Skip to main content
PELIPÄIVÄ! Klacken kutsuu! Ennakkoliput Lippupalvelusta.

PELIPÄIVÄ! Klacken kutsuu! Ennakkoliput Lippupalvelusta.

Mamma Rosan otteluennakko: HIFK – SJK tänään kello 18:30 Sonera Stadiumilla
MammarosaVeikkausliigassa pelataan tänään vain yksi, mutta sitäkin mielenkiintoisempi ottelu, kun HIFK saa vieraakseen SJK:n. Voittamalla SJK:n IFK nousisi 36 pisteeseen ja sarjataulukon kahdeksanneksi. Mestaruudesta taistelevalle SJK:lle on tarjolla liigan kärkipaikka.

Todella kovavireinen SJK on sarjataulukon kakkosena ja Simo Valakarin luotsaama joukkue on Veikkausliigan kuntopuntarin kärjessä. Edellisessä ottelussaan HJK:n numeroin 3-0 voittanut SJK on pelannut kauden ratkaisuhetkillä seitsemän peräkkäistä tappiotonta ottelua (5 voittoa, 2 tasapeliä).

SJK:n kokoonpanossa on paljon mielenkiintoisia nimiä, joista yksi on 18-vuotias brassipelaaja Allan Rodrigues de Souza.

Taiteilijanimellä Allan pelaava kansainvälisen tason huippulupaus syötti kaikki kolme maalia SJK:n voittaessa HJK:n 3-0. Allan siirtyi Liverpooliin kesän siirtoikkunassa Brasilian pääsarjaseura Internacionalista. Hän pelaa SJK:ssa loppukauden lainalla.

– SJK on erittäin pallovarma ja sarjan kuumin joukkue. Saamme olla todella tarkkana SJK:n Souzan ja Riskin kanssa, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

Seinäjoella ei ole tälläkään kaudella kulkenut: yhteismaalit SJK:lle 6-1. Stadin Kingit painoivat molempiin reissuihin kahdella fanibussilla.

SJK on ollut HIFK:lle hankala vastustaja tällä kaudella. Seinäjoella pelatut kaksi edellistä kohtaamista ovat päättyneet SJK:n 2-0 ja 4-1 kotivoittoihin, joten ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä.

Tähtirinnat ovat tällä kaudella näyttäneet, että pystyvät taistelemaan jokaisen joukkueen kanssa tiukasti pisteistä. Lisäpisteitä tarvitaan vielä sarjapaikan varmistamiseen, kun jäljellä on viisi ottelua.

– SJK on kyllä kovassa vireessä, mutta kyllä niiltäkin löytyy ne heikkoudet, joihin meidän pitää iskeä. Meiltä vaaditaan hyvä ja tasapainoinen esitys, jotta saadaan pisteitä plakkariin, HIFK:n keskikenttäpelaaja Jukka Halme sanoo.

IFK:n keskikentän pelillinen johtaja toimistolla. Ensimmäistä kauttaan Veikkausliigassa pelaava Jukka Halme on ollut sarjan dominoivimpia pelaajia omalla pelipaikallaan. Kuva: Jere Nevalainen

IFK:n keskikentän pelillinen johtaja toimistolla. Ensimmäistä kauttaan Veikkausliigassa pelaava Jukka Halme on ollut sarjan dominoivimpia pelaajia omalla pelipaikallaan. Kuva: Jere Nevalainen

HIFK katkaisi kolmen matsin tappioputkensa todella tärkeässä paikassa voittamalla FC Lahden peräti 0-5. Vajaa viikko sitten pelattu KTP-kotiottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

IFK-maalivahti Mika Johansson on torjunut kaksi nollapeliä putkeen. ”Veikko” otti todella tärkeän gamesaverin KTP-ottelun lopussa ja on esiintynyt muutenkin tutun rauhallisesti maalillaan.

– Lähdetään siitä, että nolla pysyy taas omassa päässä. Yläkertaan tarvitaan lisää röyhkeyttä ja halua tehdä maaleja, Jukka Halme päättää.

HIFK:lta ovat sivussa Tuomas Mustonen ja Ville Taulo. Lisäksi Sauli Väisäsen, Esa Terävän ja Otto-Pekka Jurvaisen ratkeaa vasta ottelupäivän aikana.

SJK:lla ei ole pelikieltoja ja vain Richie Dorman on loukkaantumisen vuoksi sivussa.

HIFK – SJK tänään kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Säästä rahaa, vältä jonottaminen lippuluukulle ja osta ennakkoliput Lippupalvelun verkkosivuilta. ISTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä. Liveseuranta HIFK Fotbollin Twitter-tilillä @HIFKedustus hashtagilla #HIFKlive

FBPS-Riski