Skip to main content
Miesten edustusjoukkue

KuPS käytti maalipaikkansa ja nollasi HIFK:n Kuopiossa

By 9.8.201513 joulukuun, 2018No Comments

20150809_173216
KuPS – HIFK 2 – 0 (2 – 0)
11′ 1-0 Ilmari Niskanen
45+1′ 2-0 Saku Savolainen

KuPS
#1 Tomi Maanoja (MV)
#3 Hamed Coulibaly
#6 Saku Savolainen
#10 Irakli Sirbiladze
#14 Toni Markic
#15 Ilmari Niskanen
#19 Charles Trafford
#20 Miikka Ilo (C)
#23 Ebrima Sohna
#26 Dani Hatakka
#29 Babacar Diallo

Vaihtopelaajat
#11 Bowen Tristan (56′ —-> Ilmari Niskanen)
#16 Joonas Pöntinen (MV)
#17 Stephen McCarthy
#24 Reetu Räsänen
#25 Urho Nissilä (72′ —-> Ebrima Sohna)
#28 Aatu Laatikainen (88′ —-> Saku Savolainen)
#31 Ali Al-Musawi

HIFK
#2 Tuomas Aho
#3 Pauli Kuusijärvi
#4 Tommi Vesala
#8 Jukka Halme
#9 Pekka Sihvola
#10 Fredrik Lassas
#11 Eero Peltonen
#13 Esa Terävä (C)
#23 Jesse Ahonen
#27 Nnaemeka Anyamele
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Vaihtopelaajat
#14 Youness Rahimi (74′ —-> Fredrik Lassas)
#18 Matias Hänninen
#26 Ville Salmikivi (84′ —-> Jukka Halme)
#31 Joni Korhonen
#72 Atte Otronen (MV)
#99 Kastriot Kastrati (65′ —-> Jesse Ahonen)

Lähtökohdat

HIFK:n ja KuPS:n toinen kohtaaminen tällä kaudella. Toukokuussa pelattu ottelu Sonera Stadiumilla päättyi 1-1 tasapeliin. HIFK oli ennen ottelua Veikkausliigan sarjataulukossa seitsemäntenä ja KuPS kahdeksantena. Molemmilla joukkueilla oli pistesarakkeessa 24 pistettä ja KuPS:lla oli yksi ottelu tähtirintoja vähemmän pelattuna. Keskikentän johtaja Jukka Halme teki paluun HIFK:n kokoonpanoon oltuaan kaksi edellistä matsia sivussa.

Ottelu

KuPS siirtyi 1-0 johtoon ottelun 11. peliminuutilla. KuPS-kapteeni Miikka Ilon oikealta laidalta lähtenyt keskitys tavoitti takatolpalta Irakli Sirbiladzen. Sirbiladze pääsi puskemaan ja lopulta pallo tavoitti maaliviivan tuntumasta Ilmari Niskasen, joka lakaisi pallon varmasti maaliin.

Ensimmäinen puoliaika eteni jo lisäajalla, kun KuPS siirtyi 2-0 johtoon 18-vuotiaan Saku Savolaisen maalilla. HIFK:n puolustus hieman epäröi rankkarialueelle toimitetun keskityspallon suhteen ja Savolainen pääsi luvattoman vapaasti puskemaan pelivälineen vasempaan alakulmaan.

Toisella puoliajalla KuPS keskittyi varjelemaan kahden maalin johtoaan, mikä avasi lisää tilaa HIFK:n pelinrakentelulle. HIFK ei kuitenkaan pystynyt murtamaan KuPS:n vahvaa puolustusmuuria ja Tomi Maanoja sai olla maalillaan melko rauhassa.

Vaikka HIFK esiintyi toisella jaksolla pirteämmin ja jopa hallitsi kenttätapahtumia niin maaleja ei enää nähty. HIFK suoritti toisella jaksolla kaikki kolme pelaajavaihtoa pyrkien tuomaan lisää hyökkäysvoimaa kentälle.

Nnaemeka Anyamele sai 87. peliminuutilla toisen keltaisen kortin ja hänet ajettiin kentältä. HIFK:n maalivahti Carljohan Eriksson pelasti ottelun lopussa tähtirinnat kolmannelta takaiskulta loistavilla torjunnoillaan, kun HIFK haki vimmatusti kavennusmaalia.

Loppulukemat 2-0 KuPS:lle. KuPS nousi voitollaan HIFK:n ohi seitsemänneksi. HIFK on nyt kahdeksantena 24 sarjapisteellä.

Kommentit

– Olin ihan tyytyväinen meidän ensimmäisen puoliajan pelaamiseen. KuPS käytti maalipaikkansa hyvin. Toisessa maalissa meidän puolustukselle tuli pieni kommunikointivirhe. KuPS prässäsi, mutta saimme usein purettua heidän prässin. KuPS puolusti erittäin hyvin, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi.

– Olemme menossa positiiviseen suuntaan. On hienoa, että meidän nuoret pojat pääsevät ratkaisemaan pelejä, KuPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki kehui.

– Ei yrityksen puutteesta voi ainakaan syyttää. KuPS oli tänään juuri kahden maalin verran parempi. Meillä oli omat paikkamme ensimmäisellä puoliajalla. Pienet olivat erot, mutta rehellisyyden nimissä emme olleet kovinkaan vaarallisia. KuPS puolusti todella hyvin ja teki pelaamisen meille vaikeaksi. Erityisesti keskityspallojen kanssa meillä oli tänään ongelmia, HIFK:n kapteeni Esa Terävä kertoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

– Saimme ensimmäisellä puoliajalla prässättyä hyvin. Halusimme jatkaa siitä mihin viimeksi jäimme Rovaniemen Palloseuraa vastaan ja onnistuimme hyvin. Loppua kohti alkoi vähän painamaan, mutta vaihdosta tuli uusia miehiä, 1-0 maalin tehnyt 18-vuotias Saku Savolainen kertoi.
IMG_1846

Muuta

KuPS – HIFK ottelun tilastot Veikkausliigan verkkosivuilla

HIFK:n seuraava ottelu: HIFK – RoPS maanantaina 17.8. kello 18:30 Sonera Stadiumilla
Hanki otteluliput ennakkoon Lippupalvelun verkkosivuilta. Ennakkolipun ostamalla säästät sekä vältät turhan jonottamisen stadionille!

Sinulla on myös mahdollisuus hankkia HIFK:n kausikortti loppukaudeksi kahdeksaan jäljellä olevaan kotiotteluun. Lue lisää ja hanki oma kausikorttisi tästä linkistä.

SiniBäriJR