden kohtaamisista. Olemme kuitenkin iskussa iltaa varten, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara vakuuttaa.

Lähes koko kauden sivussa ollut IFK-hyökkääjä Tuomas Mustonen on toipunut pelikuntoon. Tommi Vesala kärsi pelikieltonsa KuPS-ottelussa. VPS:n kokoonpanosta keskikenttäpelaaja Thomas Kula on tänään pelikiellossa.

HIFK – VPS tänään kello 18:30 Sonera Stadiumilla
> Ennakkoliput otteluun Lippupalvelun verkkosivuilta
> Edulliset perhecomboliput HIFK-VPS otteluun Lippupalvelun verkkosivuilta

Cover-VPS1709