Skip to main content

Kulma

HIFK kohtaa tänään FC Lahden Kisapuiston luonnonnurmella kello 16:00 käynnistyvässä ottelussa. Lahteen on matkustamassa lähes toista sataa IFK-kannattajaa joukkueensa tueksi.

HIFK ja FC Lahti ovat kohdanneet kerran aikaisemmin tällä kaudella. Kesäkuussa pelattu ottelu päättyi FC Lahden 2-0 (0-0) kotivoittoon. Ensimmäinen osuma syntyi rangaistuspotkusta ja toinen läpiajosta. Lukemat olisivat voineet olla silloin paljon rumemmat lahtelaisten paremmalla viimeistelyllä.

Tähtirintoja tänään isännöivä FC Lahti taistelee vielä tiukasti Veikkausliigan mitaleista. Sarjataulukossa viidentenä kulkeva FC Lahti taisteli edellisestä ottelusta 0-0 tasapelin sarjakakkosen SJK:n vieraana.

– FC Lahti on kovassa iskussa ja erittäin hyvä kotijoukkue, jonka suoraviivainen pelitapa aiheutti meille viimeksi ongelmia, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

Pirteän alkukauden skulannut HIFK on hävinnyt nyt kolme peräkkäistä ottelua, joista kaksi edellistä kotikentällään. Näissä otteluissa tähtirinnat ovat onnistuneet vain kertaalleen maalinteossa.

– Meidän kaksi viime peliämme ovat olleet pettymyksiä. Olemme tehneet helppoja virheitä, joista on armotta rankaistu. Lisäksi kaipaamme onnistumisia, koska ne aina vapauttavat peliä. Meidän on oltava parhaimmillamme, jotta kolme pistettä irtoaisivat Lahdesta, Honkavaara sanoo.

HIFK pelaa tällä hetkellä 3-4 päivän välein. Osalla pelaajista on pieniä vammoja ja osa pelaajista palautuu hitaammin kuin toiset, jonka takia kokoonpano on elänyt viime aikoina.

HIFK:n kokoonpanosta ovat poissa Lahti-ottelusta Fredrik Lassas, Youness Rahimi ja pelikiellossa oleva Pauli Kuusijärvi. Hyökkääjä Tuomas Mustonen on toipunut pelikuntoon, mutta ei ole mukana FC Lahtea vastaan.

FC Lahti – HIFK tänään kello 16:00 Kisapuistossa
> ISTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä
> Matsin näet myös HIFK:n yhteistyökumppanien Bar & Bistro Kipinän (Kolmas linja 34) ja Sports Bar Casino Helsingin (Mikonkatu 19) tiloissa.
> Ottelun liveseuranta HIFK Fotbollin Twitter-tilillä @HIFKedustus hashtagilla #HIFKlive

Seuraava kotiottelu: HIFK – FC KTP keskiviikkona 23.9. kello 18:30 Sonera Stadiumilla

KTP 239