Skip to main content
Otto-Pekka Jurvainen (1+1) oli loistavalla pelituulella FC Lahtea vastaan. Kuva: Jere Nevalainen

Otto-Pekka Jurvainen (1+1) oli loistavalla pelituulella FC Lahtea vastaan. Kuva: Jere Nevalainen

FC Lahti – HIFK 0 – 5 (0 – 3)
8′ 0-1 Eero Peltonen (Otto-Pekka Jurvainen)
14′ 0-2 Ville Salmikivi (Esa Terävä)
33′ 0-3 Esa Terävä
60′ 0-4 Otto-Pekka Jurvainen (Esa Terävä)
73′ 0-5 Pekka Sihvola (Tommi Vesala)

FC Lahti | Avauskokoonpano
#1 Henrik Moisander (MV)
#2 Jani Tanska
#3 Mikko Hauhia (C)
#4 Xhevdet Gela
#7 Drilon Shala
#11 Mika Ääritalo
#13 Markus Joenmäki
#14 Jasse Tuominen
#19 Aleksi Paananen
#20 Hassan Sesay
#23 Matheus Alves

Vaihtopelaajat
#9 Rafael Vieira (33′ —> Mika Ääritalo)
#10 Pekka Lagerblom
#12 Joonas Meronen
#15 Aristotete Mboma (46′ —> Jasse Tuominen)
#17 Aleksi Ristola
#24 Petri Pasanen
#25 Mikko Kuningas (67′ —> Matheus Alves)

HIFK | Avauskokoonpano
#1 Mika Johansson (MV)
#2 Tuomas Aho
#4 Tommi Vesala
#8 Jukka Halme
#11 Eero Peltonen
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#13 Esa Terävä (C)
#15 Sauli Väisänen
#17 Jani Bäckman
#26 Ville Salmikivi
#31 Joni Korhonen

Vaihtopelaajat
#5 Jukka Sinisalo
#9 Pekka Sihvola (61′ —> Esa Terävä)
#18 Matias Hänninen
#23 Jesse Ahonen
#27 Nnaemeka Anyamele (79′ —> Jukka Halme)
#71 Carljohan Eriksson (MV)
#99 Kastriot Kastrati (75′ —> Ville Salmikivi)

Lähtökohdat

HIFK:n ja FC Lahden toinen kohtaaminen tällä kaudella. Kesäkuussa Kisapuistossa pelattu kamppailu päättyi FC Lahden 2-0 (0-0) kotivoittoon. HIFK oli ennen illan ottelua sarjataulukon yhdeksäntenä 29 pisteellä ja FC Lahti viidentenä 40 pisteellä.

Ottelu

HIFK aloitti ottelun todella vahvasti. IFK-hyökkääjä Ville Salmikivi pääsi kahdesti kokeilemaan maalintekoa lähietäisyyksiltä. Toisen maalipaikan seurauksena tulleesta kulmapotkusta syntyi myös HIFK:n 0-1 johtomaali. Otto-Pekka Jurvaisen täydellinen kulmapotku leijaili boksiin, jossa Eero Peltonen nousi omiin korkeuksiinsa puskien tähtirinnat johtoon 8. peliminuutilla.

Vain kuusi minuuttia myöhemmin HIFK siirtyi 0-2 johtoon. Ville Salmikivi sai hyvän pallon jalkaan IFK-kapteeni Esa Terävältä boksin sisällä, kääntyi ja laukoi painavan laukauksen FC Lahti-maalivahti Henrik Moisanderin vartioiman maalin vasempaan alakulmaan.

33. peliminuutilla Esa Terävä kasvatti vierasjohdon jo 3-0:aan. Terävä puski ensin tolppaan ja taisteli tilanteen loppuun asti maalin edessä rusikoimalla pallon lopulta lähietäisyydeltä verkkoon. Hyvän keskityspallon maaliin antoi Tommi Vesala.

Puoliajalle lähdettiin HIFK:n 0-3 vierasjohdossa. Pallonhallinta IFK:lle 53-47 ja laukaukset maalia kohti 5-2.

0-3: Esa Terävä! Kuva: Jere Nevalainen

0-3: Esa Terävä! Kuva: Jere Nevalainen

Ottelun 60. peliminuutilla HIFK siirtyi jo 4-0 vierasjohtoon, kun Esa Terävä vapautti taidokkaalla läpisyötöllään Otto-Pekka Jurvaisen läpiajoon. Jurvainen ei kysellyt, vaan pisti pallon varmalla sijoituksella vasempaan alakulmaan.

73. peliminuutilla Tommi Vesala antoi loistavan matalan pallon boksiin, jossa odotti vaihdosta kentälle tullut hyökkääjä Pekka Sihvola. Sihvola niittasi suoraan syötöstä pallon verkkoon. Maali oli IFK:n parhaalle maalintekijälle kauden kahdeksas liigaosuma.

0-5 maaliin loistavan syötön antanut Tommi Vesala onnittelee Pekka Sihvolaa kauden kahdeksannesta liigamaalista. Kuva: Jere Nevalainen

0-5 maaliin loistavan syötön antanut Tommi Vesala onnittelee Pekka Sihvolaa kauden kahdeksannesta liigamaalista. Kuva: Jere Nevalainen

Loppulukemat 0-5 ja IFK-maalivahti Mika Johanssonille kauden ensimmäinen nollapeli. HIFK:lle kauden neljäs vierasvoitto oli samalla seuran Veikkausliigahistorian suurinumeroisin voitto.

Kommentit

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara lupasi pelaajille ennen ottelua, että pyöräilee takaisin kotiin, jos voitto irtoaa. Se antoi lisäpotkua IFK:n pelaajille.

– Honsu lupasi, että pyöräilee kotiin jos voitetaan ja tuolla hän nyt on pyörän selässä. Kertoo jotain siitä, että miten sitoutuneita kaikki ovat tähän hommaan, IFK-kapteeni Esa Terävä sanoi.

Voitto oli HIFK:lle todella tärkeä, sillä takana oli kolmen ottelun tappioputki. Sarjasijoitus ei muuttunut (9.), mutta HIFK:n pistesaldo nousi 32 pisteeseen.

– Otteluruuhka on tavallaan on iso mahdollisuus, mutta samalla tietty uhka. Ahvenanmaalla pelasimme hyvin, mutta ei tehty paikoista maaleja. Onneksi saimme tässä vaiheessa tappioputken katki ja näytimme kannattajille, ja ennen kaikkea itsellemme, mihin me pystymme. Kisapuisto ei ole ikinä helppo paikka pelata, Terävä kertoi

Muuta

HIFK:n seuraava ottelu: HIFK – FC KTP keskiviikkona 23.9. kello 18:30 Sonera Stadiumilla

HIFK Hockey ja HIFK Fotboll järjestävät yhteiskampanjan. Futiskausarilla pääset tiistaina 22.9. pelattavaan HIFK – HC Davos CHL-otteluun ilmaiseksi. Vastaavasti kaikki pääsylipun HIFK – HC Davos-otteluun ostavat sekä lätkäkausarin omistavat pääsevät Itäkatsomoon ilmaiseksi KTP-otteluun. Lue lisää tästä!
> Ennakkoliput HIFK – FC KTP otteluun Lippupalvelun verkkosivuilta

KTP 239