Skip to main content

Eki
HIFK – VPS 0 – 3 (0 – 0)
64′ 0-1 Juho Mäkelä (Isaiah Schafer)
84′ 0-2 Juho Mäkelä
86′ 0-3 Andre Clennon (Juho Mäkelä)

HIFK | Avauskokoonpano
#4 Tommi Vesala
#5 Jukka Sinisalo
#8 Jukka Halme
#9 Pekka Sihvola
#11 Eero Peltonen
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#13 Esa Terävä (C)
#15 Sauli Väisänen
#17 Jani Bäckman
#31 Joni Korhonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#1 Mika Johansson (MV)
#2 Tuomas Aho
#3 Pauli Kuusijärvi (46′ —> Jukka Sinisalo)
#10 Fredrik Lassas (68′ —> Jani Bäckman)
#26 Ville Salmikivi
#27 Nnaemeka Anyamele
#99 Kastriot Kastrati (79′ —> Esa Terävä)

VPS | Avauskokoonpano
#2 Timi Lahti
#3 Ville Koskimaa (C)
#4 Jesper Engström
#6 Jerry Voutilainen
#9 Juho Lähde
#11 Pyry Soiri
#22 Loorents Hertsi
#25 Isaiah Schafer
#27 Nikko Boxall
#28 Anthony Andre Clennon
#32 Henri Sillanpää (MV)

Vaihtopelaajat
#1 Markus Uusitalo
#10 Tony Björk (85′ —> Juho Lähde)
#16 Teemu Honkaniemi (74′ —> Loorents Hertsi)
#17 Hughan Gray
#20 Juho Mäkelä (46′ —> Pyry Soiri)
#24 Joseph Broekhuizen
#26 Steven Morrissey

Lähtökohdat
HIFK:n ja VPS:n kolmas ja viimeinen kohtaaminen tällä kaudella Veikkausliigassa. Kesäkuun lopussa HIFK haki 2-0 vierasvoiton Vaasasta ja elokuun lopussa HIFK nappasi tyylikkään 3-0 kotivoiton Sonera Stadiumilla. Ottelu oli molemmille joukkueille todella tärkeä sarjasijoitusten kannalta.

Ottelu
Ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana. Lähimpänä avausmaalia oli VPS-hyökkääjä Andre Clennon, joka pääsi puskemaan hyvästä keskityksestä boksin sisältä. Clennonin tiukka pusku kilahti kuitenkin vain ylärimaan.

VPS siirtyi 0-1 johtoon ottelun 64. peliminuutilla. Isaiah Schaferin oikealta laidalta antama keskitys tavoitti boksista puoliajalla kentälle vaihdetun Juho Mäkelän, joka puski pallon verkkoon.

Ottelun viimeinen kymmenminuuttinen oli HIFK:lle todella synkkä. Pauli Kuusijärvi rikkoi VPS:n Juho Lähdettä punaisen kortin arvoisesti 80. peliminuutilla ja VPS pääsi pelaamaan loppupelin yhden miehen ylivoimalla.

Vain neljä minuuttia Kuusijärven ulosajon jälkeen Juho Mäkelä sai vapauttavan syötön boksin reunalle aivan paitsiolinjan tuntumaan. Mäkelä pääsi nokikkain Carljohan Erikssonin kanssa ja pamautti pallon tulisesti vasempaan alakulmaan.

0-3 maali syntyi 86. peliminuutilla, kun VPS pääsi 4vs2-ylivoimahyökkäykseen. Juho Mäkelä pelasi pallon lopulta Andre Clennonille, joka hyödynsi maalipaikan tylysti.

Loppulukemat 0-3. VPS nousi kauden ensimmäisellä vierasvoitollaan 26 pisteeseen ja pomppasi sarjataulukossa sijalle 11 ohi KTP:n. HIFK jatkaa yhdeksäntenä 29 pisteellä. Sarjan neljä viimeistä joukkuetta (HIFK, FF Jaro, VPS, KTP) ovat kolmen pisteen sisällä toisistaan.

Kommentit

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen piti ottelun käännekohtana toista puoliaikaa. Juho Mäkelä tuli puoliajalla vaihdosta kentälle ja ratkaisi ottelun kahdella maalillaan.

– Ensimmäinen puoliaika oli HIFK:n hyvyyttä. Peli muuttui toiselle puoliajalle, vauhti vähän tippui. Meidän vaihdot toi lisää virtaa peliin.

– Meillä on kova kilpailu pelipaikoista. Tarvitsemme jokaista pelaajaa. ”Mäksä” tuli takaisin kentälle ja osoitti, että kyllä hän haluaa olla siellä. Täytyy muistaa, että tämä on joukkuepeli. Joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään, Vuorinen sanaili.

HIFK on nyt hävinnyt kolme ottelua peräkkäin ja tilanne sarjataulukon häntäpäässä muuttuu entistä jännittävämmäksi.

– Peli oli ihan ok ekalla puoliajalla. Ratkaisevissa asioissa emme olleet hyviä. Tavoitteena oli lisätä kierroksia toiselle jaksolle, mutta kierrrokset jäi koneeseen. VPS puolusti meidän keskitykset tyylikkäästi. Toinen puoliaika oli meiltä jo toinen huono puoliaika todella lyhyen ajan sisään. Harmittaa toki, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi.

– Maarianhaminassa hävisimme erittäin tiukan pelin 1-0. Sen jälkeen kaksi todella heikkoa esitystä. Pelaamisemme on hidasta, eikä siinä oikeastaan tapahdu mitään. Pääsemme puolittaisiin paikkoihin, mutta kun palkintoja ei tule, niin se menee väkisin puurtamiseksi.

– Kyllä meitä koetellaan, kun ensimmäisen kerran olemme hävinneet kolme putkeen. Oma pelaaminen pitää vain palauttaa pelaajien mieliin. Meillä on niin paljon kokemusta joukkueessa, että ei tässä paniikkinappulaa tarvitse painaa, Honkavaara sanoi.

Muuta

HIFK pelaa seuraavan kerran jo tulevana sunnuntaina (20.9.), kun tähtirinnat matkustavat FC Lahden vieraaksi. Lähde mukaan Stadin Kingien järjestämälle vierasreissulle – mukaan on lähdössä jo yli 100 kannattajaa. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä!

HIFK:n seuraava kotiottelu: HIFK – FC KTP keskiviikkona 23.4. kello 18:30 Sonera Stadiumilla
> Hanki ennakkoliput otteluun Lippupalvelun verkkosivuilta

KTP 239