Skip to main content

Kingit fillareilla

Helsingin IFK:n faniryhmä Stadin Kingit on tullut tunnetuksi siitä, että he seuraavat oman joukkueensa etenemistä ympäri Suomea. Yhdeksän IFK-kannattajaa aloitti matkansa kohti Kuopiota jo tiistaina – pyörillä. Yhdeksän hengen urheilullinen ryhmä miehiä ja naisia etenee parhaillaan kohti Suonenjokea tavoitteenaan olla Kuopiossa sunnuntaina ennen ottelun alkua. Pyöräilyjaoston lisäksi IFK-kannattajia on saapumassa sunnuntaiksi Kuopioon yhden bussillisen verran.

HIFK Fotboll tavoitti puhelimitse Stadin Kingien pyöräilyjaoston perustajan ja kunniajäsenen ”Kanakorin” tien päältä.

– Ale ale! Usko on juuri nyt jengillä suurimmilla koetuksilla, mutta painetaan bulilla niin kyllä se tästä väkisin kääntyy voitoksi, Kanakori sanoo.

Pyöräilyjaosto on jakautunut muutamaan eri tasoryhmään ja matka kohti Kuopiota on sujunut vaihtelevissa tunnelmissa.

– 129 kilometriä heilahti ja siinä oli kaksi jyrkintä ja pisintä, noin ysikytkulman nousua, mitä olen Suomen maasta ikinä nähnyt. Tytöillä ja vähän ehkä pojillakin melkein meinasi pyörät ja laukut lennellä pitkin pientaretta.

Stadin Kingien pyöräilyjaosto lähettää Kuopioon matkustavalle edustusjoukkueelle IFK-henkiset terveiset.

– Jengille terveiset, että taistelkaa ja hankkikaa mustelmia sunnuntaina, sillä täälläkin rannetta, niskaa, selkää, nikamaa ja polvia kolottaa. Silti seuraava mäki ja kaksinkamppailu hoidetaan. Joka tapauksessa Savo yhdessä tuumin sunnuntaina haltuun ja bileet pystyyn!

Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti pyöräilyjaoston on tarkoitus palata Helsinkiin fanibussin kyydissä, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä innokkaat kannattajat tällä kertaa keksivät.

HIFK Fotboll haluaa palkita pyörillä Kuopioon matkaavat kannattajansa ja kustantaa pyöräilyjaoston pääsyliput sunnuntaina kello 16.00 Savon Sanomat Areenalla käynnistyvään KuPS – HIFK otteluun.

Kingien pyöräilyjaoston etenemistä voit seurata Twitterissä @kanisposse ja HIFK Fotbollin Twitter-tilillä hashtagilla #HIFKlive